Jak vycvičit draka: 1.–4. díl série (box)

Jak vycvičit draka: 1.–4. díl série (box) https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440360/bmid_jak-vycvicit-draka-1-4-dil-serie-bo-mOt-440360.jpg 4 10 3

Škyťák Šelmovská Štika Třetí se jednou stane slavným vikinským hrdinou. Potrvá to ovšem ještě pěkně dlouho. Zatím je to úplně obyčejný vyzáblý kluk, na válečníka moc nevypadá a v nadávání, mlácení a loupení zrovna nevyniká. A jako by to nestačilo, jeho lovecký drak je příšerně neposlušný, malinko podměrečný a jméno Bezzubka mluví za vše... Jak s touhle výbavou přežít dobrodružství, která na drsném severu číhají na každém kroku? Jak čelit obrovským obludám, hrozivým hrdlořezům, prokletým pokladům a buranským bratrancům? Bude Škyťákovi stačit odvaha, důvtip, znalost draků a věrní přátelé? To se dozvíte v prvních čtyřech dílech nebetyčně napínavých a vražedně vtipných Škyťákových pamětí. Vzhůru na Barbarské souostroví!... celý text

Přidat komentář

julie0463
25.03.2022 4 z 5

První box není špatný ale čekala jsem trochu něco jiného ale ok budu spokojená za to co mám.
Jinak knihu (sérii) sem si vybrala kvůli hřbetu, (jak se leskne) a protože drak nesmí chybět.
Jinak nic moc je to deník a ty nesnáším ale zaťala jsem zuby a dočetla sem to.

Medasek
24.02.2022 5 z 5

Velmi zábavná série, která pobaví i dospělé.


Terva
27.05.2020 4 z 5

Jste tady proto, abyste prokázali,
že máte na to, stát se
Vikinskými hrdiny....
A to znamená, že nejdřív
musíte chytit draka!

Škyťák Šelmovská Štika Třetí je malý Viking s dlouhým jménem. Přidejte se ke Škyťákovi na výpravě za posláním, i když ještě sám neví, že nějaké má..... BOX PRVNÍ obsahuje čtyři knižní příběhy. Zažil jsem plno srandy, napětí i dobrodružství. Oproti filmové verzi je tohle tak nějak jiné. Ti co viděli nejdřív filmy budou možná trochu zklamaní, ale dá se to přežít. Knižní příběhy jsou trošku rozvláčnější a delší.


Kniha první: Jak vycvičit draka ****
Zde Škyťák zjistí, že profesor Sígroň Ph.D., Dsc., Etc. nemá pravdu v tom, že vycvičit draka pomůže jen to, na něj hlasitě řvát. Bezzubka se probouzí a Škyťák na něj začne mluvit. Více zjistíte v knize Dračtina pro samouky. Úvodní kniha je skoro přesně to, co jsem očekával. Až na absenci klasického Bezzubky. Ale ten je jen ve filmu.

Citát: Nene dyclat e-ee webárak símtye – Nekakejte v domě, prosím.


Kniha druhá: Jak se stát pirátem ****
Příběh v druhé knize je trošku s hororovým nádechem. Ten začne v momentě, kdy se potopí loď se Škyťákem a dalšími Vikingy, kteří cvičí pirátský šerm pro začátečníky. Loď je potopena rakví. Nejstrašidelnější živou mrtvou postavou se tak stává Alvin Chudý, ale čestný farmář. Tohoto chlápka by jste se měli děti hodně bát. Hlavně mu nakakejte do přilby....tedy nekakejte.

Citát: Simtye nene hamihami mňauki - Prosím nejez tu kočku.


Kniha třetí: Jak správně mluvit dracky ***
Tak tady se objeví i Thor. Sice neprdí, ale řvát umí. Pro nemalé množství koktání a šišlání dávám o hvězdu méně, než předcházejícím knihám. Nejsem si jistý, zda to koktání prospěje dětem až tohle budou číst. Naštěstí tam toho zas tak není, snad děti neponesou větší následky.

Citát: Ne hamita podpulki, ne hamita spinkiplát a tuplo tuplo ne hamita mňauki!
Nebudeš jíst židli, nebudeš jíst postel a už vůbec nebudeš jíst kočku!


Kniha čtvrtá: Jak zlomit dračí prokletí ****
Víte, možná je tohle prokletí, číst to za sebou. Pokud máte malé děti, přečetl bych jim tuto čtvrtou a poslední knihu v boxu a dal bych velkou pauzu, než se pustíte do dalšího boxu. Už při čtení „Jak zlomit dračí prokletí“ mi trochu hrabalo. A abych řekl pravdu, už mě to i nudilo. Neustále opakování již řečeného mě unavuje. Tento příběh není nejhorší, ale zatím poslední. A mám pocit, že do dalších se už nepustím a rovnou je dám dceři. Obávám se, že jí se to bude líbit míň než mě.

Citát: Bezzubka, ta dyk mášayn yá cí ta kaky do zeledrápla kakíto.
Bezzubko, vždyť víš, že chci, abys kakal v dračím záchodě...

Škyťákovy knihy nemusíte číst popořadě. Je vlastně úplně jedno čím začnete. Možná snad doporučení: nejdřív si přečtěte knihu první a pak už je to úplně jedno. Dokonce můžete i některé úplně vynechat. V tomto boxu se mi nejméně líbila kniha Jak správně mluvit dracky. To bych například klidně vypustil. Příběhů Škyťáka Šelmovské Štiky III. Už je dvanáct a tak je z čeho vybírat. V každé knize najdete seznam, jak byly příběhy vydány popořadě.

Citát: Nadešel čas draků, a teď vás může zachránit jen král. Králem se stane mistr mezi mistry.