Smrtící terapie

Smrtící terapie https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526382/bmid_ve-zlate-kleci-65cf37ca77069.jpg 4 15 11

Zdá se, že bohatí manželé Marissa a Matthew Bishopovi z washingtonského předměstí mají všechno - dokud se Marissa nedopustí nevěry. Pod slupkou dokonalosti se skrývá vztah rozervaný prací a nedostatkem intimity. Marissa chce vše napravit kvůli jejich osmiletému synovi i lásce ke svému manželovi. Do hry vstupuje Avery Chambers. Avery je terapeutka, která přišla o profesní licenci. Přesto jí to nebrání v tom, aby poskytovala poradenství lidem v krizi, i když se musí řídit jejími neortodoxními metodami. A Bishopovi jsou zoufalí. Když vejdou do Averyiných dveří a Marissa odhalí svou nevěru, události směřují ke krizi. Největší tajemství jsou totiž stále skryta a v ohrožení už není jen manželství, ale i životy.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

The Golden Couple , 2022


více info...

Přidat komentář

Charmedka
dnes 4 z 5

Tohle mě velmi bavilo, kniha je napínavá a autorkám se po celou dobu dařilo odvádět pozornost a udržovat čtenáře v nejistotě. Přiznávám, že během čtení jsem nevěděla, na čí stranu se přiklonit a naopak kdo mi nesedí. Snad co kapitola, to změna pohledu.

Miška935
předevčírem 5 z 5

Příběh vypráví o jakoby dokonalém manželství rodiny Bishopových, které se nečekaně zhroutí, když manželka přizná svoji nevěru. A Marissa najde párovou terapeutku, která má své metody. Která přišla o licenci, ale o lidi nemá nouzi. Avery (terapeutka) jim nabídne deset sezení a po desátém sezení má být jejich manželství zachráněno. A také do děje přináší plno zvratů a také vše ostatní co bych nečekala.
Kniha je napínavá až do samého konce. Až skoro na konci jsem si domyslela, že za to všechno může jistá osoba a tím se to potvrdilo. Ale děj je rychle plyne, takže knihu přečtete klidně za jeden den. Postavy byli skvěle popsané, zajímavé. Kniha se mi opravdu moc líbila. :)


Akléda_
23.04.2024

Podle anotace bych si knížku asi ani nepřečetla, ale když jsem dělala průzkum na Goodreads a zjistila jsem, že byla nominována na Goodreads choice awards, říkala jsem si, že to bude určitě pecka. A tak jsem se pustila do čtení. Mno, naneštěstí musím říct, že moc nechápu proč byla knížka nominovaná. Za mě byl totiž tohle velký průměr. Nemůžu knížce sice upřít čtivost, to ale dobrý thriller neudělá. Sice jsem to přečetla za dva dny, z toho v jednom z nich jsem zvládla přes 300 stran, ale nebylo to kvůli tomu, že by mě bavila ta thrillerová zápletka. Prostě se to dobře četlo a stránky mi mizely ani nevím kam. Jinak to ale na thriller bylo prostě málo. Nestalo se v knížce vyloženě nic, co by mě nějak extrémně překvapilo, buď jsem to totiž odhadla dopředu, nebo to ve mně prostě nic nevyvolalo. Postavy mi byly úplně jedno, nijak jsem s nimi nesoucítila a tudíž mi na nich vůbec nezáleželo, což je u thrilleru docela zásadní. Stejně tak mi přišlo, že tam postav bylo docela dost. Sice spolu většina z nich nakonec nějak souvisí, ale já se občas ztrácela a to mi taky nepřidávalo. Možná, že kdyby knížka byla o něco tenčí, můj problém s mírou napětí by vymizel. Takhle mi přišlo, že to bylo moc dlouhé a rozvleklé a to napětí bylo takové rozprsklé přes celou knihu, až z toho vlastně nebylo nic. Občas na mě některé zvraty působily až mírumilovně, což je u thrilleru fakt sranda říct. Rozuzlení za mě bylo bohužel také zklamáním, doufala jsem aspoň tady v nějaké překvapení. Sice jsem nečekala to co se stalo, ale když jsem nad tím přemýšlela, bylo to vlastně velmi jednoduché řešení. Bavilo mě ale, že byla knížka psaná z pohledu jak manželky tak terapeutky, to bylo fajn, i když bych některé ty klienty klidně vyškrtla, když pak k ničemu nebyli. Jako thriller úplně doporučit nemůžu, ale čtivé to je, to se musí nechat. Vlastně mě to bavilo, ale ne moc jako thriller, což je škoda.

lucky_ideas
17.04.2024 4 z 5

Smrtící terapie od Hendricks Greer a Sarah Pekkanen mě zaujala už na první dobrou poutavou anotací.
Zpočátku se děj rozvíjel pomaleji, ale postupem času se dostal do tempa.

