Slow fashion: Módní revoluce

Slow fashion: Módní revoluce https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469411/bmid_slow-fashion-modni-revoluce-Ptx-469411.jpg 4 22 6

Jako reakce na jeden z problémů dnešní doby, takzvanou fast fashion (= spotřební, nekvalitně ušitá, jednosezónní móda, často ušitá ve vykořisťujících podmínkách, nezřídka za využití dětské práce někde ve třetím světě) narůstá stále větší počet příznivců slow fashion (= kvalitní, etické, udržitelné módy, oblečení se stává investicí a spotřebitelé svým nákupem dávají hlas více férovému a udržitelnějšímu způsobu života). Slow fashion: Módní revoluce sleduje příběh mladé fashion bloggerky, která se vydala na cestu od spotřební, nekvalitní módy k budování více uvědomělého šatníku. Co na cestě zjistila, sdílí čtivým a přitom promyšleným způsobem v této knize. Kniha obsahuje: — tipy na vytvoření udržitelného šatníku — tipy, jak poznat kvalitní oblečení — rady, jak nakupovat v second-handech — rozhovor s dámskou krejčovou o úpravách oblečení — tipy, jak o oblečení pečovat... celý text

Dům a byt Osobní rozvoj a styl Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , Alferia
Originální název:

Slow fashion. , 2015


více info...

Přidat komentář

zofie3000
31.03.2024 4 z 5

Rozhodně doporučuju. Skutečné základy slow fashion, které nevyděsí

Aivinka
18.12.2022 4 z 5

Rozhodně nápomocná kniha, i když zrovna třeba nepatříte k extrému, které autorka popisuje. (každý týden oblečení za několik tisíc) Možná by jsme si měli každý udělat drobnou čistku v módě, i když jí mnohdy dvakrát neřešíme. Šaty přece dělají člověka.


TheAneta
21.09.2021 4 z 5

Pro mě byla kniha velmi příjemným překvapením. Popadla jsem ji při cestě k pultu v knihovně. Na dovolené mi poskytla mnoho příjemných chvil. Styl autorky je čtivý, trefný a vede k zamyšlení. Doporučuji.

sporran
24.07.2021 4 z 5

Kniha plná cenných postřehů ze světa módního průmyslu, který zahlcuje planetu. Zkuste se zamyslet, jestli "v tom" taky jedete a zjistíte, že jedete. Je tedy čas to změnit.

Danago
29.06.2021 5 z 5

Knížka určitě nabízí mnoho informací k zamyšlení i k použití. Mě donutila se zamyslet nad svým šatníkem a určitě nebudu jediná. Některé věci možná znáte jiné se přiučíte. Něco možná využijete jiné třeba zavrhnete. Hlavní hesla: oblékat se především pohodlně a nemít ve skříni věci které nenosíte. Já se ke knížce určitě budu ještě několikrát vracet.

TheMelorry
27.06.2021 3 z 5

Kniha mi předala několik cenných rad a námětů k zamyšlení, jak zacházet se svým šatníkem, jaké změny případně provést a obecně jak pohlížet na udržitelnou módu. Naopak některé myšlenky byly na mě trochu moc radikální.
Osobně mě asi nejvíc zaujala první část o tom, jak přistupovat ke svému šatníku a definovat svůj stylový základ.

Štítky knihy

móda udržitelný rozvoj

Autorovy knížky

Joanna Glogaza
polská, 1989
2021  72%Slow fashion: Módní revoluce

Kniha Slow fashion: Módní revoluce je v

Právě čtených3x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce14x
Chystám se číst22x
Chci si koupit10x