Bleskový pochod

Bleskový pochod https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13286/bmid_bleskovy-pochod-6ZT-13286.jpg 4 45 6

SS Wotan série

< 7. díl >

Válečné lítice série

1. díl

Cyklus Válečné lítice Další z válečných románů, snažících se ukázat německou armádu za druhé světové války v poněkud hrdinštějším světle, než bývá obvyklé. Úderný pluk SS Wotan je stažen z ruské fronty a vojáci se těší na chvíle klidu a relativního bezpečí. Píše se však rok 1942 a válka je v plném proudu. Elitní uskupení nečeká dlouho na úkol, který je hoden jeho kvalit. Britové plánují útok na důležitý francouzský přístav a velitel Horst Geier musí dostat své muže včas na druhý konec Evropy, aby zde zasáhli do dalších krvavých bojů...... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Forced March , 1976


více info...

Přidat komentář

Badger
30.03.2022 3 z 5

Už dlouho jsem se na Kesslera chystal, tak konečně 1. za mnou když nepočítám jeho supr knihy pod pseudonymem Kerrigan, které jsem četl již dávno.
Bleskový pochod, hodnotím za tři však s velký plus.
Děj celou dobu drží a nepustí jen mi moc nebrali kecy dvou hlavních esesáků, které asi zrovna čtenáře spíš baví. Naopak bych chtěl pochválit provázání děje i s činností nepřítele což jsou zde především skotští Commandos, se stylovým velitelem v kyltu jehož nervům vítr na kulích nepřidá.
Čtenář má možnost si vybrat, které ze stran bude vlastně fandit, což je na tak bezvadně popsané akci fajn.
Boala, rovnou skáču na Ďáblův pancíř.

čef
05.02.2019 5 z 5

Opět velmi tvrdá jatka, tentokráte v předem odepsané invazi u Dieppe v roce 1942, která měla jenom uchlácholit Stalina, že mu někdo pomáhá. Kvůli tomu padli tisíce Britů a Kanaďanů,jak to ovlivnilo výsledek války je ale otázkou. Psáno zase vrcholně zajímavě bez jakéhokoliv zjemňování odporné skutečnosti a děsivých věcí, které páchali lidé na lidech. Jsou zde i humorné scénky, ale smát se jim nakonec vůbec nejde. Určitě cenný popis této poměrně málo známé epizody 2. světové války.


dearkiki
18.05.2017 5 z 5

Skvělá oddechovka, jako vždy. Nechci se opakovat, ale tihle hoši mně prostě baví. Vždy když knížku odložím, už se těším na další. I když je to vlastně téměř pokaždé to samé... trocha legrace, něco dramatických momentů, bojové scény, šílené kousky Schulze a Matze...a než se nadějete, je konec knížky.

Jimmy_cz
26.02.2016 4 z 5

Příběh je poutavý, ale nejlepší jsou stejně bojové části. Před finálním útokem se musím přiznat, že jsem tomu skotskému zemanovi nejdřív přál aby padl do zajetí a pak aby to měl aspoň rychlý. Jen trochu pochybuji, že by se vojáci v realitě oslovovali tak jako v knize - některé části mi přišli doslova přeplácané nadávkami.

Patapuf
24.09.2013 3 z 5

Další poutavé vyprávění.... škoda jen, že tak dobří vojáci bojovali na špatné straně.....

Donatello
02.01.2013 4 z 5

Nejlepší je scéna skoro na konci, uplně jako kdyby se nic nestalo, Matz a Schultze hledají chlast, jak jinak...