Bohužel musím knihu zkritizovat za předvídatelnost. Zápletka se mi zdála poměrně prokouknutelná a ke konci jsem doufala v překvapivý zvrat, který se ale bohužel nedostavil. Autorky se nám snaží zamotat hlavu, ale výsledek je pravý opak.

Námět knihy byl ale originální a chytlavý. Líbila se mi postava Avery, která mi byla sympatická, naopak Marissa mi moc k srdci nepřirostla.

I když mě kniha celkově bavila, konec mě zklamal. Pokud máte rádi thrillery s temnou atmosférou a částečně předvídavým dějem, tak klidně po Smrtící terapii sáhněte.

laska_ku_kniham
10.04.2024 4 z 5

Smrtící terapie od dvojice autoriek – Greer Hendricks a Sarah Pekkanen – je príbeh plný zvratov, napätia a temných tajomstiev, od ktorých sa jednoducho nebudete vedieť odtrhnúť.

Dostala som sa do zdanlivo dokonalého manželstva, ktoré sa ale „nečakane“ zrúti, keď manželka prizná svoju neveru. Nasleduje teda stretnutie s párovou terapeutkou, ktorej nekonvenčné metódy prinášajú do príbehu ešte väčšie zvraty a množstvo nepredvídateľných udalostí.

Autorky veľmi šikovne vybudovali napätie, ktoré sa stupňovalo už od samého začiatku. Bavilo ma pátrať pod povrchom a uvažovať nad motívmi, tajomstvami a nezrovnalosťami, ale musím sa priznať, že občas som tápala – v príbehu sa vyskytovalo neskutočne veľa postáv. Je pravda, že každá jedna mala svoje miesto aj účel, ale uff, ten chaos okolo toho...

Nesmierne sa mi páčilo, ako sa mnou snažili autorky manipulovať. Dokázali vo mne vyvolať úplne iné očakávania a predstavy, len aby ma nakoniec totálne prekvapili a vysmiali sa mi za to, že som im na to skočila. Ich schopnosť držať ma v neistote až do poslednej stránky je skutočne ohromujúca.

Autorky sa popasovali aj s ťažšími témami ako je nevera, komunikácia v manželstve a hľadanie identity. Všetko spracovali s veľkou dávkou citlivosti a empatie, čo umožní čitateľom hlbšie sa nad touto tematikou zamýšľať.

Annabelle
31.03.2024 5 z 5

Na počátku toho všeho stál dokonalý pár, tedy na první pohled dokonalý pár. Mezi Matthewa a Melissu vstoupil strašák jménem nevěra. Proto se provinilá Melissa obrátí na ne zrovna zásady práce terapeutů ctící a o licenci připravenou konzultantku Avery Chambers. Díky jejím netradičním metodám a ponoření se do případu se postupně odhalují nečekané a děsivé skutečnosti o manželství a minulosti dokonalého washingtonského páru.
 
Musím se přiznat, že mě u Smrtící terapie sice velmi zaujala anotace, ale vůbec jsem nevěděla, co od knihy čekat. Z počátku jsem měla drobný problém se začíst, musela jsem si zvykat na střídání forem vyprávění a pohledů postav a na ne ze začátku sympatickou Avery, zoufalou a lehce prolhanou Melissu a děsivě dokonalého Matthewa, kterým jsem ale za několik kapitol přišla na chuť a začala chápat jejich pohnutky a jednání.  
 
Líbilo se mi, že nás bez zbytečných okolků hodily autorky rovnou do středu dění a nabídly tak příběh s rychlým spádem a zajímavou zápletkou. Kapitoly jsou krátké, svižné a postupně vedou k zajímavému rozuzlení, které zkrátka chcete znát co nejdříve. Knihu jsem díky tomu tak dočetla za jeden den, a i když jsem asi padesát stránek před koncem již věděla, kdo asi bude tím největším padouchem, tudíž mě konec tak nepřekvapil, ocenila jsem, jak autorky knihy vše propojily, vyřešily zločin, poskládaly jednotlivé části skládačky dohromady a daly všem postavám jejich zasloužený konec.
 
Smrtící terapie je thriller s pomalejším rozjezdem, detektivní zápletkou o manželství, nevěře, zločinech, vině a trestu, který doporučuji každému, kdo má rád zvraty, nečekané konce a zajímavě propojené osudy několik zdánlivě neznámých postav.
 
Ještě jednou velmi děkuji Megaknihám za poskytnutí knihy k recenzi. Hodnotím:
 
4,5/5

bookcase
23.03.2024 4 z 5

Za mě povedené, vůbec jsem netušila, jak se to vyvrbí. Napínavé.

_Brunetka_
22.03.2024 4 z 5

Pro upřesnění, hodnotím 4,5*.

