Srdce bílého muže

Srdce bílého muže https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14994/srdce-bileho-muze-14994.jpg 4 10 10

Psychologický thriller ze skotské Vysočiny o tragickém konci jednoho zdánlivě neotřesitelného mužského přátelství. Nerozluční kamarádi Aaron a Hugh žijí v zapadlé vesnici uprostřed divokých lesů, loví zvěř, jsou spjati s okolní přírodou a milostných dobrodružství si příliš neužijí. Po příjezdu atraktivní Rebeccy, jež si zde léčí "zlomené srdce", se přátelský vztah dvou mladých mužů postupně rozpadá a přes zlobu a nenávist dospěje až ke konečné tragédii. Výmluvný, niterně zpracovaný příběh plný neklidu, násilí, životní disharmonie a divného stesku. ... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

White male heart , 2001


více info...

Přidat komentář

RomanDušek
05.01.2020 2 z 5

Podle popisu na obale knihy, jsem od příběhu čekal mnohem víc! Anotace naznačuje, že se dva nerozluční přátelé postaví proti sobě. Ve finále to tak ale není... Jedinou hvězdičku dávám za postavu Rebeccy. Ta se mi líbila díky svému smyslu pro flirtování a laškování s Hughem. A pro její pěknou lásku, hezká slova, dávání lásky najevo a pro styl usmiřování.
Celý příběh bez vlivu Rebeccy by za moc nestál.
Kniha na jedno přečtení, bohužel...

evka.jurca
06.07.2017 3 z 5

Od psychologického thrilleru jsem asi čekala něco jiného, než popisy krajiny a vyčkávání na lovu. Kniha mi připadala zdlouhavá, Becky se tam asi objevila jen omylem a gradující závěr mi přišel přitažený za vlasy.


Filatov
10.05.2014 5 z 5

Nicollova prvotina se projevila jako dobrý počin, protože Srdce bílého muže zaujme stylem vyprávění a slovníkem, který často zachází až k tomu nejhrubšímu výrazu, což mi připomínalo skoro nějakou dekadentní literaturu. Popisů lovu bylo někdy až moc řekl bych, ale příběh je dostatečně silný, aby toto vymazal. Konec jsem očekával všelijaký a byl výborný i když ne přímo šokující, ale pozastavil jsem se nad tím, co ti dva jsou schopni udělat napřed jiným, a pak i jeden druhému.

Štítky knihy

přátelství Skotsko lovy, hony

Autorovy knížky

Ruaridh Nicoll
skotská, 1969
2007  70%Srdce bílého muže