Služebník smrti

Služebník smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349470/bmid_sluzebnik-smrti-vNQ-349470.jpg 4 52 18

Sloužil doktoru Moriartymu. Za to ho teď čeká oprátka. Sherlock Holmes mu nabízí pomoc. On je však odhodlán uniknout popravě, aniž by musel někoho zradit. A rozhodně se chce pomstít, protože někdo na něj uchystal léčku a vzal mu to jediné, co na světě miloval… Strhující kriminální příběh z viktoriánské Anglie o nejzručnějším nájemném vrahovi, nejobávanější zločinecké organizaci a nejchytřejším detektivovi z pera autora thrillerů Odkaz Stonehenge, Tajemství Turínského plátna a Kodex Camelot.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The House of Smoke , 2016


více info...

Přidat komentář

Emik87
24.02.2024 4 z 5

Knížka není úplný průšvih, ale ani skvostné dílo. Tak akorát na jedno přečtení. To stačí.

Fzuzik
30.06.2022

Nemohla jsem se dostat vůbec do děje. Nakonec jsem knížku odložila.


ThrillerLove
30.11.2021 3 z 5

Ale jooo nebylo to tak hrozný.
V knize se střídá jak minulost, tak přítomnost.
Upřímně první dojmy z knihy nic moc.
Nicméně kniha je místy zajímavá a napínavá. Upřímně sem čekala trochu něco jiného asi. Ale zpětně to nebylo tak špatný. .

Na 4 hvězdičky to není pouze o chup. Na konci jsem byla překvapená

MichalHoráček
25.01.2020 3 z 5

Nenadchne, neurazí... Za měsíc si nebudu přesně pamatovat o čem byla, ale četl jsem už i horší...

soukroma
26.12.2019 3 z 5

Kniha z viktoriánského podsvětí má vždycky potenciál, ale to by nesměla být navázána na proslulou postavu detektiva a jeho protivníka jen ledabyle, aby přitáhla pozornost. Musela by využít již existujícího obrovského potenciálu, což se naneštěstí nestalo. Teprve v poslední části se vlastně dostávají pořádně na scénu klany Holmesů, Moriartyů a nezbytných Číňanů. A právě ta poslední část tomu nasazuje velmi ulepenou parodizující korunu.
Sám "chudák" nájemný vrah Lynch, který celou knihu čeká na svoji popravu, je také málo uvěřitelný, ale čtenář pořád čeká, jak se to vyvrbí, a přetrpí některé neuvěřitelnosti. Ovšem ve výsledku je to vážně jen chabý průměr.
A jako moderní, nepravou Holmesovinu ji rozhodně neberu ani za mák.

VasnivaCtenarka
20.11.2019 2 z 5

Z této knihy mám rozporuplné pocity. Nemůžu říct, že by mne kniha zaujala. Přestože jsem knihu přečetla, pak nebude patřit k těm, ke kterým bych se v budoucnu vracela. Ani nevím, jestli bych vám knížku měla doporučit. Přijde mi, že knih je tolik, že se určitě najdou lepší knihy. Ale tak je to na vás :) Klidně do ni běžte.

MimiNinaFuraha
08.10.2019 2 z 5

No.... z knihy mám rozporuplné pocity. Nijak zvlášť mne nechytla. Dočetla jsem ji, ale rozhodně to není kniha, ke které bych se vracela. To ne. A jestli ji doporučím? Ani nevím... myslím, že znám lepší knihy, které bych doporučila. Ale zkuste, třeba se vám bude líbit. Znáte to... vždy je lepší si na věci udělat vlastní názor :)

maxx
11.09.2019 4 z 5

Hrozně zajímavý příběh, ze začátku my dělalo problém se do něj začíst, ale nakonec mě kniha nezklamala......

minimonisek
10.07.2019 3 z 5

Kniha vypráví zajímavý příběh muže ve službách jednoho z Moriartiů. Nechybí tu ani postava Sherlocka Holmese. Kniha má překvapivý závěr a líbí se mi, že skončila zrovna takhle. Už se k ní asi nevrátím, ale i tak za přečtení stála.

