Soukromé životy

Soukromé životy https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61546/bmid_soukrome-zivoty-TD0-61546.jpeg 4 39 39

Úspěšná filmová herečka Eden Rileyová se po ztroskotání svého manželství rozhodne zinscenovat pravdivý životní příběh své matky, spisovatelky Kateřiny Swiftové. Vydává se do malé vesničky Lynch Hollow za svou tetičkou Lou a strýcem Kylem. Nahlédnout do minulosti jí usnadní sada deníků, které si Kateřina psala od svých třinácti až do jednatřiceti let, kdy se rozloučila se životem. Tenkrát Eden byly čtyři roky, takže zná svou matku víceméně jen z vypravování, jež není příliš líbivé. Kateřina Swiftová byla považována za šílence. Odhalením skutečné tváře Kateřiny Swiftové je Eden šokována. Toto těžké období jí pomůže překonat Ben, muž který v Eden probudil novou lásku a chuť do života. Ani tenhle vztah však není ideální. Po určité době se Eden dovídá, že byl Ben odsouzen za zneužívání své pětileté dcerky. Následuje další rána pro Edenino srdce. Její důvěra k Benovi se pomalu rozplývá, i když nevěří tomu, že by tak citlivý člověk mohl někomu ublížit...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , X-Egem
Originální název:

Secret Lives , 1991


více info...

Přidat komentář

bezzink
18.04.2021 3 z 5

Ranna tvorba Diane je neco trochu jineho nez jeji soucasna tvorba. Je jeste takova neopracovana, opatrna, za me prumerna. Ta soucasna je vice propracovana, vice sokujici, vice hlubsi a samozrejme s o moc lepsim prekladem. Ten preklad me skutecne hodne vadil, nejenom, ze nektere vety nedavaly smysl a byly doslovne prekladany, ale zaroven nepochopim to pocestovani jmen a to jeste jen u nekoho. Jinak pribeh zajimavy, to Diane opravdu umi, za me to ale nebylo ono. Ac Diane zboznuju, musim dat prumer.

spikem
14.09.2020 5 z 5

Tato kniha mě neskutečným způsobem vtáhla do děje a díky velmi zajímavému příběhu jsem ji přečetla jedním dechem.


Květi62
02.02.2020 5 z 5

Knížku, která mi od Diane chyběla v knihovničce a kterou jsem si právě tady na databázi nedávno koupila, jsem chtěla zařadit do čtenářské výzvy k bodu 1. nebo k bodu 18. Po přečtení jsem se ale rozhodla pro bod 5. Hlavní hrdinka, herečka Eden chce napsat scénář k filmu o své matce. Její matka byla velmi dobrá spisovatelka, ale zároveň také podivínka, které okolí nerozumělo. Eden, která začne pátrat v minulosti, se do rukou dostanou deníky, které si její matka psala. Pomocí deníků poznává důvod jednání své matky, sebe i svého okolí. I když kniha postupuje ve dvou liniích, Eden a její nový vztah a minulost popsaná v denících její matky, zdálo se mi, že život Kateřiny Seiftové /matky Eden/ byl ten klíčový a důležitější. Smíření se s pravdou pomohlo nejen Eden, ale všem.

Prateri
10.08.2019 4 z 5

Knihy, které jsem od Diane Chamberlain četla, se mi líbily. Dobrý výběr byla i kniha Soukromé vztahy, i když první stránky mne vyděsily, protože jsem nabyla dojmu, že se bude jednat o hýčkanou filmovou hvězdu. Omyl. Spisovatelka nás vtáhla do života lidí, jejichž osudy se prolínají a ovlivňují. A vězte, že nikdo z nich neměl klidný život. Může za to utajená pravda, nevinné odsouzení i odsuzovaní společnosti.

broskev28
13.07.2019 5 z 5

Mohla bych opsat předešlý komentář - i já jsem překvapeně zjistila, že máme v knihovně starou knihu (1994) D. Ch., kterou jsem ještě nečetla. A podobně jako bekule, i já jsem byla posledně vydanými knihami této autorky zklamána, ale právě proto jsem si byla jistá, že Soukromé životy budou stát za to. A nemýlila jsem se.
Občas mě nepříjemně rušily chyby v textu (Wayneho telefonát, pilony), ale vlastní příběh byl téměř dokonalý. Úvodní kapitoly plné náznaků a nejistoty; pak konečně pochopíte, oč jde, a nevíte, komu věřit; hlídáte každý krok a každý bezvýznamný čin, který by mohl/nemohl být rozhodujícím argumentem. K tomu deníkové záznamy, které děj vrací o mnoho let zpátky a objasňují příbuzenské vazby, postupné dozrávání jednotlivých postav. Časté oslovení Katko mi připomínalo Větrnou hůrku, koneckonců i postava toho jména jako by se ve své výjimečnosti a tragickém osudu trochu podobala Kateřině Heathcliffové . . .
Zkrátka úžasná kniha, která by si určitě zasloužila nové vydání!

