Spánkem ke zdraví – Zlepšete svůj spánek, zlepšete své zdraví

Spánkem ke zdraví – Zlepšete svůj spánek, zlepšete své zdraví https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475389/mid_spankem-ke-zdravi-zlepsete-svuj-spa-uCp-475389.png 4 6 3

Spaní je, a vždycky bude, jednoduché. My si ho ale komplikujeme svým chováním v době, kdy jsme vzhůru. Spánek totiž naprosto zásadním způsobem ovlivňuje zdraví a celkovou životní pohodu, a jakmile je s ním něco v nepořádku, odráží se to i na kvalitě našeho života. Doktorka Katharina Lederle je spánková specialistka s mezinárodním renomé. V knize Spánkem ke zdraví, kterou napsala na základě nejnovějších vědeckých poznatků týkajících se dané oblasti, srozumitelně vysvětluje, jak složitě je spánek propojen se třemi pilíři zdravého, úspěšného a vyrovnaného života: fyzickým zdravím, mentální výkonností a emoční pohodou. Úvodní část knihy autorka charakterizuje jako spánkovou exkurzi, v níž se čtenář dočte spoustu zajímavých a užitečných informací, jež mu pomohou spánku lépe porozumět – jak ke spánku dochází, co ho řídí, proč je tak důležité střídání světla a tmy, ale i třeba to, jak se liší spánek mužů a žen. V dalších kapitolách je pak podrobně popsán vztah spánku ke zmíněným třem pilířům a následuje obsáhlý přehled nejrůznějších poruch spánku. Závěr knihy nabízí široké spektrum doporučení, jak si kvalitu spánku vylepšit – na jejich základě si čtenář může vytvořit systém zdravých spánkových návyků v rámci vlastních potřeb a možností. Výsledkem je kniha, která informuje, ale i vzdělává, protože stanoví jasné pokyny a praktické rady, jak můžete dosáhnout lepšího zdraví díky lepšímu spánku.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , Anag
Originální název:

Sleep Sense: Improve Your Sleep, Improve Your Health , 2018


více info...

Přidat komentář

Ferda43
19.01.2024 5 z 5

Určitě stojí za to přečíst! Spánek je fascinující a natolik důležitý, že je fajn dozvědět se zas o něco víc... Kniha je čtivě a zajímavě napsaná.

hana17.1.
24.09.2022 5 z 5

V knize zazní spousta podoblastí a komplikace spojené se špatným spánkem. Z téměř každého odvětví zazní něco. Hezky popsané, vysvětlené. Čte se dobře.


Marekh
13.01.2022 5 z 5

Spánek bere hodně lidí za samozřejmost a ani nad ním neuvažuje do doby, než dojde k nějaké změně ve spaní.

Autorka rozdělila knihu do 4 částí: Spánek: Seznamte se, prosím; Proč je zdravý spánek tak důležitý; Když se spánku nedaří; Zdravé spánkové návyky jako součást každodenního života.

Je vidět, že autorka je odbornice na oblast spánku. Myslím si, že kniha je vhodná pro všechny čtenáře, kteří se zajímají o spánek a chtěli by se o něm dozvědět více informací srozumitelnou formou. Autorka uvádí různé příklady a tím je to pro čtenáře pochopitelnější. Spánek je hotová věda a některé oblasti nejsou ještě dostatečně probádány a možná ani nikdy nebudou. Nejskvělejší ze všeho je, pokud usneme klasickým přirozeným spánkem a ráno vstaneme osvěženi a plní energie a k tomu ještě, když se nám zdají pěkné sny. Co může být lepšího? Klasický spánek nic nenahradí. Ten je nejlepší a hodně důležitý pro lidský organismus.

Vyskytují se různé poruchy spánku ať už z různých příčin. Podrobněji se o všem dočtete v této knize. Lidem v tomto případě mohou pomoci tablety na spaní nebo různé čaje navozující spánek. Otřesné je, pokud člověk nemůže usnout a převaluje se v posteli celou noc. To je hotové peklo! Přeji všem, ať mají kvalitní přirozený spánek. Já bych si ho moc přál a je to v současné době jedno z mých největších přání.

K některým částem v této knize se ještě vrátím.

Štítky knihy

sny spánek zdraví

Autorovy knížky

2021  80%Spánkem ke zdraví – Zlepšete svůj spánek, zlepšete své zdraví

Kniha Spánkem ke zdraví – Zlepšete svůj spánek, zlepšete své zdraví je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x