jjanca
16.06.2019 5 z 5

Nechápem to nízke hodnotenie. Toto bola jazda! Skvelý príbeh, atmosféra, nezvyklý rozprávač, strhujúci záver. Všetko, čo má skvelá knižka mať. A že sa tam až tak často nevyskytoval Sherlock? To knihe možno dokonca aj pomohlo. Keby táto kniha bola sfilmovaná, som prvý človek, čo si kúpi lístok do kina.

evickakyticka
16.06.2019 5 z 5

Super počteníčko od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Líbilo se mi prostředí, do kterého je příběh zasazen i netradiční hlavní postava. Dvě linky vyprávění, které do sebe na konci krásně zapadnou. Musím dát plný počet, protože nemůžu najít sebemenší chybičku.

luculi
07.06.2019 4 z 5

Zajímavé dobové vyprávění z pohledu zločince. O jeho životě dětství, o tom, jaká budoucnost ho čeká a mnoho dalšího. Čtivé, poutavé, napínavé. Výborné čtení na odpoledne...

SteoSG
04.04.2019 5 z 5

Ale ano, velmi citatelne.
Za co vsetko moze zly uhol pohladu.
Je to sice akoby pan Morley povykradal par osvedcenych titulov (ved pracuje vo filmovom biznise, tak nezober nieco, mozno si to nikto nevsimne) ale vyslo mu to a ja to cele hodnotim kladne a odporucam.
Sherlock - ano je tam; Moriarty - ten tiez, len pozor ktoreho cakate; zloduch - tych je tam viac. Prepletanie a skakanie z "pred popravou" a "spomienky" len graduju pribeh, ktory je si myslim dobry. Vrahom si bol, vrahom si a ako vraha ... (spoiler) ta aj popravia. :)
P.S. Bud je to prekladatelom alebo tam autor fakt okato pouzil aj jednu neprekonatelnu hlasku (len trooosku upravenu) o ponuke, ktora sa neodmieta! :D :D :D

TomD
26.02.2019 4 z 5

Nejdřív jsem se nemohl prokousat, ale pak jsem si zvykl na styl psaní a skákání v časových rovinách a šlo to. Docela dobrý příběh řadového vraha.

Kizuizi
04.02.2019 5 z 5

I když již na obálce lákají na Sherlocka, toho je tam jen velmi málo. Ale nemyslím si, že by to knize něco ubralo. Velmi pěkně napsané, čtivé.

Hanja
18.10.2018 4 z 5

Ze začátku jsem se knihou nemohla prokousat, nějak se začíst do děje. Možná to bylo tím neustálým přeskakováním z minulosti do současnosti... Jinak se mi příběh líbil, jen toho Sherlocka jsem tam čekala víc...

Michonne
29.07.2018 5 z 5

Tak takhle se zrodil agent 007. :)

Moriarty je v knize téměř stále, Sherlock se občas mihne, rozhodně se ale stylem psaní nejedná o klasickou doylovku. Příběh je v rukou antihrdiny, který ve věznici čeká na popravu a tak trochu zpytuje své svědomí. Víru v život ale neztrácí...

mikika
01.10.2017 3 z 5

slibná anotace, obsah se však stočí kapku jinam - oproti očekávání to není detektivka, spíš kriminální román nebo taky sociologická sonda do toho, proč se z lidí koncem 19.století stávali kriminálníci. bylo znát, že se autor zažral do Moriartyho impéria a snažil se ho přiblížit nějak podrobněji, lepší by ale bylo, kdyby k tomu použil příběh se zápletkou a ne memoáry...

Štítky knihy

Sherlock Holmes vězení, věznice thrillery viktoriánská doba historické detektivky

Autorovy další knížky

Sam Christer (p)
britská, 1957
2012  76%Odkaz Stonehenge
2013  71%Tajemství Turínského plátna
2014  70%Kodex Camelot
2017  75%Služebník smrti

Kniha Služebník smrti je v

Přečtených64x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených5x
Knihotéce83x
Chystám se číst50x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x