Skutečná

Skutečná https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459323/bmid_skutecna-AJs-459323.png 4 100 22

Střípky jednoho neobyčejného a inspirativního života, které dojmou i pobaví. Talentovaná herečka a dokumentaristka Petra Nesvačilová píše v souboru krátkých příběhů a zamyšlení o svých vzpomínkách na dětství na vsi i nabitých dnech herečky z povolání, které jsou něčím vždy trochu nevšední. Petřiny texty nepostrádají vtip ani autentický a nepřikrášlený vhled do života za stříbrným plátnem. Neváhá si ze sebe udělat legraci, je nesmlouvavě upřímná – snad i proto oplývá její kniha jedinečnou a milou atmosférou, která připomíná příjemně strávené odpoledne s blízkou kamarádkou.... celý text

Přidat komentář

ziriant
03.03.2024 3 z 5

Kniha šla kolem mě úplnou náhodou (i když vlastně asi ne, na náhody nevěřím :-)), autorku jsem v podstatě neznala a i přes poměrně jednoduché podání mi tak nějak přirostla k srdci. Nejde o žádnou velkou literaturu, ale někdy člověk nepotřebuje velkou literaturu. Někdy je prostě třeba pár milých slov na nedělní odpoledne, nebo nějaké podněty k přemýšlení, podané v letmém hovoru, jako mezi kamarádkami...

aljoska83
02.02.2024 3 z 5

Petru mám jako herečku moc ráda, kniha mě ale moc nenadchla.


Veřenka13
13.01.2024 1 z 5

Kniha o ničem. Ztráta čau. Má jen hezký obal.

Honey0105
29.11.2023 2 z 5

Poslechla jsem si v audiu. Hlavně ze zvědavosti, protože jméno mi bylo povědomé z titulků Osady. A ona je Petra opravdu Helenka. Abych pravdu řekla, tak jsem jí do zkouknutí Osady vůbec neznala. Nevěděla jsem, jak moc se věnuje filmu, psaní a podobně. Proto byl poslech této kraťoučké knížky zajímavý. Docela příjemný poslech a některé zajímavé příběhy. Ale jinak dílko moc přínosné nebylo. S odstupem pár dní už moc nevím, co jem poslouchala. Přesto mě to přimělo se víc seznámit a autorkou a za to jsem ráda.

Nicole_picole
05.08.2023 1 z 5

Ztráta času.. nezajímavé.

Vivetkav
09.07.2023 3 z 5

Chtěla jsem si přečíst ze zvědavosti, když někde v tv jsem zaslechla představování nové knihy od autorky.. mám ji ráda a mile mě překvapila..kniha byla někdy k zamyšlení, někdy vtipná a někdy dost smutná..ale takový je život.. někdy jsem se vrátila taky do dětství.. taky bych poděkovala babičce a dědovi za skvělé prázdniny.. budu se těšit na další a ráda doporučuji.

radus
15.03.2023 4 z 5

Pěkný obal knížky, některé kapitoly se povedly a některé byly průměrné. Číst to souvisle jako knihu mě moc nebavilo, spíš dvě tři kapitoly a pak odložit. Jinak mám Petru Nesvačilovou ráda, je zábavná a pořád usměvavá. Tři hvězdičky za obsah a jednu přičítám za obal :-D

takana
31.01.2023 4 z 5

Hezká odpočinková knížka.

Zuzaa
23.12.2022 2 z 5

Za tohle si můžu sama.
Něco mě varovalo, že to nebude dobrý, ale krásné grafické zpracování (papír, krásná obálka, ilustrace i formát) a sympatický úvod "o mně" mě přesvědčil si knihu přečíst.
A bylo to tak plochý! Myslím, že skoro každé dívce leží ve stolku deník s podobným textem - nebo spíš lepším.
Celá kniha plná textových klišé jako "Nebojte se být takový jací jste" a "Nebojte se přestat dělat věci, které vám nedělají dobře", "Řekněte těm, které máte rádi, co cítíte" a "Žijte tak, abyste nemuseli nic schovávat".
Ke konci mě to už opravdu iritovalo. Jediný příběh, který se mě dotkl byl "Děda Alzheimer", jinak jsem jen ráda, že to bylo opravdu rychle na mnou. V podstatě na stranu textu tu totiž připadá jedna strana ilustrace, jedna jen s nadpisem a pro jistotu ještě jedna zcela prázdná.

