Spolu jsme dokonalá holka

Spolu jsme dokonalá holka https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433353/bmid_spolu-jsme-dokonala-holka-gLl-433353.jpg 4 42 16

Bethany a Aphra jsou nejlepší kámošky. Bethany je k zbláznění krásná, Aphra je vtipná a odvážná. Obě potřebují zapracovat na svém sebevědomí. Ale spolu? Spolu dohromady dají jednu dokonalou holku. Až na to, že se obě zakoukaly do jednoho kluka, do Grega, který shodou okolností plynule ovládá šest řečí – vlastně sedm, pokud počítáte řeč žhavých pohledů… Aphra je přesvědčená, že o ni Greg nestojí, takže když jí napíše v domnění, že píše Bethany, rozhodne se kamarádce pomoct a začne mu jejím jménem odepisovat. Bethany pak vyráží s Gregem na rande. Prostě geniální plán. Co by se mohlo pokazit?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

We are the Perfect Girl , 2019


více info...

Přidat komentář

miruska810
03.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Veľmi milá kniha, nie je to síce moja vekovka, ale parádne som si pri nej odpočinula. Prvé kapitoly boli menej záživné, myslela som, že od tej knihy dostanem niečo viac. Keď to však nevzdáte, dostanete uspokojivý koniec. :-)
Za čo uberám hviezdičku, sú niektoré prehnané a vlastne aj zbytočne dokolečka stále opakované situácie. Plastika nosa. Prečo to stále opakovať? Nechápem tú posadlosť. Tiež mi pripadalo zvláštne, že v prvých kapitolách stále hovorí o tom, ako neznáša Deliu, potom však prišla domov a postupne sa na ňu zabudlo. To platí aj o kamarátoch zo školy, ktorí len zvyšovali počet strán. Pripadalo mi, že autorka ten príbeh zbytočne naťahovala. Kniha rozhodne nemusela mať 370 strán. A určite by sa aj lepšie čítala.
Suma sumárum, príbeh splnil svoj účel, odpočinula som si pri nej, ale druhýkrát už sa k nej nevrátim. :-)

Knihochod
14.01.2023 3 z 5

Táto knižka ma prekvapila. Nie v zlom zmysle slova, avšak ani v tom najlepšom. Prekvapila ma totiž takým tým neutrálnym spôsobom, kedy som neočakávala ani to najlepšie a ani to najhoršie, no nedostala som ani ten klasický priemer.

Príbeh ma chytil už prvou kapitolou a veľmi ma potešil fakt, že mu nechýbala určitá dávka humoru, čo mne osobne veľmi imponuje. A to aj napriek tomu, že hlavná hrdinka sa nestala mojim obľúbencom. A vlastne sa ním nestala ani jej kamarátka Bethany či Greg. Prosto a jednoducho - postavy boli za mňa také nemastné-neslané, úplne obyčajné a ničím výnimočné.

Čo ma však veľmi zaujalo, bola rozoberaná téma sebelásky a toho, ako veľmi je pre život človeka dôležitá. Ešte snáď nikdy som nečítala knižku, kde by sa táto téma objavila v takejto, relatívne rozšírenejšej verzii a musím povedať, že ma to veľmi zaujalo, keďže sama som sa s týmto problémom počas svojho života stretávala.

Knižka ako celok je veľmi príjemné, oddychové a sem-tam aj vtipné čítanie, ktoré určite neurazí, avšak ani nenadchne. Myslím si však, že pre mladšie ročníky to môže byť úžasná knižka plná priateľstva, schopnosti obetovania sa a najmä už vyššie spomínanej sebelásky.


alisie
18.10.2022 3 z 5

Nejprve jsem se do knihy nemohla začíst, přišlo mi, že jsem z dívčích románů vyrostla, ale postupem času jsem knihu nemohla odložit a zajímalo mě, jak to dopadne.

adrianna0305
08.07.2022 2 z 5

Nějak jsem nepochopila tu averzi vůči plastické operaci. Zrovna rhinoplastika umí hodně změnit sebevědomí. Možná kdyby ji ke konci knihy Aphra podstoupila, dala bych o hvězdičku víc :o)

