Slepec

Slepec https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434470/bmid_slepec-TIc-434470.jpg 4 127 45

Jeho svět je tma. Je slepý. Ale uslyšel výkřik – a jeho smysly ho dosud nikdy nezklamaly. Právě s tou ženou telefonoval, když náhle vykřikla a vzápětí se spojení přerušilo. Někdo té ženě ublížil. Nathaniel je si tím naprosto jistý. Je jediný svědek, ale nikdo mu nevěří. Neexistují důkazy ani stopa. Nathaniel se spolu s kamarádkou, novinářkou Millou, vydá hledat pravdu, přičemž netuší, že zrovna on může být pro tu neznámou jedinou šancí k záchraně…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Blind , 2019


více info...

Přidat komentář

Lenkys
20.02.2024 3 z 5

Navzdory vysokému hodnocení a kladným recenzím, já nejsem z knihy tolik nadšená.
Ze začátku mě to docela bavilo, ale postupem času jsem ztrácela zájem.
Ani konec knihy mě nepřesvědčil, naopak mi přišlo, že se děj pak zbytečně natahuje.

Marekh
08.01.2024 4 z 5

Hlavní postavou je NATHANIEL, který je slepec. V bytě žije sám se svým psem. Občas navštěvuje adoptivní rodiče a nevlastní sestru. V dětství prožil velmi smutnou událost, o které se dočtete a která jej poznamenala na celý život.

Jednoho dne Nathaniel telefonuje se ženou CAROLE, která mu pomáhala vybrat si košili přes jednu aplikaci, který byla vyvinuta v Dánsku. Najednou však uslyší výkřik a telefonní spojení se přeruší. O ženu má strach, ale nikdo mu nevěří, protože neexistují důkazy ani stopa. Naštěstí má kamarádku MILLU, která mu pomůže s pátráním. Pracuje jako novinářka. Má přítele SANDRA, který pracuje u policie.

Kniha má krátké kapitoly. V knize nalezneme různé úhly pohledu hlavních postav. Zaujal mě případ jednoho učitele hudby, který byl děsivý. Celkově se kniha četla dobře. Závěr byl překvapivý.

V knize mě zaujala restaurace s názvem U SLEPÉ BÁBY. Jedná se o restauraci, kde si můžeme objednat jídlo, ale sedíme úplně po tmě. Pracují zde zaměstnanci, kteří jsou nevidomý.


čef
03.01.2024 5 z 5

Nakouknutí do života švýcarského slepce a jeho pejska je docela dobré, zvláště pokud má takovou hroznou zkušenost z dětství. Ani teď není k cizímu neštěstí lhostejný a tak pátrá a snaží se pomoci unesené těhotné. Sledujeme i stejné úsilí u novinářky a její další kauzy, zejména osud úmyslně nakažených HIV. Mělo to potřebný spád a napětí, a tak se mi to docela líbilo.

Danago
26.09.2023 5 z 5

Velice dobrý thriller. Přečteno jedním dechem.

jana79
22.09.2023 5 z 5

Wow,po dlouhé době kniha , která vás chytne a už nepustí dokud ji nedočtete.
Od začátku se na vás hrnou informace,, pocity hlavních postav,napětí by se dalo krájet a s každou další stránkou se vaše představy, tušení,a vůbec přehled kdo je kdo ztrácí a vy tápete čím dál víc....... Nechci prozrazovat děj ani o čem kniha je ,ale věřte prostě dokud nedočtete a nebudete vědět celý příběh a jeho konec nebudete mít klid. Na mě by to chtělo ještě kousek aspoň stránku či dvě,aby byla kniha opravdu dokonalá a čtenář měl představu,jak se bude příběh všech postav vyvíjet asi dál,ale třeba by to taky nemuselo být ono.... Každopádně mě se kniha líbila a zaslouženě sem ji dala 5 hvezdicek,a dala bych i víc už jen za to, že se nejednalo jako ve většině detektivek o zabíjení na každé straně a detailní popisování mrtvol či postupu vraždění jako je ve většině knih a čtenář pak musí některé stránky jen proletět. Můžu Slepce jen doporučit :)

Dom95
05.08.2023 5 z 5

Tak tahle kniha mě opravdu bavila. Je vidět, že spisovatelka vše konzultovala s lidmi, kteří jsou ve svých oborech a ve svých věcech zběhlí.

megamysl1901
10.06.2023 3 z 5

Kniha se mi líbila, byla čtivá a napínavá. I přesto jde v závěru o průměrný thriller s předvídatelným koncem. Bohužel ze začátku jsem se ztrácela z pohledu Milly a úplně mě její linka nebavila. Dávám 3* za čtivost, napětí a originální námět se slepcem.

hzd
12.05.2023 5 z 5

Moc hezky se knížka četla

martina2540
11.04.2023 5 z 5

Za mě skvělá kniha, jedna z mála, kde jsem měla chuť se při čtení podívat na závěr, jak dopadne. Trochu mě mrzelo, že jsem se nedozvěděla odpovědi na všechny své otázky.

