Spodní proudy

Spodní proudy https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427004/mid_spodni-proudy-cof-427004.jpg 4 133 40

Zane a jeho sestra Britt vyrůstají v luxusním domě u horského jezera. Jejich otec je vážený občan a celá rodina budí dojem dokonalosti. Jen obě děti znají pravdu – otec je s tichým souhlasem matky léta týrá. Zane se mu jednoho dne vzepře a uteče z domu. Po letech se ale rozhodne vrátit, aby ochránil svoji sestru a začal nový život. Dokáže se osvobodit od strašlivých vzpomínek z dětství, nebo ho znovu zcela pohltí?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Under currents , 2019


více info...

Přidat komentář

Catt
14.11.2023 3 z 5

První část knih byla napsaná opravdu dobře, plná emocí a napětí, bála jsem se o děti. V druhé části už mi kniha přišla se všemi padouchy příliš překombinovaná a dalo se lehce odhalit, kdo je závěrečný padouch. Navíc mi vadily i některé výrazy v překladu. K této knize od Nory se na rozdíl od jiných nevrátím.

mignon
13.10.2023

Na to, že to je od Nory, tak mě to vůbec nebavilo a trápila jsem se. Některé věci mi přišly dost na sílu. Nedočteno.


Aghatte
07.10.2023

Nedočteno, přeskákáno, nehodnotím.
Ještě žádnou z hromady knih od NR jsem nedokázala přečíst, a nechápu, proč jsou její knihy tak žádané.

LeHor
29.12.2022 3 z 5

Četlo se to dobře, ale zdálo se mi, že už je tam toho násilí na jednu knihu příliš. První půlka knihy super, pak se to začalo nabalovat a konec už mne tolik nebavil, tušila jsem, kdo je za tím i jak to dopadne.

Kudík
22.10.2022 4 z 5

Z dané anotace jsem útěk Zanea očekávala úplně jiný, než na konci první části "Krutost lží" nastal. Každopádně zde slova otec a matka nejsou vůbec na místě, a to co si prožili Zane a Britt byl hnus. Nechápu, že "rodiče" považovali to, co dělali za předehru a správnou výchovu. Bohužel se to děje za zavřenými dveřmi v reálném světě častěji, než si myslíme. Od druhé části s nástupem živelné Darby se mi kniha četla mnohem lépe. Její práce a vize v rámci realizací projektů a následné přesvědčovací schopnosti, to bylo teprve zábavné. Celá rodina a kupa přátel v podání Walkerových, Kellerových, Nortenových, McCrayových a Carterových byla skvělá. Tohle autorka umí, začne metodou biče a skončí u cukru. Přesto v okamžiku, kdy Darby uvedla, jak přesně zemřela její matka mi byl pachatel naprosto jasný, a proto se v tomto ohledu žádné překvapení nekonalo. Každopádně opět čtivé.

princesse
17.08.2022 4 z 5

To tedy byla koncentrace magorů. Jak si někdo může honit ego na slabších a většinou bezbranných. Nepochopím, i když se to děje a dobře to víme. Opravdu těžká porucha a nezaslouží si slitování. Opět se mi kniha dobře četla a i přes toto těžké téma jsem spokojená. Samozřejmě něčeho bylo už moc a některé pasáže méně záživné než jiné, ale tak to je u většiny knih. Každopádně dobře jsem si početla a určitě si od Nory přečtu další knihy, i když jich mám od ní za sebou už hezkou řádku.

SumýšIrena
29.01.2022 4 z 5

Spojení detektivky a červené knihovny funguje, jako vždy u této autorky. Ale na plných 5 * to není.

vikimi
31.07.2021 4 z 5

Knížka byla super, ale všechno takové snově americké, všichni bohatí a dokonalí. Ale přesto dobrý příběh na léto :).

alexis818
30.07.2021 5 z 5

Po dlouhé době jsem sáhla po paní Robertsove a jsem velmi spokojená. Příběh velmi hezký, napínavý. Dobře se četlo.

Evka27
11.04.2021 2 z 5

V upoutávce na knihu a její záložce je chyba, Zane rozhodně neuteče, ale bojuje. To týrání v dětství se mi četlo fakt strašně a je hrozné vědět, že se to opravdu i ve skutečnosti děje.
Poslední knihy NR, které jsem četla, mě dost zklamaly.

