Smrtící lobby

Smrtící lobby https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106393/smrtici-lobby-106393.jpg 4 13 2

Thriller, ve kterém se mladá londýnská právnička snaží najít důkazy v případu záhadných úmrtí. Hlavní hrdinka Geri Landerová je požádána vdovou po lékaři, aby našla viníka smrti jejího manžela. Ten zemřel na otravu neznámou bakterií po požití kuřecího masa. Ve velmi složitém případu, obtížném na dokazování, Geri objevuje úzká spojení drůbežářského průmyslu a vysokých činitelů na ministerstvu zemědělství. Zjišťuje, že farmáři, aby zachovali své chovy, používají zakázaný preparát perinycin, který způsobuje nebezpečnou mutaci bakterií a maso takto léčených zvířat způsobuje po požití smrtelnou otravu. Podaří se jí shromáždit potřebné důkazy a rozbít lobby ve vysokých politických kruzích a zachránit tak životy dalších lidí?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Unnatural causes , 2000


více info...

Přidat komentář

Jája92
05.08.2017 4 z 5

Po přečtení této knihy jsem se dívala dost podezřele na kuřecí maso u nás doma. Velmi dobře napsaná kniha, Geri mi byla velmi sympatická a napjatě jsem sledovala, jestli se jí podaří, usvědčit viníky tohoto případu.

čef
15.06.2012 5 z 5

Překvapivě dobré i v rámci žánru soudních thrillerů. Vcelku se daří udržovat a stupňovat napětí, závěr také nenudí. Téma kvaltiy dnešních potravin a jejich výroby je dostatečně zajímavé.


Autorovy další knížky

Janet Bettle
britská, 1963
2003  65%Přiznání
2002  86%Smrtící lobby