Spolu na věky

Spolu na věky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488679/bmid_spolu-na-veky-cQQ-488679.jpg 3 30 12

Pro fanoušky románů Slunce je také hvězda a Cizinka. Strhující debutový román o dvou teenagerech, jimž nezbývá než opakovaně prožívat svůj tragický příběh, dokud nepřijdou na to, jak změnit vlastní osud. Tamar a Fayard prožili tisíce životů. Byli u vzniku světa, sledovali, jak umírá ve válce. Viděli lidstvo dosáhnout ke hvězdám. Všechny tyto životy však pojí jedna věc: jejich láska a boj za to, aby mohli být spolu. Má to však jeden háček. Nikdy se nedočkají šťastného konce. Dokud konečně nezjistí, jak se z nekonečného cyklu vymanit. Budou však ochotni učinit potřebnou oběť?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

For All Time , 2021


více info...

Přidat komentář

Sixtinka144
14.05.2023 3 z 5

Na tuhle knihu jsem se neskutečně těšila. Postavy, které žijí v různých časových intervalech miluji. Například kniha "Neviditelný život Addie LaRue" je úžasná, a film "Age of Adaline" je taky super. Toto téma prostě v knihách zbožňuji, a proto jsem neváhala ani u této knihy. Začátek je fajn, všechno se rozjíždí, a když jsem se dostala do minulosti a pozorovala jsem naše dva hlavní hrdiny, užívala jsem si to. Přišlo mi to roztomilé a čtivé, zajímalo mě, kam se příběh bude posouvat. Bohužel mi nesedl sci-fi prvek knihy, kdy se hlavní hrdinové přesunuli do budoucnosti. Všechno se pak začne komplikovat a hlavní zápletka knihy se mi moc nelíbila, nepřišla mi nějak originální ani zábavná. Musím knihu hodnotit průměrně, i když měla velký potenciál, bohužel nebyl využit.

kalinkacz
26.12.2022 2 z 5

Na knihu Spolu na věky jsem se opravdu moc těšila - příběh ve stylu Cizinky a Slunce je také hvězda, který čtenáři označují za super oddechovku.
Já jsem ale opravdu zklamaná… Nesedl mi styl psaní, postavy jsem si neoblíbila, chemie mezi nimi za mě vůbec nefungovala a podstata příběhu nebyla moc vysvětlena.
Mně to prostě nesedlo…


Damonka12
24.12.2022 1 z 5

Tak tohle mi vůbec nesedlo. V knize jsem se neorientovala a hrdinové mě ničím neupoutali.

Nika151
20.08.2022 4 z 5

Nejdřív jsem myslela, ze toho nechám..nechtělo se mi číst o černošce umírající na pocovidové plicní problémy. Nevzdala jsem to a nelituji. Naopak mně se sci-fi část knihy líbila, včetně konce. Druhá půlka utíká rychleji.

veronika9761
11.08.2022 2 z 5

Prvni cca pulka se dala, dal uz to na me bylo prilis futuristicke. No a ten konec to zazdil uplne.

Bettybook
07.08.2022

Knihu jsem dočetla do třetiny a dočítat ji nehodlám. Už od začátku mi hlavní hrdinové přišli arogantní a jejich osud mi byl prakticky jedno. To by zas tak takový problém nebyl, kdybych se aspoň začetla. Šance byla ovšem nulová. Absolutně ničím mě příběh nezaujal. Knize jsem dala dnf hned poté, co jsem si uvědomila, že se k ní vracím s nechutí.

Arinda
26.07.2022 odpad!

Bohužel, kniha pro mě byla jeden velký zmatek, který nezaujal ani nepobavil. Sice není moc obsáhlá, ale zdálo se mi, jako bych jí četla celou věčnost a neodnesla si z toho vůbec nic.