Janaves
03.04.2021 4 z 5

První část knihy se mi líbila. Rodina, která budí dojem dokonalosti ,ale ve skutečnosti otec týrá děti.Potom mi vadilo až moc podrobně popisované zahradnické práce, projekty. Závěr byl předvídatelný, trochu červená knihovna. Ale dávám 4*, protože je kniha hezky napsaná, dobře se četla.

medvídě
02.12.2020 5 z 5

Autorce se vyloženě daří čtenář (hlavně tedy mě) zaujmout na první dobrou.
Kniha nám napřed ukazuje minulost hlavního hrdiny a následně jeho nový život a vše, co jeho minulost stále nějak ovlivňuje. Je to příběh o síle důvěry a lásky, ale také i pomsty a nenávisti.
Má to děj, má to spád a rozhodně se mi nechtělo knihu jen tak odkládat.
Dokážou hlavní postavy uvěřit, že mají možnost být v životě šťastní?
Dokážou udělat tlustou čáru za spodními proudy minulosti?

Allla9
19.11.2020 4 z 5

Spodní proudy jsou plné domácího násilí. Přesto se dobře četly.

kofola33
16.11.2020 3 z 5

Moje prvni knizka autorky a asi u toho i zustanu. Jako bych cetla dve ruzne knihy v jednom. Prvni cast byla plna napeti, emoci a bezmoci, dalsi casti spise jako kutilska prirucka zahradnika a proste to byla pro mne az moc cervena knihovna. A ano, tech chyb tam bylo dost. Nekdy jsem i premyslela jestli Zane hral baseball nebo basketball:-)) Ale jo, cist se to dalo, jen to neni muj salek kavy.

LilianaFalcon
12.11.2020 5 z 5

Knížka mě od začátku strašně vtáhla. První část byla opravdu hodně emotivní. Od té doby, co mám vlastní děti, mě tenhle druh týrání v knihách zasahuje víc a víc.
Bylo to celé hezky vymyšlené a za mě asi nejlepší kniha, co jsem od autorky četla.

I když doopravdy doufám, že tolik domácího násilí snad není.

KnihomolkaKatka
10.10.2020 5 z 5

Bylo to čtivé, napínavé, nabité emocemi. Vždy, když čtu nebo slyším podobné příběhy, je mi smutno. Smutno, že někdo musí takhle trpět vinou rozmaru někoho jiného. Protože se to tomu tyranovi líbí nebo prostě proto, že je s prominutím magor a neumí se ovládat. Zane má můj velký obdiv za to, jaký byl. Graham by si zasloužil, aby potkal někoho povahově stejného, jako je on sám. Pak by na vlastní kůži pochopil, jak jsou jaké hloubky jsou jeho činy hrozné.
Čtenáři hodně kritizují postavu Darby, mě se její postava líbila. Jako zahradnice jsem šťastná, že autorka do příběhu zasadila toto krásné povolání, protože bohužel takových v knižním světě moc není. Přitom si myslím, že naše povolání je skvělým podkladem pro ne jeden dobrý příběh. Takže autoři, tady je inspirace :)

sabca
10.09.2020 5 z 5

Tak Nora Roberts nezklamala. Na rozdíl od jejich romantických příběhů toto bylo napínavé a plné děje. Četla se moc dobře a kdo má rád napětí tomu doporučuji.

stopař
26.07.2020 5 z 5

U knihy se mi příjemně odpočívalo.....

Toňula
16.07.2020 3 z 5

Kniha mé oblíbené autorky nebyla špatná, ale přece jen mě zklamala nevyrovnanost dějové linie. První část knihy mě velmi zasáhla, od poloviny mě docela nudil popis Darbyiných nápadů co se týče výzdob okolí domu a poslední část byla překombinovaná co se týče nasilných činů..Trochu jako dort pejska a kočičky, což je škoda, protože jinak byl příběh velmi čtivý.

petra3841
30.06.2020 3 z 5

Mám ráda tu to autorku napínavé čtení až do konce

Štítky knihy

napětí

Autorovy další knížky

Nora Roberts
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku