Slavné obrazy

Slavné obrazy https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11586/bmid_slavne-obrazy-03z-11586.jpg 3 12 2

V této knize se například dozvíte proč je Leonardova Mona Lisa tak slavná a co provokovalo na Marylin Monroe Andyho Warhola. Najdete zde obsáhlý přehled od prvních deskových obrazů středověku přes mistrovská díla impresionismu po umění konce 20. století. To vše doplněno 300 barevnými vyobrazeními, odkazy na literaturu, film s krátkým zhodnocením každého uměleckého díla.... celý text

Literatura naučná Umění
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

50 klassiker Gemälde


více info...

Přidat komentář

adbrko
12.10.2023 2 z 5

Šlo spíš o malířství po érách vždy s jedním význačným zástupcem a několika menšími než o výběr nejslavnějších obrazů. Nelíbil se mi sloh autora nebo překladatele, připadal mi velmi nečtivý, úplně v něm chyběla umělecká jiskra. Za to ubírám hvězdu. A některá díla byla dost ošklivá. Jinak je fajn mít takovýhle přehled, člověk se hodně dozví právě o tom přehledu malířství, pokud to zvládne dočíst.

roso.mak
20.03.2022 4 z 5

Slavných obrazů je opravdu velmi mnoho a tak je tato kniha opravdu jenom drobnou sondou.

Velice se mi líbí, že autor nepředkládá jen historii obrazů, ale i okolnosti jejich vzniku a hlavně rozbor díla tj. na co se to vlastně člověk kouká.

Autor by se mohl soustředit opravdu jen na rozbor jednoho konkrétního obrazu. Mám pocit, že snaha vecpat tam pár vět o dalších autorových dílech, zásadně ubírá prostor, který by mohl být věnován podrobnějšímu rozboru.


Štítky knihy

malířství umění výtvarné umění obrazové publikace dějiny umění obrazy (umění)

Autorovy knížky

Rolf H. Johannsen
německá, 1964
2004  67%Slavné obrazy

Kniha Slavné obrazy je v

Přečtených11x
Knihotéce11x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x