Ježíš, jak jsem ho neznal

Ježíš, jak jsem ho neznal https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125004/jezis-jak-jsem-ho-neznal-125004.jpg 5 11 5

Každý člověk, který se někdy tázal po smyslu života, po existenci Boha a setkal se s osobou Ježíše, se ptal: „Vážně Bohu na nás záleží? Má vůbec Bůh zájem o utrpení tady na zemi?“ Philip Yancey ve své knize na tyto otázky odpovídá: Jestli tak mohu mluvit, Bůh „se naučil“, jak chutná život uvězněný na planetě Zemi. Ježíš poznal zármutek důvěrně, během krátkého, strastiplného života nedaleko prašných plání, kde se kdysi v bolestech svíjel Jób… V Ježíši se Bůh jakoby položil na pitevní stůl, rozpažený v pozici ukřižovaného, aby se dal k přezkoumání všem skeptikům, kteří kdy žili… Mám pocit, že všechny ty pokroucené teorie o Ježíši, které samovolně vznikaly už od chvíle, kdy zemřel, prostě jen potvrzují to nesmírné riziko, jaké Bůh podstoupil, když se položil na pitevní stůl – a dokonce se zdá, že to riziko vítá: „Prozkoumej mě. Vyzkoušj si mě. Rozhoduješ ty.“... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

The Jesus I Newer Knew


více info...

Přidat komentář

Starmoon
26.03.2024 5 z 5

Najlepšia kniha o Ježišovi, akú som zatiaľ čítala. Iba málokedy sa v rámci duchovnej literatúry stretne čitateľ s autorom, ktorý je dostatočne fundovaný, vzdelaný, argumentačne podkutý a ochotný v mene hľadania Pravdy spochybňovať i to, čomu dosiaľ veril, ak sa to ukáže ako nefunkčné v rôznych zmysloch tohto slova. V tomto prípade to autor skúsil; na Ježiša sa pozerá z rôznych uhlov a aj čitateľovi tak pomáha pozrieť sa na Ježiša novým pohľadom, všimnúť si aspekty jeho života i povahy, na ktoré sa málokedy poukazuje, lepšie precítiť rôzne udalosti, ktorými si prešiel, i pochopiť učenie, ktoré hlásal.

Asi najlepšie na knihe je, že má čo povedať ortodoxnému veriacemu, ktorý má pocit, že o Ježišovi už čítal/počul všetko (podstatné), rovnako ako i hľadajúcemu človeku či agnostikovi, o celej škále čitateľstva medzitým nevraviac.

Alcarmo
30.04.2022 5 z 5

Komu že je tato kniha určena? Možná každému, kdo k Bibli přistupuje s pochybnostmi či nedůvěrou, domnívající se třeba, že v ní najde jen upravenou propagaci. Víra však neznamená zaslepenou pobožnost, naopak musí nám dávat možnost odmítnout uvěřit, jinak to není víra. Pokud si tedy chcete udělat lepší obrázek o chlapíkovi, který přišel se slibem života v lásce a míru, pak vřele doporučuji právě knihu od Philipa Yanceyho. Díky tomu zjistíte, že Ježíš byl/je bláznivě volnomyšlenkářský, nezkrotný, jemný, tvořivý, milující zábavu a neustále trávící čas s nevěřícími ;)


rusalka123
14.06.2017

Jak píše martunka... tahle kniha pro mě nemohla přijít ve vhodnější dobu...

martunka
21.02.2017 5 z 5

Jak to říct. Asi jenom, že je to naprosto přesně to, co jsem si potřebovala o Ježíši přečíst.

nomades
15.02.2014

spica, jednym slovom spica

Autorovy další knížky

Philip Yancey
americká, 1949
2003  96%Kde je Bůh, když to bolí?
2002  100%Bible, kterou četl Ježíš
2001  93%Nekončící milost
2002  93%Ježíš, jak jsem ho neznal
2002  96%Zklamán Bohem