Sabča92
29.06.2022 3 z 5

Dát nějaký titul do spojitosti s Cizinkou, to je pak jasný impulz, abych si danou knihu přečetla. Ovšem já osobně bych tyto dva tituly nijak nespojovala. Spolu na věky je young adult příběh, který má pěknou myšlenku, ale zpracováním vás tolik neuhrane. Vlastně vás bude mást. Kniha má spoustu kratších kapitol, kde se vám právě různě na střídačku promítají jednotlivé životy. A to je podle mě kámen úrazu této knihy. Kdyby se jednotlivé linky odehrávali za sebou, věřím, že by se kniha daleko líp četla. Takhle jste chvíli ve 14. století, v současnosti, budoucnosti a na počátku 20. století. Skáčete z jednoho příběhu do druhého, postavy si neuvědomují své minulé životy, jen mají různé sny nebo mžitky před očima, které jim ukazují i jiný příběh jich dvou. Určitě se jedná o originální zpracování, skvělou zápletku, ale nemá moc velký spád. Plus konec, který se dal asi vymyslet líp.

michaela_books
28.05.2022 4 z 5

Kniha je opravdu jiná a svým způsobem zvláštní než ostatní YA. Máme tady možnost nahlédnout jak do minulých, tak i budoucích životů hlavních postav a celkově Spolu na věky tvoří celek pěti originálních příběhu: sledujeme Tamar a Fayarda z Říše Gao Mali z r. 1325, dále příběh z vlaku z r. 1924, ze současnosti z Jižní Karolíny, poté z Jižní Afriky z r. 2032 a z Měsíční základy Alfy 9 z r. 2260. Každý příběh si mě nějakým způsobem získal, ale můj nejoblíbenější bude sci-fi z Měsíční základy a popravdě bych si klidně přečetla i celou knihu o Alfě 9, protože díky atmosféře tohoto příběhu to mělo celkově velký potenciál… Když to shrnu, celý námět podle mě fungoval dobře a podobnou knihu jsem zatím ještě nečetla, takže jsem byla příjemně překvapená a čtení jsem si užívala.

DreamerX9
20.05.2022 2 z 5

Asi jsem čekala něco jiného. Moc mě nebavil dej ani linky postav. Nicméně napad nebyl špatný

Luccinda
19.04.2022 4 z 5

Spolu na věky je neskutečně zvláštní kniha kombinující hned několik různých žánrů. V jednu chvíli čtete milý příběh ze současnosti, jen abyste se za chvíli ocitli v drsné minulosti nebo prožívali dobrodružství v daleké budoucnosti. Všechny dějové linky propojuje jeden tragický milostný příběh. A ono to spolu překvapivě dobře funguje.

Námět je zkrátka skvělý! Bavilo mě prolínání dějových linií i poznávání hlavních hrdinů v průběhu věků. Za mě by si každá dějová linka klidně zasloužila svůj vlastní příběh, kde by je autorka mohla více rozepsat.

Takhle knížce trošku chyběl spád. První polovina knihy byla výborná, ale místo toho, aby ke konci příběh gradoval, tak jsem měla pocit, že ztrácí na tempu. Z konce jsem byla zklamaná, myslím, že ho autorka mohla vymyslet lépe. Celý námět měl určitě větší potenciál, ale i tak mě příběh bavil. Myslím, že podobnou knihu jsem v young adult ještě neviděla.

Kikina182
14.04.2022 4 z 5

Spolu na věky je kniha, jejíž námět mi připomíná trochu Cizinku a trochu Slunce je také hvězda (jak slibuje obálka), ale především mi připomíná sérii Sukuba. Ale je to jen a jen připomínka, protože ačkoli existuje lehká podobnost v některých námětech, tak je to zcela originální kniha s jedinečným námětem.

V knize je několik dějových linek, které jsou opravdu zajímavé. Dvě z nich se mi sice líbily více, než další dvě, ale všechny měly něco do sebe. Vyprávěly krásné příběhy, které se sbíhaly v jeden.

První dvě třetiny knihy byly naprosto úžasné, ale ta poslední se bohužel moc nepovedla. Všechno na mě působilo trochu zmateně a bohužel mi konec ke zbytku knihy nepasoval.

Autorovy knížky

2022  59%Spolu na věky

Kniha Spolu na věky je v

Právě čtených3x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených1x
Knihotéce99x
Chystám se číst77x
Chci si koupit19x
dalších seznamech5x