Leena
18.09.2022 3 z 5

Příběh mne moc u srdce nevzal, slabší průměr, divná forma psaní.
Zápletka se schizofrenií by se mi líbila víc, takhle vcelku slabé.

hlenicka
29.08.2022 4 z 5

Nathanielovi jsem držela taaak palce! jeho příběh byl opravdu ujetý a nedivím se,že mu nechtěl nikdo věřit. Ruku na srdce,co byste delali Vy?
Kniha se četla rychle, velice čtivý styl,neopakovaly se myšlenky,ani slova. To se mi líbilo. Za mě to bylo jen hodně rozepsané, jak byla Carole v té místnosti. To jsem moc nemusela,ale jinak super knížka,můžu jen doporučit.

dzucka
18.08.2022 5 z 5

Za mě super.. čte se krásně
Ikdyž člověk pomalu tuší, kdo by za tím mohl být, stejně musí číst dál, aby se přesvědčil a celé se to rozuzlilo, co všechno za tím stálo
Mít čas a nemít povinnosti, tak tohle je podle mě knížka na jeden dech

Janík511
03.08.2022 3 z 5

Kniha mě příliš nenadchla, postrádala napětí, akci a do děje mě prostě nevtahla. Byla jsem ráda, že je konec a ani ten pořádně nestál za nic. Knihu hodnotím jako slabý průměr.

ddkk
20.07.2022 3 z 5

Asi půjdu proti většině, ale Slepec mě příliš nenadchnul. Příběh sám je sice zajímavý, ale jeho zpracování silně pokulhává. Zdlouhavé, místy nelogické a někdy až otravné prodlužování vyšetřování, zbytečné popisy a úvahy, které jsem ke konci už bez milosti přeskakovala a hlavně neuvěřitelně zpomalené myšlení a hlavně konání policie.

Stejně jako Leona333 jsem si vzpomněla na skvělý film Čekej do tmy s Audrey Hepburn a Alanem Arkinem, v němž o přežití bojuje slepá žena. Škoda, že podobně atraktivní téma autorka knihy nedokázala trochu líp uchopit.

Dajine
03.07.2022 4 z 5

Ano, tohle bylo fakt docela dobrý.

dom.ini
10.06.2022 5 z 5

Super!!! Za mě dostává tato knížka velké doporučení. Zápletka byla originální, knížka byla nabitá dějem - na začátku mě vtáhla a nemohla jsem přestat číst, dokud jsem nevěděla, jak to celé dopadne. Pokud chcete originální, napínavou knížku, tak s touto podle mě nesáhnete vedle.

moudivlacek
29.05.2022 5 z 5

Fikce podle skutečného případu! A velice podařená. Slepec Nathaniel se pokouší vyprávět osud ženy, která mu po telefonu radila za pomoci skvělého programu pro slepé, jenže ze začátku mu nikdo nevěří. A je hodně těžké někoho přesvědčit o své pravdě. Nedokáže vysvětlit, že i když nevidí, jiné smysly se "vylepší". Milla reportérka sice nečekaně přijde na stopu podivného, o to více odporného zločinu, ale slíbí Nathanielovi, že mu pomůže. Přítel Milly - nový šéf mordparty to nemá s Millou jednoduché, a co hůř - nevěří v nevinu Nathaniela. A tak se roztáčí kolotoč podivných událostí, které vygradují na konci.
Pro mne velmi vydařený thriller.

Čmeláček
15.05.2022 5 z 5

Výborná kniha na zajímavé téma. Slepí lidé to nemají vůbec lehké.

Liteket
20.04.2022 5 z 5

Kniha je velmi čtivá, napínavá a kvůli citlivému tématu i velmi atraktivní. Hlavně je cítit i bezmoc plynoucí z postižení a explicitně popsanou hrůzu, kterou může zažívat nevidomý člověk v případě bezmoci.

GYROTOURBILLON
11.04.2022 5 z 5

Ano, velmi poutavá kniha ChB. Bez zbytečné omáčky, rovnou k věci.

Štítky knihy

slepota

Autorovy knížky

Christine Brand
švýcarská, 1973
2021  83%Slepec

Kniha Slepec je v

Právě čtených3x
Přečtených158x
Čtenářské výzvě27x
Doporučených9x
Knihotéce192x
Chystám se číst145x
Chci si koupit21x