Slovník vulgarismů

Slovník vulgarismů https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50358/slovnik-vulgarismu-50358.jpg 3 16 6

Slovník vulgarismů – sprostě v 6 jazycích. česko-anglický a anglicko-český česko-německý a německo-český česko-francouzský a francouzsko-český česko-španělský a španělsko-český česko-slovenský a slovensko-český česko-polský a polsko-český

Přidat komentář

terimila
09.07.2020 3 z 5

Nu, praktické to není, ale skýtá to netušené možnosti nenáročné zábavy pro jednotlivce a specifické kolektivy. :)) Svého času v gymnaziálních dobách jsem tímto hodnotným dílem obdarovala k narozeninám a vánocům celou partu přátel. Bezpochyby dar velmi ocenili. Asi podobně jako já - od gymplu mi leží ve starých knížkách u rodičů ve skříni...

ddkk
10.01.2018

Neskutečná věc! Absolvování škol všech stupňů a několik let působení v akademickém prostředí a poté praxe v dostatečně vzdělaném prostředí mne zřejmě úplně odtrhly od reality....netušila jsem, kolik toho z rodné řeči vůbec neznám! Nicméně, nějak mi uniklo, pro kterou cílovou skupinu (jakožto obohacující literatura) je slovník určen? Jinak nehodnotím, nejsemť toho hodna!


NEGR
20.09.2013 1 z 5

Jako akademická pomůcka je to naprosto marná kniha. Kdybych měl však hodnotit zábavu, tak dávám pět hvězd! Věty jako "Poslyš, příteli, na to seru", "Dal jsem se vyjebat", "Nicméně, jsi prdel!" nebo "Copak nevíš, že tvůj strýc je starý chuj?" sice v praxi asi neuslyšíme, ale při jejich použití budou ostatní valit bulvy.

Alena_S
13.08.2013 4 z 5

Až se kolikrát člověk diví, co je to za výrazy (a to i v češtině) :D

Captain
25.10.2012 4 z 5

Už jen za toho hermafrodita na obálce :D

eraserhead
01.07.2011 3 z 5

Tohle jistou dobu byl docela hit, každý to ode mně chtěl půjčit a v kolektivu jsme při pročítání strávili nejednu veselou chvilku. Ocenit sice mohu pouze polsko/česko/slovenskou a částečně anglickou část a u některých hesel si nejsem zrovna jist (např. mnohdy zbytečně doslovný překlad, jindy zase naprosto nevýstižný - přeložit úchvatný polský výraz "Ma taka pizde, ze mozna w niej klaskać!" jako "Ta má obrovskou p..." je opravdu dost suché. Ale určitě se u toho pobavíte a možná vám to i rozšíří obzory.