Slabé pohlaví konečně tvrdá pravda o mužích

Slabé pohlaví konečně tvrdá pravda o mužích https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196141/mid_slabe-pohlavi-konecne-tvrda-pravda--GOV-196141.png 2 4 1

Tato kniha vznikla s úmyslem objasnit rozdíly mezi muži a ženami a osvětlit podstatu mužského myšlení, případně důvod jeho absence.

Literatura světová Humor
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Det svaga könet.750 roliga elakheter om män , 2002


více info...

Přidat komentář

zp87
03.03.2015 1 z 5

Když to člověk čte s nadhledem (člověkem je zde míněna žena), tak se to (zčásti) dá.
Mužům to skutečně nedoporučuju - málokterý by udržel nadhled déle než tři strany. A já je chápu. Být to psáno stejným tónem "proti" ženám, mrštila bych s tím po dvou stranách o zeď.
Buď to psala žena, která chtěla za KAŽDOU CENU pobavit (a občas je to dost nasilu a skřípe to), nebo zhrzená, nešťastná paní, které muži dost ublížili.
Možná chápu, kde se vzali ti nevyrovnaní, proti ženským naježení šovinisti - někteří z nich možná četli knihy tohoto typu a došli k názoru, že to my ženské jsme mrchy, co nesnáší muže...

Ale když si člověk přečte pár glos, může se i pobavit. Některé jsou sice dost ubohé, ale některé jsou vtipné. A upřímně - bohužel jsou i některé pravdivé.

Když budu volně parafrázovat, zazní zde něco ve smyslu:
"Základní rozdíl mezi malou holčičkou a chlapečkem je ten, že holčička si zaleze s panenkou v tichosti pod stůl a tu panenku češe, obléká, povídá si s ní a připravuje se na svůj život v budoucnu... Chlapeček si dá na hlavu kastról a s křikem se rozběhne hlavou proti zdi..."

Nebo: "Bylo by něco, co by muže rozplakalo, stal-li by se přes noc ženou?
Ano, pohled na výplatní pásku, kde by měl za stejnou práci plat o třetinu nižší" (to zrovna považuju za situaci blížící se smutné pravdě) ...

Autorovy knížky

Frida Ekberg
švédská
2003  45%Slabé pohlaví konečně tvrdá pravda o mužích

Kniha Slabé pohlaví konečně tvrdá pravda o mužích je v

Přečtených6x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x