Počestné lži

Počestné lži https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64685/arcane-society-poces-64685.jpg 4 73 11

Společnost arkány série

< 2. díl >

Clare Lancasterová, členka moderní Společnosti arkány, je výjimečně para-senzitivní, je v podstatě živým detektorem lži. Což jí přináší i mnohé nesnáze, zejména při navazování mezilidských vztahů. Nyní se po letech opět dostává do kontaktu se ztracenou rodinou a otec jí nabízí místo ve své společnosti. Clare odmítá, ale když potkává finančního poradce Jakea Saltera, je přesvědčena, že se děje něco nekalého. V jeho pečlivě vedené konverzaci rozpoznává, že se pohybuje na hranici mezi pravdou a podvodem. Přesto, že oba vědí o tom, že druhá strana skrývá nějaké tajemství, jsou k sobě přitahováni. A když se situace začíná dramatizovat, jsou nuceni překonávat vzájemnou nedůvěru, aby odhalili spiknutí, jež je zakořeněno hluboko v srdci samotné společnosti...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

White Lies , 2007


více info...

Přidat komentář

Kudík
27.04.2023 5 z 5

Clare Lancasterová jako živý detektor lží... byla super, hlavně při označení Fallona Jonese oslem, v nemocnici a u závěrečné scény s arkanyseznamka.com. :) Její detekce mi však hned v začátku prozradila, že Jake Salter není jen tak obyčejný Jake Salter, ale bude i něco víc než-li "pouhý" lovec. Což se nakonec potvrdilo. Ohledně rodiny Glazebrookových jsem měla jisté pochybnosti, ale v závěru se mi jejich konfrontace a vysvětlení, proč každý konal jak konal, zamlouvalo také. Tento díl mi zatím přišel nejvíce zábavný a překvapivý v tom, že přeskočil pár generací Jonesů a probíhá v současnosti.

MAU256
17.12.2021 5 z 5

Jsem ráda za další knížku od této autorky, která se mi dostala do knihovny. Je to krásně čtivá kniha s nádechem romantiky, detektivním příběhem a paranormálnem. No samozřejmě v knížce nemohl chybět účastník rodiny Jonesů, jsem ráda, že zase další z potomků Sylvestera Jonese našel svou druhou půlku srdce. Knížku mohu jen doporučit.


petraj30
24.02.2021 5 z 5

Hodně povedený příběh. Ani nevím, jestli to bylo tím, že tento příběh patří do moderní doby a ne viktoriánské, ale líbilo se mi to ještě o stupeň víc než minulý díl. Byla zachovaná i ta paranormální stránka.
Hlavní postavy nelze nemilovat. Jsou naprosto skvělí.
I to místo, kde se příběh odehrával bylo krásně popsané. Skvělá detektivní zápletka.
Všechno bylo skvělé. Ani chvíli jsem se nenudila a dobře se to četlo.
Tato kniha patří k těm lepším od AQ.

moudivlacek
27.11.2018 4 z 5

Pěkný romantický díl s prvky mini detektivky. Hlavní hrdiny si určitě oblíbíte hned na začátku, je pravda, že i některé z vedlejších, které na začátku moc nemusíte - u mne to byla například správná "lvice" Myra, která se bojí o bezpečí své rodiny a je pro to odhodlána udělat kdeco.
Jake a Clare jsou k sobě přitahováni hned od začátku a rozhodně nejen fyzicky, ale i tím, co se snaží před tím druhým schovat. Jsou tam i mnohé krásné scénky - viz vyzvednutí Jakea v nemocnici - to nemělo chybu, či závěrečný boj Clare proti seznamce.
Moc se těším na další díl.

Majdule
15.04.2017 4 z 5

Autorka umí svoje řemeslo velmi dobře a má obrovskou fantasii. Přestože miluji zejména její historické romance, bavila mě i tahle současná okořeněná paranormálnem.

sarekaslukova
28.12.2016 5 z 5

Další super díl, zápletka byla opravdu zapletená a hlavní hrdinka a hrdiny mi seděli.

kacaaba
18.08.2015 5 z 5

Další pěkná knížka. Napínavý, romantický fantasy příběh. Pěkně se to četlo.

78lulu
08.01.2015

první díl se mi líbil o trochu více, ale i tak byla kniha moc pěkná a napínavá až do konce ......

kika 13
23.02.2013 3 z 5

Pěkná knížka neobvyklé téma,ale dobré čtení.

mariva
17.02.2013 5 z 5

Zajjímavý námět - společnost lidí s parapsychologickými schopnostmi - dělá knihu ještě napínavější a zajímavější, než je většina knih této autorky. Určitě vyhledám i další knihy z této serie.

Nikol18
10.09.2012 5 z 5

Ach, moje srdce plesá. Zbožňuju celou tuhle sérii. Nevím, co bych k ní měla napsat ještě potěšenějšího. Když čtu, nedokážu se odtrhnout, čtu o přestávce v práci, čtu ve vaně, čtu u vaření, čtu prostě všude, protože je to tak úžasné, i když jsou všechny ženy v téhle sérii hodně emancipované, jejich protějšky to vykompenzují. A i když jsou si páry hodně podobné, člověka to prostě nutí číst dál, moc se od sebe neodlišují, ale příběh je popsán tak skvěle, že tohle autorce odpustíte. Clare a Jake, báječné, nehledě na detektivní linku, nad kterou jsem si lámala hlavu a vůbec by mě nenapadl ten podezřelý, který to nakonec byl, tohle bylo správně zamotané a doknale to uhasilo mou žízeň po tajemnu.

Autorovy další knížky

Amanda Quick (p)
americká, 1948
2004  83%Galantní pomsta
2008  87%Zkrocený netvor
2007  83%Nebezpečná láska
2011  80%Až na dno
2004  80%Placená společnice