Školní výlet do vesmíru

Školní výlet do vesmíru
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304398/bmid_skolni-vylet-do-vesmiru-KE9-304398.jpg 5 4 4

Děj této knihy se odehrává v daleké budoucnosti, kdy je cestování do vesmíru naprosto běžné a pozemšťané žijí a pracují na asteroidech, Marsu a Měsíci, a dokonce i na těch nejvzdálenějších hvězdách. Obyvatelé jiných galaxií už nejsou obávanými „mimozemšťany“, nýbrž dobří známí a blízcí přátelé. Vesmírné lodě, UFO talíře a autobusy cestují takřka rychlostí světla a pizza se stala nejoblíbenějším jídlem vesmíru.... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

Kaikkien aikojen avaruuskirja , 1989


více info...

Přidat komentář

cestina_s_linus
16.05.2024 5 z 5

Tato útlá knížečka nás zavede do daleké budoucnosti, kdy se pozemšťané dostanou ze Země a žijí a pracují ve vesmíru.

Společně se žáky ze Základní PSÍ školy se vydáme na školní výlet do vesmíru. Mezi jednotlivými zastávkami poznáváme SLUNEČNÍ SOUSTAVU. O vtipné momenty není nouze. Čtenář si odnese velké množství informací, které si nenásilnou formou zapamatuje (a znalosti využije na nejbližší písemce z přírodopisu).

Písmo je sice drobounké, ale textu není moc, takže si s knihou poradí i méně zdatní čtenáři. Tento kousek by v třídních knihovničkách na základkách neměl chybět!

Knize dávám 4,5/5 hvězd.
knihu jsem přečetla v rámci spolupráce s Knihobot.cz

Knihomolka506
05.01.2023 5 z 5

Výzvy : databazeknih.cz, téma 18 - kniha o vesmíru

Vyprávění pojaté encyklopedicky a trochu naučně nás vezme spolu s žáky jedné třídy a veškerým osazenstvem, co k výletu patří na zajímavou exkurzi do vesmíru. A protože je v knize všechno v budoucnosti pro nás mnoho let vzdálené, informace ohledně výletu a jeho prožívání můžou působit lehce nepravdivě, ale fakta o galaxii a planetách už jsou založena na ověřených zdrojích.


Autoři knihy

Tarja Kunnas
finská, 1957
Mauri Kunnas
finská, 1950