Sny a podsvětí: Nový pohled na sny rozšiřující klasické teorie S. Freuda a C.G. Junga

Sny a podsvětí: Nový pohled na sny rozšiřující klasické teorie S. Freuda a C.G. Junga https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138388/bmid_sny-a-podsveti-novy-pohled-na-sny-rozsirujici-klasicke-teorie-s-freuda-a-c-g-junga-138388.jpg 4 10 10

Vychází z klasických teorií, ale obohacuje je o nový přístup čerpající z poetiky mytologie. Spojuje sny zejména s temnou stránkou duše, jejími představami a stíny, s obrazy smrti. Na teoretickou část knihy, která je prokládána množstvím příkladů z mýtů, navazuje konkrétní rozbor jednotlivých snových symbolů.

Přidat komentář

Ermisuck
13.05.2024 3 z 5

Prikladny cherrypicking, autor umyslne ignoruje protiargumenty, prilisny duraz na antickou mytologii (plus kratce Egypt) bez ohledu na mytologie jinych kultur. Fascinace vlastnim psanim a ocividna snaha vymezit se proti svym predchudcum. Misty az ezotericke.

Zmiu
07.03.2017

Jiné Hillmanovy knihy se mi četly báječně, ale tahle mi nějak nejde do hlavy. Moc psychologické terminologie, přečetla jsem asi 50 stránek, a kdybych měla zformulovat, o čem byly, šlo by mi to dost těžko. Prozatím ji odkládám, třeba se k ní jednou vrátím.