Kudík
08.06.2022 4 z 5

Aphra a Beth, vč. Grega jsou sice hlavní postavy, ale zdárně jim sekundují i ostatní Brownovi. V rámci žánru, i když to není moje věkovka, je to povedené a řekla bych, že stálé srovnávání se s ostatními je věčné téma. Aphra má vtipné komentáře i reakce na různé situace, a také se umí skoro ze všeho vykecat. Současně se snaží neustále někomu pomáhat. Oproti tomu Bethany působí jako rozkošný, vzácně odvážný, ale málomluvný obrázek. Přesto se nedivím, že se staly nejkama. První polovina knihy je bezva, druhá trošku ztrácí hravost. Každopádně oceňuji boj Aphry za Kita a Oříška, nedokážu absolutně pochopit pěst v obličeji a jsem ráda za zvolený konec.

Liduka
17.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Popravdě jsem měla problém se do knihy začíst, protože mi byla hlavní hrdika krajně nesympatická. Navíc kniha obsahova zbytečně moc nedůležitých odstavců, které se daly vypustit a kniha by tak byla daleko kratší. Také mě překvapila až neůměrně přehnaná reakce Bethany na konci a možná i Grega. Kdybych byla jím, tak bych si rozhodně řekla o vysvětlení. Aphra se Bethany snažila pouze pomoci, o což jí vlastně kamarádka i prosila a nakonec se jí kvůli tomu zřekla. No a nakonec nedokážu nějak uvěřit tomu, že by dal kluk holce pěstí. To se snad může stát pouze v Americe.

Elisabeth19
02.02.2021 2 z 5

Nedá se říct, že by tato kniha byla jedna z nejlepších, které jsem kdy četla, ale nebyla ani nejhorší. Díky své neobvyklé romantické zápletce, byla kniha originální, jenže byla zároveň dosti nudná. Tu a tam se bylo čemu zasmát. Celkově bych si knihu už znovu nepřečetla. Jsou i lepší romantické knihy.

Nikychlupova
14.12.2020 4 z 5

Moc hezký příběh ve kterém jsem se našla jako Bethany. Krásné čtení u kterého není třeba přemýšlet, ale vcítit se.

_Brunetka_
05.12.2020 4 z 5

Téhle knížky jsem se trochu obávala, nevím proč (možná kombinace tloušťky a obálky), ale bylo to úplně zbytečné, protože tohle bylo jednoduše parádní čtení! Ani nevím, odkud mám začít s chválou. Autorka má bombastický styl psaní, který jede už od začátku a ani na vteřinku mě nenechala se nudit. Příběh sice není nijak originální, ale to mi vůbec nevadilo, tak skvěle zpracované to bylo. A hlavní hrdinka Aphra? Ta byla úplně úžasná, milovala jsem ji za každé slovo, které řekla a za všechno, co udělala, i když se samozřejmě nechovala vždy jen správně – i tak bych neváhala ani minutu a z knihy bych si ji hned přetáhla do svého života. S Bethany byl ten vztah už trošku komplikovanější, protože jsem se v ní moc neviděla, ale líbila se mi taky a Greg byl zlatíčko. Neřekla bych taky, že je tahle kniha vyloženě založená na romantické lince a to se mi právě líbilo (a taky samozřejmě střípky z ní, které by se tu přece jen našly). U tohohle se zamyslíte (některé myšlenky jsou dost zajímavé), zasmějete (protože prostě Aphra) a mně osobně ukápla i nějaká slzička dojetí na konci, ale to jsem já no. Chci tu ještě zmínit, že mě velmi mile překvapilo, jak nenásilně kniha upozorňuje na důležitost dobrých sourozeneckých vztahů a opravdového přátelství, většinou se všechno točí hlavně okolo lásky. Taky se tu potkáte s poselstvím, které nejde nevyzdvihnout – opravdová krása, na které záleží, je uvnitř nás. Rozhodně ne na povrchu – ta je právě velmi relativní, nepodstatná a není to nic, co by nás v očích jiných mělo definovat. Konec na jedničku. Ač tohle v žádném případě není světová literatura s neskutečným přesahem, garantuju vám, že se u čtení budete bavit.

