Služebnice Boží Anička Zelíková

Služebnice Boží Anička Zelíková https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131679/sluzebnice-bozi-anicka-zelikova-131679.jpg 5 2 2

Autor chce tímto obsáhlým dílem podat příklad k následování duše toužící po svatosti a po usmiřování za hříchy druhých lidí vlastní obětí, především za hřešící proti nenarozenému životu. Anička Zelíková žila vírou a láskou a na věčnost odešla se šťastným úsměvem na rtech. P. Polášek v knize použil duchovních deníků a jiných písemností Aničky Zelíkové, vzpomínek a některých dopisů dalších osob a informací získaných v přípravném období před zahájením oficiálního diecézního beatifikačního procesu. Nechybí ani chronologický přehled života Aničky a údaje o rodině a o svědectvích. Publikace je doplněna černobílými fotografiemi z materiálů pro beatifikaci. ... celý text

Přidat komentář

Achillesaželva
04.10.2023 5 z 5

Základní seznámení s Annou Zelíkovou tato kniha pěkně zprostředkovává. Pro hlubší proniknutí do její spirituality však tato publikace nestačí. Jako doplňující literaturu vřele doporučuji korespondenci A.Zelíkové s bp.Hlouchem - Vše je mi darem.

https://www.databazeknih.cz/knihy/vse-je-mi-darem-523771

Anna Zelíková byla hořící obětí zde na zemi a nyní je hořícím srdcem v nebi. Takový byl a je celý její život. K tomuto hoření z lásky zve i každého z nás.

Hanka_Bohmova
06.05.2017

Systematicky pojatý a strukturovaný životopis. Souvislost s podklady k beatifikačnímu procesu je zřejmá, výroky o Aniččině životě, ctnostech a duchovní cestě se důsledně odvolávají na dochované písemnosti a svědectví.
Kdo raději beletrii, nechť sáhne po Koláčkově Moravském exultet.


Autorovy další knížky

2002  100%Služebnice Boží Anička Zelíková
2014  100%Vše je mi darem