Herec

Herec https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462063/bmid_herec-TaR-462063.png 3 10 5

Škola mystérií série

1. díl

Tato nová kniha autora Čtyř dohod zkoumá lidské chování z pohledu umělce. Umění performance je pro každého z nás způsobem života a utváří náš společný sen. Vybíráme si role, které hrajeme - v různých situacích a pro různé lidi. Můžeme také z těchto rolí vystoupit. Můžeme znovu získat svou autenticitu.

Přidat komentář

PabloFuentes
22.12.2022 2 z 5

První půlka knihy pro mě byla úplná katastrofa a vnitřně jsem si říkal, kdo takové knihy vlastně čte? (Evidentně tedy já, ale dostal jsem ji darem a nedařilo se mi usnout). Vždyť autor tam omílá stále dokola to samé a ještě k tomu nic extra objevného. Kde je ta myšlenka, která by mi měla uvíznout v hlavě a změnit mé smýšlení o životě? Pak ale přišla půlka druhá a musím říct, že nakonec ve mně přece jen něco uvízlo a musím konstatovat, že párkrát jsem se přistihl, jak o dané problematice skutečně uvažuji, takže nakonec alespoň za dvě hvězdičky.

Sybelle
29.09.2022 3 z 5

Herec je kratší rozšíření tématu 4 dohod. Jedná se spíše o aplikaci a metody, jak využít 4 dohody pro autentičtější život. Autor se snaží skrze podobenství herce ukázat, jak mechanicky a naučeně jednáme. Také radí jak pomocí uvedených metod vypadnout z role a napsat si jiný scénář. Místy jsou přirovnání vysvětlována na můj vkus zbytečně dlouze. Bylo by to pochopitelné i v kratší verzi. Ale to bude jen autorův styl a nijak to nepřekáží.


petr6617
07.02.2022

Zatím za mě dobré autor srovnává herecké umění s uměním života. Dle mého názoru se tato kniha čte velmi dobře. Učí "žáky" čtyř dohod jak je v praxi použít a jakým věcem věnovat pozornost to na co zapomínáme je malý fakt že každý z nás je v podstatě herec. Otázka podle knižky je zda si uvědomujeme že naše role jsou pouze role v dané situaci. A zda je hrajeme záměrně či jim necháváme volný průběh a tak nám na scéně života vzniká chaos. Kniha se nádherně čte a má své kouzlo.

moni.ka
06.02.2022 1 z 5

Myšlenka dobrá, ale celou knihu by stačilo shrnout do jedné kapitoly. Vzbudila ve mně pocit, že autor vše, co měl na srdci, řekl ve Čtyřech dohodách. Nic dalšího jej nenapadá, a tak vykrádá sám sebe. Za mě velké zklamání, jako celek naprosto bezobsažné.

majáček
25.01.2022 3 z 5

,,Čtyři dohody" je kniha velice významná aspoň pro mě. Ale kniha ,,Herec", tady nevím... co říct. Možná jsem čekala víc... Možná si ji ještě jednou přečtu a uvidím, zda mi má, co říci.

Autoři knihy

Don Miguel Ruiz (p)
mexická, 1952