Soužití k zabití

Soužití k zabití https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41655/souziti-k-zabiti.jpg 4 79 14

Dva přátelé ze studentských let - Vojta a Tereza - se znovu setkávají - tentokrát na stránkách dopisů. On - manželský poradce, ona - redaktorka plzeňských novin. On - muž, přítel a odborník přes partnerské vztahy, ona - inteligentní žena, která nepostrádá dobře odměřenou dávku upřímnosti, humoru a potřebného nadhledu. Po patnácti letech spolu znovu navázali kontakt - prostřednictvím korespondence. Tímto možná neobvyklým, ale o to zajímavějším způsobem si sdělují své osudy, vtipně je komentují a navzájem si pomáhají řešit životní a vztahové problémy.... celý text

Přidat komentář

Lenndy
07.04.2023 3 z 5

Příjemné čtení,plné zvukomalebných obratů.Chvílema i vtipné.

ZuK1
17.03.2023 5 z 5

Po Lázeňské kůře moje druhá knížka Ivanky Deváté a opět jsem se skvěle bavila. Ačkoliv téma nevěry není zrovna veselé, dopisy Terezy a Vojty jsou, pominu-li profesionální rozbory Vojty/Miroslava Plzáka, tak vtipně napsané, že především u těch Tereziných jsem se často musela opravdu smát.


Parwana
11.09.2022 5 z 5

Tato kniha mi kromě velkého čtenářského zážitku poskytla také pobavení a poučení, Dva odborníci na vztahy zde rozehrávají příběh dvou lidí, kteří se kdysi milovali a nyní žijí s novými partnery, jakž takž spokojení, a tom to celé je. Dopisují si a sdílejí své zkušenosti. Přečteno za den, rozhodně se k ní ještě někdy vrátím.

petra_slunicko
17.04.2021 4 z 5

Líbila se mi forma - psané dopisy. Říkala jsem si, jak asi zafunguje MUDr. Plzák v kombinaci s paní I. Devátou. Jeho knihy jsem ještě nikdy nečetla. Přesto jeho prohlášení znám, prostě zlidověla. A osobně moc mi neladí. Asi jsem jeho prohlášení, čistě mužské, rozumové až vědecké konečně pochopila. Nesouzním, ale konečně rozumím. A jemnost a humor paní Deváté celou knihu pěkně doladil.
Zajímavá studie partnerských vztahů. Sám život.

Barticek
05.01.2021 2 z 5

Kdybych tuto knížku nečetla v rámci Čtenářské výzvy, asi bych to nedočetla.

Adél97
27.06.2019 4 z 5

Velice vtipná!

zdenaR
20.05.2019 5 z 5

Poněkud netypicky pojatá kniha (forma dopisů), kterou jsem si koupila kvůli paní Deváté, jejíž knížky mám velmi ráda.
Tato se vymyká, ale nezklamala - téma vztahu a nevěry z pohledu muže (psychologa) a ženy.
Velmi hezky popsané situace, děj má spád, kniha se velmi dobře čte a myslím, že je i poučná (přístup k nevěře domnělé i prokázané).
Doporučuji :-)))

Kerberos
20.03.2019 4 z 5

Příjemné čtení,plno pravd o manželském soužití,to Plzákovo zapírat. Asi je občas lepší neznat pravdu.

pagac17
09.07.2018

Zajímavé názorové střetnutí spisovatelky-herečky s významným psychologem MUDr. Plzákem, je to učebnice, jak pro ženy tak pro muže, jak se chovat ve svém soužití a známé pohledy pana Plzáka.

Analady
24.09.2017 5 z 5

Kniha o vztazích psaná formou dopisů. Líbila se mi.

ajsigirl
07.03.2016 3 z 5

Knížku jsem vzala do ruky, kvůli autorovi. Jeho knížky jsem již četla a myslím, že pan dr. Plzák je opravdu skvělý psycholog. Knížka byla pojata, jako dopisování dvou lidí, /již dospělé ženy a muže/, kteří spolu kdysi chodili, ale nyní už mají své rodiny a své starosti. Muž - nyní pracující jako psycholog - se snaží radit své kamarádce, jak vstřebávat domělou i posléze prokázanou nevěru, jak jej překonat a co dělat, aby jejich domácnost s dítětem tolik netrpěla. Přiznávám, že některé rady Vojty /pana psychologa/ mi přijdou složité a opět se nemohu ubránit pocitu, že pan doktor Plzák je prostě chlap a tak nadržuje mužům. :-) Jako v jiných knížkách s některými názory prostě nesouhlasím, ale to je na každém jednotlivci, jak se s knihou ztotožní. Překvapením této knihy byl její konec, kdy troskotající loď nakonec nebude na straně pisatelky, ale onoho kamaráda psychologa. Jak už to bývá svět je zvláštní a moc těžký na pochopení. A ještě obtížnější je, vyrovnávat se s různými situacemi tak, abychom byli schopni vnímat štěstí i tam, kde se zdá že není. Pěkná knížka - určitě k zamyšlení. Dala bych 3,5 hvězdičky (jako u jiných jeho knih), ale to tu bohužel nejde proto hodnotím takto.

bolina
14.11.2014

U knihy jsem se báječně pobavila. Příjemné prokládání mužského a ženského pohledu na nevěru a vztahy samotné bylo ojedinělé. Vtipné podání obou autorů zapříčinilo zhltnutí knížky takřka jedním dechem. Jak píše Miťuli - i já kvačila do knihovny pro další dílo autorky. Pan Plzák mě teprve čeká.

pedi
03.07.2014 2 z 5

Kniha pro někoho možná zajímavá.Já potřebuji číst prostě příběh a tohle je jen dohadování mezi mužem a ženou.Neřešitelné každý to chápeme jinak a každý má svou pravdu.Pana Plzáka jako odborníka ale obdivuju.Dám se znovu do nějakého historického románu tam jsou moje vody.

Miťuli
04.03.2013 4 z 5

Výborná, netradičně sepsaná kniha. Lehce autobiografická. Děj má spád a nejsou zde uváděny zbytečné pasáže, které by člověk nejraději "přeskočil". Kniha vás přijme k nenucenému zamyšlení a dokonce ukáže i cestu, jak překonat nevěru. A hlavně je prošpikovaná osobitým humorem obou autorů... Po přečtení jsem si šla půjčit od každého z autorů jejich další díla....