Tuhle knížku jsem slupla jako malinu – a ještě bych si klidně přidala! Autorky mají vynikající styl psaní, ve kterém střídají ich-formu s er-formou stejně jako pohledy postav, což děj neustále táhne dopředu. Příběh mě okamžitě pohltil, což bylo zapříčiněno tím, že vás do něj autorky od samého začátku hned hodí bez zbytečných omáček a dál se s tím už musíte vyrovnat sami. Já hltala stránku za stránkou a jen s velmi těžkým srdcem jsem tenhle kousek odkládala. Celý děj je protkán napětím a všudypřítomnými tajemstvími – vážně vám z toho bude stát hlava kolem a nebudete schopni odhadnout, o co tady sakra jde. Psychologie postav byla zvládnutá na jedničku, ke každé si vytvoříte nějaký vztah a budete přemýšlet, kdo z nich je ten špatný. Bavilo mě i v jistém smyslu přiblížení práce terapeutky, která se zaměřovala i na jiné případy. Překvapil mě výskyt zajímavých myšlenek, které jsem si musela hned vyznačit. Finální rozuzlení bylo dostatečně spletité (což mám ráda), všechny kousky skládačky zapadly na své místo a já zůstala s otevřenou pusou. Pokud si tedy rádi přečtete spíše psychologický než krvavý thriller, který vám nedá spát a hlava vám z něj bude běžet na milion otáček, tady máte mé doporučení.

Kikina182
19.03.2024 3 z 5

Smrtící terapie má zajímavý námět, ale zpracování pro mě bylo bohužel zklamání. Všechno, od způsobu jakým autorky knihu psaly až po to, jak násilně se snažily čtenáře svést ze stopy, co za tím vším skutečně je, akorát přispělo k tomu, že přesně věděla, kam bude celý příběh směřovat. A zrovna předvídatelnost je něco, co si thriller, zkrátka dovolit nemůže. Jenže tahle kniha byla až na pár detailů kompletně předvídatelná. Na druhou stranu ale musím uznat, že mám v tomhle žánru načteno opravdu hodně věcí, což určitě přispělo k tomu, že jsem tak rychle rozklíčovala, kam všechno směřuje. Pokud by knihu četlo někdo, kdo má s tímhle žánrem mnohem míň zkušeností, možná by pro něj byla nepředvídatelná a napínavá, to nedokážu posoudit.

Megynka
17.03.2024 5 z 5

Marissa a Matthew. Manželé, kteří žijí spokojený život - mají syna, peníze a vůbec nic jim nechybí. Vše se začne hroutit, když Marissa dotáhne manžela k psycholožce Avery a tam přizná nevěru.
.
Avery má celkem nekontroverzní metody, ale i když přišla v minulosti o licenci, o pacienty nemá nouzi. Nabídne manželům Bishoppovým deset sezení s tím, že na konci by mělo být jejich manželství zachráněno. Jenže Marissa a Matthew mají víc tajemství, než by se mohlo zdát, a tak to vůbec nebude jednoduchý případ...
.
Kniha byla dobře napsaná, byla svižná, zajímavá, držela mě po celou dobu v dokonalém napětí a vůbec jsem netušila, jaký by mohla mít konec. Postavy byly skvěle popsané, zajímavé a každá měla své malé tajemství. K žádné z postav jsem necítila žádný odpor nebo nenávist, spíše naopak a těšila jsem se, jak to celé dopadne - a opravdu mě to překvapilo.
.
Manželská tématika je většinou sázka na jistotu a tyto příběhy se strašně dobře čtou. Možná proto, že se do toho dá skrýt tolik! A nápadů neubývá...

Knihomol_ka
13.03.2024 3 z 5

Příběh se zaměřuje na bohatý pár Marissa a Matthew Bishopovi z washingtonského předměstí.
Jak už z anotace víme, tak Marissa se dopustí nevěry, a jelikož ji to tíží domluví si schůzku na terapii u Avery a přizná se svému manželovi, co udělala.
Avery je psycholožka, která přišla o licenci, jelikož vedla nekonvenční praktiky. Vše, co Matthew a Marissa musí udělat proto, aby jejich manželství neupadlo, je absolvovat deset sezení s Averym a jejich manželství bude opět v pořádku, teda to si aspoň myslíme.
Pohledy postav se nám tu střídají. V příběhu se vyskytuje opravdu hodně postav a je potřeba jim věnovat svou pozornost. Zápletka tu byla dost předvídatelná, což u thrilleru nechcete. Přišlo mi zajímavý co se týče Avery jak to ve výsledku dopadlo. Ve výsledku jsem, ale měla od knihy trochu jiná očekávání a čekala jsem něco jiného. Nebylo to špatný, ale asi nic extra pro mě.

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce od @megaknihy děkuji.