Ohněm a hlubokou vodou

Ohněm a hlubokou vodou https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391150/bmid_ohnem-a-hlubokou-vodou-S0w-391150.jpg 4 22 10

Siri Bergman série

< 5. díl

Na stockholmském předměstí zmizí jednoho dne při hře před domem svých pěstounů devítiletá dívka. Beze stopy, jako by se propadla do země. O šest týdnů později se ztratí ze školky i její šestiletý bratr. Podezření okamžitě padne na jejich násilnickou biologickou matku, která je týrala. Do vyšetřování se zapojí psycholožka Siri Bergmanová již případ neočekávaně ovlivní,neboť zneužívání dětí se objeví příliš blízko jejího vlastního domova. Když je v temných vodách poblíž Stockholmu nalezeno ženské tělo, vyšetřování nabere překvapivý obrat. Co zpočátku vypadalo jako jasný případ, teď vypadá úplně jinak. Na internetu se objevily snímky mrtvé ženy a zmizelých dětí. O co v případu opravdu jde? Kdo odvedl děti? Kdo zavraždil ženu? A kdo stále dává fotografie obětí na internet? V souboji s časem, ve kterém jde o záchranu dvou pohřešovaných dětí, Siri a její kolegové spěchají, aby našli chybějící pojítko mezi nimi a mrtvou ženou… Strhující thriller zkušené autorské dvojice pátrá v minulosti a vnáší více světla na téma násilí na nejvíce bezbranných členech naší společnosti.... celý text

Přidat komentář

SilvieSisinka
18.03.2020 4 z 5

Výborná kniha. Člověk zde hodně posuzuje co má či nemá. Nebo by nikdy nechtěl zažít. Zdravá, milující rodina je to hlavní.

Sajinka28
26.02.2020 5 z 5

Výborné :-)


L.Helena
03.10.2019 4 z 5

Protože jsem nečetla předchozí díly, tak jsem se trochu hůř orientovala v osobním životě Siri. Ale hlavní příběh byl opravdu poutavý, akorát pokud to má být žánrově detektivka, tak bych čekala větší napětí.

skubby
05.06.2019 5 z 5

Nádherná kniha plná napětí, emocí,zklamání, lásky, porozumění, naděje, strachu... nelze se od ní odtrhnout.... název knihy přesně vystihuje život chlapce, se kterým se život nemazlí...

soukroma
02.05.2019 2 z 5

Ách jo, ohněm to začne, dojemně, ale pak nás sesterské autorské duo neúprosně tlačí tváří ne do hlubokých vod, ale do ohavného lepivého a dusivého bahna všeho hrůzného, hrůznějšího až nejhrůznějšího, co se může dít dětem - i v tak sociálním bohatém státě jako Švédsko. Nebudu to tu vyjmenovávat, tušíme všichni, že ani pěstounské rodiny (dětské domovy tam snad zrušili úplně) nemusí být zrovna ideálním řešením pro sirotky či děti odebrané z rozvrácených rodin feťáků, alkoholiků, narušených, nemocných aj.
Narůstající počet jmen, míst a děsuplných událostí, včetně naprosto nezbytných rodinných problémů hlavní hrdinky na straně zákona. A konec tedy korunuje dílo ve stejném duchu...
Za obsah a jeho dopad 30%, za styl a zápletku 50%.

Pozn.: pro mě neuvěřitelné byly celkem okrajově zmíněné důvody, proč si malého sirotka nevzali k sobě pokrevní přibuzní - v obou případech bylo jejich vysvětlení naprosto absurdní.

ArwenAragorn
12.04.2019 4 z 5

Podle hodnocení pod 70% jsem od knihy moc nečekala a byla jsem docela mile překvapena. Je to smutný příběh o násilí a zneužívání dětí adoptovaných a dětí v náhradních rodinách. V příběhu jsou popisovány i vztahy Siri s Markusem. Hlavní zápletka je napínavá a dobře zpracovaná s vysvětleným závěrem. Všechno do sebe správně zapadlo. Myslím, že se podívám po dalších knihách, které u nás od autorky vyšly.

konicekbily
02.03.2019 4 z 5

Spíše než detektivka je to psychologická studie nebo možná sociální román, možná i částečně román pro ženy s poměrně tvrdou kritikou současného systému odkládání nově narozených dětí, jejich adopce a péče v náhradních rodinách. Samotná zápletka a její rozuzlení ukazuje, kam až by to mohlo vést.

astra3
22.01.2019 4 z 5

Případy, které Siri řeší jsou vždy zajímavé. Tento případ byl velmi smutný. Myslím, že i u nás spousty dětí nežijí tak, jak by měly. Samotná Siri mě dost štve a Marcus je asi svatý, že to s ní vydrží.

iška
30.12.2018 3 z 5

Velmi dobrá detektivka s velmi zajímavou zápletkou. Rozhodně přinutí k zamyšlení.

Refadora
28.10.2018 5 z 5

Naprosto dokonalá knížka! Četla jsem už předchozí knížky autorek a Siri a Ainu jsem si úplně zamilovala. Ale i ostatní postavy jsou výborně propracované a je vidět, že jedna z autorek je psycholožka. Co se týče zápletky, rozuzlení nebylo alespoň pro mne nijak moc napínavé, ale nevadilo mi to, všechno do sebe krásně zapadá a děj má hlavu a patu. Doporučuji všem a taky doporučuji přečíst si předtím ostatní knihy autorek!

Autoři knihy

Camilla Grebe
švédská, 1968
Åsa Träff
švédská, 1970

Kniha Ohněm a hlubokou vodou je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce71x
Chystám se číst19x
Chci si koupit2x