Booktwins
12.11.2020 4 z 5

Tohle je ta typická knížka pro náctileté, při které nemyslíte, jste naprosto ponoření do té tragedie, co se Aphry děje. Nečekejte nějaký hluboký příběh, je to čistě romantická kniha, která se odehrává na střední škole, řeší se zde vztahy a přátelství a ty typické problémky teenagerů. Hlavní hrdinka se chovala občas jako nána a děj byl kapánek přeplácaný, ale jinak mě to dost bavilo a svůj účel to splnilo.
4,5/5

TheMelorry
06.11.2020 4 z 5

Kniha se opravdu velmi dobře čte. Hlavní postavy Aphra a Bethany jsou na první pohled sympatické a řeší přesně takové starosti, které by dívky v jejich věku řešit měly. Postupně se příběh stává zamotanější a začínají jím prostupovat i hlubší témata, jako jsou nedokonalé rodinné vztahy, nebo psychické problémy - nesnášení sebe sama za své nedostatky - což je podle mě velmi zásadní téma. Celkově je kniha velmi mile a příjemně napsaná. Mimo jiné se mi líbily vsuvky z jiných jazyků, zejména z ruštiny.
Nemyslím si, že kniha je pouze pro YA čtenáře. I starší si v ní najde něco svého. Jsem si jistá, že některé narážky na literární díla a historii, nemusí mladší čtenář pochopit.

stelloušek
28.10.2020 4 z 5

Kniha byla moc fajn. Byla odpočinková a rychle se četla. Ze začátku jsem si říkala, že mě to asi nebude bavit, ale čím dýl jsem ji četla, začínala jsem ji mít ráda. Aphra i Bethany byly sympatické hoky. Kniha se mi moc líbila a ani já nevím jak bych se na místě Aphry zachovala já.

anet.myblog
27.10.2020 3 z 5

Na tuhle knížku jsem se těšila a tak nějak i splnila moje očekávání. Kniha Spolu jsme dokonalá holka je young adult romantický příběh odehrávající se na střední škole. Sledujeme život třeťačky Aphry, která mi byla symtatická, protože byla ukecaná , vtipná a nebála se říct svoje názory nahlas. Styl psaní autorky mi sedl a knihu jsem měla přečtenou během tří dní. Knížka není nic, co by bylo nějak zázračného a vyhrávalo by literární ceny, ale já si prostě takové knížky občas ráda přečtu. Knihu bych doporučila mladším čtenářkám young adult romantiky, takže od dvanácti let do patnácti mi to přijde jako nejlepší věk si knihu přečíst. Tenhle příběh mi taky připomínal teen filmy na Netflixu, je to v podstatě blbost a hlavní hrdinka řeší občas docela blbosti, ale nakonec se vám to prostě líbí a příběh si užijete.

LilianaFalcon
19.10.2020 3 z 5

Pro pocity a činy hlavní hrdinky asi nemám dostatečné pochopení, abych hodnotila lépe.
Ze začátku se mi to líbilo a přišlo mi to chytré, ale čím víc se to zamotávalo, tak mě to štvalo. Konec to trochu napravil, ale ne moc.

book_loverka_
24.09.2020

Spolu jsme dokonalá holka je fajn YA oddechovka, která má originální zápletku. Hlavní hrdinka Aphra je hodně sympatická - je vtipná a upovídaná. Fakt se mi líbil nápad, že Aphra si dopisuje s Gregem přes její aplikaci (asi byste to museli přečíst, abyste teďka pochopili, co tím myslím ????). Akorát nevím, jestli by se tahle knížka líbila i někomu staršímu, přišlo mi to spíš pro mladší holky (13-14 klidně). Celkově se mi to líbilo, ale zase nečekejte nějakou pecku. Je to i dost předvídatelné, ale zase u toho nemusíte vůbec přemýšlet.
4⭐️/5⭐️

pavla.ba
26.08.2020 5 z 5

Tuhle jednohubku jsem přečetla za jeden den. Bylo to nenáročné, milé, čtivé. Nebylo to mistrovství světa v literatuře, ale to jsem od toho ani neočekávala a příběh si užila.

Štítky knihy

romantika dívčí romány

Autorovy knížky

Ariel Kaplan
americká
2020  79%Spolu jsme dokonalá holka

Kniha Spolu jsme dokonalá holka je v

Přečtených50x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce102x
Chystám se číst43x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x