Chrám devíti Múz

Chrám devíti Múz https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71236/bmid_chram-deviti-muz-wMV-71236.jpg 4 33 5

SPQR série

< 4. díl >

Čtvrtý díl úspěšné série detektivních příběhů se odehrává v Alexandrii v Egyptě, kde vládne dynastie Ptolemaiovců pod římským protektorátem, který se nelíbí ani domorodým Egypťanům, ani Makedoncům z královské gardy. Makedonská královská stráž tedy plánuje proti Římu spiknutí. Alexandrijský učenec, který jim staví válečné stroje, je zavražděn obřadní sekyrou. A do hry se tak dostává Decius, který je králem Ptolemaiem XI. pověřen vraždu vyšetřit...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Dokořán
Originální název:

SPQR IV: The Temple of the Muses , 1992


více info...

Přidat komentář

Vestička
17.06.2023 3 z 5

Spíš dobrodružný román než detektivka. Odehrává se v zajímavém prostředí, ale stejně se toho moc nedozvíte. Decius je sice teda rebel docela. Ale Caesar rozhodně neměl bratra Lucia Caesara. To byl bratr jeho otce, myslím starší, který nepřežil Sullovy proskripce. Nebo ne? Jo a kdybyste měli první 3 díly v mobi nebo epub, tak se domluvíme , nemůžu je sehnat.

Lastodont
25.02.2023 4 z 5

Čte se to příjemně, občas je to okořeněno vtipem - například je hezké, jak hlavní hrdina glosuje vyprávění o pohřbu Alexandra Velikého. Je to "jen" detektivka, ale autor je s antickým světem dobře obeznámen, takže z jeho knížek můžeme načerpat celkem správné povědomí o tom, jak tehdy vypadala starověká města, vztahy mezi státy a atmosféra.


hanzmb
13.04.2020 4 z 5

Autor se rozhodl změnit prostředí a trochu mě tím zklamal. Právě v popisu Říma vidím jeho obrovský potenciál. Navíc to ani není čistá detektivka. Více méně od počátku víte, kdo jsou ti špatní hoši. Řemeslo je ale odvedené moc dobře. V napětí vás udrží po celou dobu. Rozhodně stojí za přečtení.

Centurion.d
23.03.2018 5 z 5

Velice ctivy a zajímavý detektivní příběh.

p.a.
29.06.2013 5 z 5

Jak je psáno Daecius znovu opustil Řím a tentokrát se vydal do Egypta. Děj této knihy se odehrává v Alexandrii a okolí. Našemu hrdinovi přibudou noví nepřátelé. Sbližuje se s Julii Minor. Děj je svižný, pachatelé zákeřní. Doporučuji.