Zabíjení hrou

Zabíjení hrou https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18388/bmid_zabijeni-hrou-Uol-18388.jpg 4 20 2

Slídilové Net Force série

< 2. díl >

Virtuální říše Sarxos je na Síti nejoblíbenější hrou. Tisíce hráčů každý večer vstupuje do světa neskutečna a vede armády svých snů do boje. Náhle se začne dít něco zlověstného. Je zřejmé,že někdo beru hru opravdu vážně

Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Deadliest Game , 1998


více info...

Přidat komentář

čef
23.04.2020 4 z 5

Young adult kniha na pomezí sci-fi, pohádky a fantasy. Pro mne tedy trochu out. Oceňuji přímočarost příběhu, hrdinové se moc nezakecají, jen hrají a hrají v trošku pokročilejší verzi virtuální reality, než jak jí známe dnes. Snad se někdy, někomu, podaří některé mladé na tento román nalákat, nevěřím ale, že by to bylo nějak masové, počítače jsou příliš velkým lákadlem, prostě jiný level. To všichni jistě víme, že pro mladou generaci vede cesta jen tudy.

Plútarchos
23.08.2016 3 z 5

Sarxos je na Síti nejoblíbenější MMORPG hrou, navíc, protože jsme v roce 2025, se hraje ve virtuální trojrozměrné realitě. V jednu chvíli se však násilí a nenávist mezi některými hráči přenese do reálného života! Šel Lookbehind tak přišel o své vybavení, když se mu někdo vloupal do bytu. Hráči Megan a Leif jsou jako malí 'Slídilové' NetForce požádáni, aby se pokusili ve hře získat informace o hráči, který své protivníky 'odstavuje'.
Je to vcelku zajímavý námět a i vyprávění, střídající se realita a virtuální svět, čtenáře zaujme - zejména ty, kteří mají s podobnými hrami typu World of Warcraft zkušenost :-) Pro děti dobrodružná kniha s jistými výchovnými prvky o odpovědnosti.

"Jen v loňském roce někdo 'odstavil' dvanáct hráčů."
Tohle Megan netušila. "To je jeden za měsíc..., no, ale Sarxos hrají stovky tisíc hráčů. Jeden není zas tak moc."
"To jsem si řekl taky, až na to, že po osm let nebyl 'odstaven' ani jediný, tedy až do doby před osmnácti měsíci. Se Sarxosem se něco děje a jeho sponzoři se začínají ošívat. Strašně by jim vadilo, kdyby museli herní server zavřít."
"Pravě jsme zaznamenali opravdu bombastické odstavení," řekl Winters. "Neřeknu ti jeho pravé jméno, to snad chápeš, ale ve hře vystupuje pod jménem 'Šel Lookbehind'."

"Vítejte v mém světě," ozval se na nimi Rodův hlas. "Ve světě, který nepatří podvodníkům a ničemům."


Autoři knihy

Tom Clancy
americká, 1947 - 2013
Steve Pieczenik
americká, 1943
Diane Duane
americká, 1952