Sirotkové ráje

Sirotkové ráje https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111972/bmid_sirotkove-raje-pBP-111972.jpg 4 10 2

Sirotci ráje vyprávějí příběh Arminda Cordovila, mladého muže, který jednoho dne zahlédne mezi chovankami z klášterní školy krásnou dívku jménem Dinaura a zamiluje se do ní. Chce si ji vzít, ale svéhlavá dívka jednoho dne zmizí a Armindo ji touží stůj co stůj najít. Vyslechne radu, že by mohla být v bájném Eldorádu, a pouští se do amazonského pralesa město i dívku hledat.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Órfãos do Eldorado , 2008


více info...

Přidat komentář

Palivo
23.08.2017 4 z 5

Koukám knížka z Brazílie, to bude asi něco o fotbale si říkám, že jo, co jinýho tam ti divoši dělaj že, a ono ne! Ani jeden ofsajd, ani jeden Kaká, jen já kaká na záchodě.

Knížka je o maníkovi, kterej po otci zdědí firmu a dvě sídla a postupně všechno prošustruje za blbosti, šlapky a vínečko. #respekt A to především proto, že se zakouká do nějaký indiánky a je neschopnej celej život uvažovat racionálně. Tak to mám i já, ale naštěstí to vždy trvá jen do rána.

Měl jsem pořádnou žízeň a tak jsem si teď objednal minerálku. To sem ale nepatří. Knížka byla čitelná, docela svižná (líbilo se mi zakomponování indiánskejch mýtů a Eldorada) a i přes přemíru latino charakterů docela přehledná, především proto, že hlavní hrdinka se jmenovala Dinaura a služebná Florita, takže jsem si to snadno zapamatoval jako Dinosaur a Květinářka. Škoda, že autor neměl koule a nepojmenoval nějakou hrdinku Anna Kunda, když už jsme v tý Brazílii, duhhh. Ale nemějte mu to za zlé prosím, to je jen takový můj poznatek. No, myslím, že jsem už o knize řekl vše důležité, takže dávám 7 anakond z deseti.

MarketV
05.05.2014 4 z 5

Krátký, ale hutný příběh, plný nenaplněné lásky, melancholie a úpadku. Zároveň na mě dýchlo exotické prostředí Jižní Ameriky, podobné jako v příbězích G. Garcíi Márqueze. Neoddělování kapitol a přímé řeči ještě více umocňuje kouzlo příběhu, pocit, že vám ho právě teď vypráví stařec Arminto, jako ohlédnutí za svým životem protkaným mýty, obchodními loděmi a především mandlovýma očima dívky, kterou miloval. A pro kterou také promarnil zbytek svého života.
Řecká báseň podtrhuje celé vyznění knihy.
Nenajdeš jiný kraj, nenajdeš jiná moře. Tvé město půjde s tebou...
Přílišné lpění zraňuje.