Soud

Soud https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425744/soud-yFD-425744.jpg 5 8 7

Vítejte ve světě skrývaných vášní, sexuálního násilí a smrtelných hříchů. Kniha SOUD zve příznivce detektivek ke spolupráci při objasnění vraždy krásné středoškolačky. Vše svědčí proti zkrachovalému galeristovi, avšak v dílech Petra Čepka zpravidla nic nebývá takové, jaké se na první pohled zdá. Každou další kapitolou čtenáři získávají nové indicie, umožňující odhalit nelítostnou pravdu.... celý text

Vydáno: ekniha , Kořínek
více info...

Přidat komentář

Rade
15.09.2020 4 z 5

Detektivka, nebo, chcete-li, takový rébus pro čtenáře. Celý děj se odehrává v jeden jediný den při jednom jediném soudním stání a co kapitola, to zcela odlišný pohled na události související spolu zprvu jen zdánlivě… Co postava, to úplně jiný příběh, a přece to vše spolu souvisí…
Trochu jiné než Sametové iluze, víc ironie, víc sarkasmu, a řekla bych, větší odstup autora od postav.
Ale namouduši, když jsem dočetla, musela jsem hodně listovat zpátky, abych si potvrdila, jak moc všechny autorem nastražené zoubky do sebe zapadly, takže nápověda k luštění hádanky: Čtěte hodně pozorně!

Ronnie68
11.03.2020 5 z 5

Skvělá útlá kniha, která pojednává o jednodenním soudu. Kniha se mi líbila nejen zajímavým dějem, ale také, že některými postavami v podstatě navazuje na Sametové iluze. Doporučuji. Je to zajímavé čtení.


Dela111
24.01.2020 4 z 5

Soud je poutavý příběh, zajímavě zpracovaný jako kombinace detektivky a románu odehrávající se na přelomu století.
Časově se děj odehrává během jediného dne soudního procesu s mužem obžalovaným z vraždy sedmnáctileté dívky. Protože však proces sledujeme postupně pohledem všech zúčastněných, je příběh dějově a myšlenkově bohatý. Postavy jsou vzděláním, sociálním zázemím a názory tak rozdílné, že jejich myšlenkové pochody nemůžou být vzdálenější. Autor stvořil pestrou směsici povah a charakterů. Díky jejich úvahám se před čtenářem odvíjí neuvěřitelný příběh o moci, bezohlednosti a násilí až k závěrečnému rozuzlení.
Mně se o trochu víc líbila autorova kniha Sametové iluze, ale i tady hodnotím vysoko. Literární styl je čtivý a oceňuji velmi dobré vykreslení českých reálií z nedávné minulosti.

Danago
15.01.2020 5 z 5

Po knize Sametové iluze jsem s nadšením sáhla i po tomto příběhu . Autorův styl i téma v obou knihách se mi hodně líbí. Knize jsem opět propadla a musela jsem ji číst pokud to jen šlo. Což znamenalo opět jednu probdělou noc. Je mi jasné, že knížka nebude pro každého a že zasáhne více generaci, která si prožila konec milénia. Kniha ukazuje české právní prostředí, ale nejen to. Z mého pohledu je zde až bolestně pravdivě popsáno myšlení a jednání lidí v nedávné minulosti.
Jsem zvědavá na další knížky autora a moc doufám, že se další knížky dočkám.

Danouschka
27.12.2019 5 z 5

Soud je podle mého z knih Petra Čepka nejlepší, tak se máte příští rok na co těšit !

iceVS
19.12.2019 5 z 5

Vůbec jsem netušila, že jsem vlastníkem tak cenného kousku :-)
Knihu můžu s čistým svědomím doporučit. I když je fakt, že hlavně čtenářům, kteří rádi přemýšlejí.
Nejen, že je příběh nabitý informacemi a plný skutečností, které už jsme někdy potkali, ale bohužel se tu a tam v knize i sami najdeme. A není zrovna čím se chlubit... A speciálně tahle kniha je plná toho, před čím raději zavíráme oči. Možná teď chvíli raději nebudu moc dumat nad tím, co se v hlavě honí komukoliv poblíž...
Autorův styl psaní mě náramně baví, určitě se těším na pokračování :-)

PetrCepek
16.12.2019 5 z 5

Tuhle poněkud neobvykle řešenou detektivku vydalo roku 2018 nakladatelství Kořínek v listinné podobě symbolickým nákladem 200 kusů, takže k mání je nyní pouze e-book, nabízený knihkupectvím Kosmas. Na podzim 2020 však díky nakladatelství Grada opětovně vychází pod názvem Odložená spravedlnost, a to včetně zatím nepublikované druhé - podstatně akčnější - části.

Autorovy další knížky

Petr Čepek
česká, 1960
2019  88%Sametové iluze
2020  89%Odložená spravedlnost
2023  77%Taxikář
2020  89%Ať žijí auta! – Pohádky z Brzdína
2018  95%Soud