Spy Story Love Story

Spy Story Love Story https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357889/bmid_spy-story-love-story-mkx-357889.jpg 4 22 7

Čtyřicátník Aljoša je zkušený nájemný vrah, který by rád odešel do důchodu. Jeho zaměstnavatel, mocný boss a ruský politik Rakov, ho ale vydírá. Navenek bezcitný Aljoša se ocitá před těžkou volbou, protože jeho posledním úkolem má být likvidace mladé ženy. Ač se v životě neřídí běžným mravním kodexem, nečekaně se v něm probouzí duše čtenáře velkých děl světové literatury, jež ho učily věřit v sílu lidskosti, ve svět, kde nevládnou jen peníze a kde i osobní prohra může být vítězstvím. Aljoša, který se od dětství podřizoval zločineckému kodexu a později zákonům džungle, ztrácí své dosavadní jistoty. Vydává se sice na misi do Milána v doprovodu svého nástupce Ivana, démony sužovaného veterána z čečenské války, ale zároveň zjišťuje, že přestává platit pravidlo, podle něhož láska do světa zabijáků nepatří... Další z knih mistra silných příběhů těží z jeho přímočarého stylu a schopnosti plastického vykreslení postav i podmanivé atmosféry.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Spy story, love story , 2016


více info...

Přidat komentář

eliska2669
11.11.2023 3 z 5

Spíš průměrná kniha. Ne příliš akční, ukecaná, jediná role ženy je zase nějaké polepšení špatného muže, ona je ten anděl, ideál, kvůli kterému on se ukáže jako někdo dobrý. Vrah intelektuál. Slepne. Ivan byl docela zajímavá postava.

Péťa1950
28.12.2019 3 z 5

Moje první kniha od autora, je to dárek. Na začátku mě zaujalo, jak se rodí vrah z malého dítěte.
Dále praktiky ruské mafie, vraždy a hanobení mrtvol ve velkém, vše údajně jeden člověk krytý dalšími členy gangu na objednávku šéfa. Pak druhá část názvu- Love story, najednou pohádka. Průnik mafie do ovládnutí státu...Zkusím ještě další knihu autora, pokud bude u nás v knihovně.


MinaB
05.08.2019 odpad!

V porovnání s předchozími knihami autora se mi nelíbila, je slabá po stránce dějové, nejvíc připomíná filmový horor. Postrádá kontakt s realitou a přehání násilí, postavy jsou nevěrohodné, obsahuje četná klišé (zabiják, který se na stará kolena polepší atd..). Neměla jsem ani chuť ji dočíst.

Garik
15.11.2018 4 z 5

Príbeh dvoch profesionálnych vrahov (tu by to chcelo trochu poopraviť, ale to by som zbytočne prezrádzal), ich zamestnávateľa a ich zamýšľanej obete. Zaujímavé sú postrehy z mocensko-politického zákulisia postsovietskych republík (hm…, často sa mi vybavil súčasný ukrajinský prezident – demokrat a priateľ Západu).
Čítalo sa to dobre, no v porovnaní s predošlými naozaj drsnými autorovými románmi sa jedná len o taký slabší odvar, navyše mierne presladený.

Gigy
12.07.2018 4 z 5

Už delší dobu jsem pošilhávala po knihách od Nakladatelství Paseka. Při té příležitosti bych chtěla všem čtenářům doporučit, aby se podívali na web nakladatelství a pokochali se nádhernými a nápaditými obálkami. Knihu jsem vybírala tedy na stránkách uvedeného nakladatelství. Chtěla jsem něco nového, něco neotřelého, něco, čemu se na českém knižním poli nevěnovalo příliš pozornosti, ale co by i přesto mohlo čtenáře bavit. A myslím, že přesně to jsem nakonec našla.
Autorovi bych vytkla snad jen až zbytečně rychlý spád děje na konci knihy. Pravděpodobně se snažil knihu „dotlačit do konce“ a mít ji co nejrychleji za sebou. Není to sice výjimka, stává se to u mnoha autorů, nicméně na čtenáře to nepůsobí dobrým dojmem.

zee
09.07.2018 4 z 5

Pokud bych měl knihu nějak žánrově charakterizovat, jde vlastně jen o jednoduchou povídku s přebujelými zhoubnými metastázemi po celém těle. Samotný děj je vskutku dostačující pouze na povídku. V přítomném čase se odehrává sice zajímavý, ale nepříliš větvený příběh. To co knihu dělá teprve zajímavou jsou právě ty metadějové metastáze tvořené vzpomínkami postav na časy minulé a popisem jejich duševních stavů. Podobně jako v případě trilogie Sibiřská výchova et al. nám Lilin servíruje především hluboký ponor do duše společensky neukotvených osob, zejména zločinců vypořádávajících se se změnami poměrů v zločineckém osvětí po pádu komunismu. Pro někoho, kdo předešlé knihy nečetl, může být tento vhled do kriminálního společenství nečekaný a zajímavý. Postavy se zde nedělí na dobré a zlé, zlo totiž prostupuje vším a každým a záleží jen na kontextu a úhlu pohledu, jak budou vnímány. Opět se také setkáváme s problematikou čečenské války, s jejími veterány a zejména s jejich válečnými syndromy, běsnými vzpomínkami a démony. Je vidět, že pro autora jsou tyto motivy mimořádně důležité, neboť na to, jak nepodstatné jsou pro děj knihy, je jim věnováno mnoho prostoru. A to jsou přesně ty výše zmiňované nádory knihy. Ale nejsou na škodu, pokud tedy od této knihy neočekáváme bohatý přítomný děj. Na škodu mi přišly možná až příliš naddimenzované superschopnosti Aljoši a jeho obrovské množství zážitků (rozuměj zabitých lidí). Knize by, podobně jako u předešlé trilogie, slušelo více realističnosti jak v ději, tak ve vykreslení postav. Obzvlášť pokud zde jsou probírány tak palčivé problémy novodobého Ruska i samotného lidství. A poslední poznámka: love story v názvu?? Prosím vás kde??

iceVS
07.07.2018 5 z 5

Na začátku jsem se trochu bála, že by autorův styl mohla pokazit love story, v poslední třetině knihy jsem si tu love story trochu přála a na konci mi chyběla... :-) Tato kniha se mi fakt líbila.

Štítky knihy

Rusko plánovití, inteligentní vrazi vrazi nájemní vrazi Milán

Autorovy další knížky

Nicolai Lilin
ruská, 1980
2011  87%Sibiřská výchova
2013  90%Volný pád
2014  87%Dech tmy
2017  74%Spy Story Love Story

Kniha Spy Story Love Story je v

Právě čtených2x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst13x
Chci si koupit7x