bekule
27.04.2019 5 z 5

Zjistila jsem že se skrývá ve skladu knihovny ještě pár kousků od Chamberlainové které jsem nečetla ,kromě dvou nejnovějších které jsou permanentně rozpůjčované.Vzhledem k tomu že poslední čtyři knihy které jsem od mé kdysi velmi oblíbené autorky četla mě spíš zklamaly jsem k četbě přistupovala s obavami. No teď už můžu přiznat že obavy nebyly na místě protože Soukromé životy předčí i mou dosud nejoblíbenější autorčinu Krutou volbu a sérii Kiss river. Tady mě zcela pohltila jak současnost tak i postupné odhalování minulosti četbou Katčiných deníků.Zoufalá je bezmoc nevinných otců křivě obviněných ze zneužívání vlastních dětí. Je zbytečné psát cokoliv víc Agatha2 to ve svém komentáři vystihla dokonale.

Denisa153
09.02.2019 4 z 5

Pro mě zatím nejslabší kniha autorky. Nemohla jsem se vubec začít a dvakrát moc me nebavilo ani téma.

Knižní střípky
30.07.2016 5 z 5

Za mě klidně i 6 hvězdiček! Nevím, jak je to možné, že mi tato kniha unikla, myslela jsem si, že mám doma kompletní sbírku Dianiných knih, na tuto jsem natrefila náhodou, nevěděla jsem o její existenci, tak jsem honem utíkala do knihovny a tam mi ji vyhrabali ve skladu, což je škoda, kniha i po letech od svého vydání má stále co říci, jedno z témat zpracovaných v této knize je bohužel stále velmi aktuální a zde je podáno tak, jak to umí pouze Diane...je to zvláštní kniha, dějová linka týkající se Edeniny matky Katky, která byť sice byla velmi úspěšnou autorkou dobrodružných knih pro děti, které se vydávaly po celém světě, okolím však byla vnímána jako podivínka, blázen, který prakticky celý svůj život strávil v jeskyni, měla jsem z ní místy husí kůži, bylo mi Katky strašně moc líto, ale přiznám se, že mi i někdy pěkně lezla na nervy, přišla mi ve své podstatě hodně sobecká, ale co já vím.....její dětství bylo peklo a jediným světlým bodem v něm byl její "bratr" Kyle, koho by to,co musely tyto dvě děti prožít, nepoznamenalo, nechť hodí kamenem....oba se s tím vyrovnali každý po svém, Kyle jako jediný byl schopen překročit svůj vlastní stín a odejít z Lynch Hollow, Katce se toto nepodařilo.....kruh se ale vždy jednou uzavře a zde ho přijela uzavřít , aniž by o tom tušila, Katčina dcera Eden, slavná herečka, která ale hraje nejen na plátně, ale i ve svém soukromém životě, a až zde, v místě svých kořenů, najde své místo na slunci.....ze všech nejvíce mi však bylo líto Bena, který byl křivě obviněn ze zneužívání své malé dcerky Bliss a již nikdy ji neměl spatřit, ta bezmoc nevinně odsouzeného otce, který nadevše miluje svou dcerku a nezkřivil by jí ani vlásek na hlavě byla ze stránek knihy úplně hmatetelná......vháněla mi slzy do očí.....

cmelda87
18.05.2015 5 z 5

Další kniha od této autorky, která je pěkná, napínavá, plná zvratů, ale hlavně zase dobře čtivá.

kika 13
25.11.2012 3 z 5

Nádherný děj zajímavé čtení a i láska si najde svoji cestu.

Autorovy další knížky

Diane Chamberlain
americká, 1950
2019  92%Nutné lži
2017  88%Utajená sestra
2007  92%Krutá volba
2002  91%Mlčení
2009  88%Před bouří