Nymfadora.T.
08.09.2022 5 z 5

Krásná knížka, krásné ilustrace, hezky psané, odpočinkové, vzpomínky na dětství chvilkami až dojemné. Dlouho jsem ji odkládala, protože jsem se na ni moc těšila ( herečku mám ráda) a bála jsem se, abych nebyla zklamaná. Nejsem a jsem za to ráda:-))

uzivatel1190
24.08.2022 5 z 5

Herečku mám velmi ráda, při čtení jsem úplně slyšela její vyprávění. Moc milé a odpočinkové čtení plné vzpomínek, zamyšlení a navíc moc hezké obrázky.

Romanka687
26.07.2022 5 z 5

Skvěle napsaná kniha, zábavná, odpočinková, super obal .

Heyyy
09.06.2022 4 z 5

To bylo jako pohlazení po duši :) Kniha měla skvělou atmosféru a vždy když jsem se začetla, dýchla na mě zvláštní nostalgie, vyrovnanost se světem, někdy melancholie, nevím jak to popsat, zkrátka spousta pocitů... Až mi bylo líto, že je kniha tak krátká. Krásný mix fejetonů :)

manasx
12.05.2022 5 z 5

Kniha Skutečná je ve skutečnosti neskutečná. Pro mě to byl den a půl hlazení po duši, úsměvů, smíchu, mokrých očí a vlastních zapomenutých vzpomínek. Je tam tolik obyčejné lidskosti a obyčejných i neobyčejných myšlenkových pochodů. Kniha mi připomněla mnoho mého a ukázala, ze spousta věci se děje všem (a nebo aspoň ještě jednomu člověku) :)

PoetickaM
04.03.2022 5 z 5

Takové milé pohlazení. Přišla mi do ruky právě včas...neobyčejně obyčejná holčina s upřimností popisuje svůj život, vzpomínky,laskavost rodiny...děkuji

Nuttelka
18.02.2022 4 z 5

(Audiokniha)
Abych pravdu řekla, vůbec jsem nevěděla, co můžu od této knihy očekávat a o to víc jsem mile překvapena.
Petra je pro mě krásná sympatická a talentovaná žena s velmi charismatickým hlasem a tato její kniha v sobě schovává vše... vtip, radost, smutek, dojetí, smích... jednoduše shrnuto "ze života" :-)
Doporučuji na jedno pohodové odpoledne.

bosorka78
12.02.2022 5 z 5

Krásný obal, krásná kniha. Knihu jsem koupila ,protože mě Petra zaujala jako komediální herečka a chtěla jsem se o ni dozvědět víc a bylo to kouzelné počteníčko .Zajímavá žena a vlastně není to jenom herečka,věřím že o ní hodně uslyšíme....

Marfulka007
23.01.2022 5 z 5

Moc milá knížka. Odpočinková. Krásně se četla. Celkově mi nějak sedla, stylem psaní, i obsahem. Připomínala mi trošku mě samotnou a moje deníkové zápisky, tak asi i proto...

Adusa68
17.01.2022 4 z 5

Milá knížka, kterou stihnete přečíst za jedno odpoledne. Petřinu filmovou tvorbu sleduji už dlouho, proto pro mě byla hodně zajímavá ta její "umělecká" rovina. Ale i její myšlenky a pocity, které se týkaly její rodiny i jí samotné byly milé, místy povznášející a dojemné. A je fajn vidět, že i "profláklé celebrity" žijí úplně stejný život jako my, řeší podobné problémy, umí se radovat z maličkostí a všímat si obyčejného života. :)

fruitbueno
12.12.2021 4 z 5

Při pohledu na soukromí a niterné myšlenky či úvahy autorky mi bylo až nepatřičně, jako bych nahlížela někam, kde je to cizí, soukromé a přitom vřelé a otevřené. Krátkým textům dominuje hezký jazyk, otevřenost, odvaha přiznat se i k věcem, které si obvykle za rámeček nedáváme a obzvláště obdivuju nádherný vztah k rodině, mezilidským vztahům v rodině nebo vzpomínky na dětství. Z textu čiší taková člověčina a příjemná atmosféra, že na dálku autorce posílám povzbuzení k další literární tvorbě.

Štítky knihy

životopisy, biografie paměti, memoáry české herečky

Autorovy další knížky

Petra Nesvačilová
česká, 1985
2021  74%Skutečná
2021  83%Dopisy Ježíškovi
2021  62%Fejetony do kabelky

Kniha Skutečná je v

Právě čtených6x
Přečtených136x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených4x
Knihotéce52x
Chystám se číst73x
Chci si koupit20x