Singl

Singl https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431676/bmid_singl-oaB-431676.jpg 3 30 12

Existenciální komiksové album nás zavádí do světa pražského třicátníka, který zrovna přišel o dlouhodobou přítelkyni. Co to znamená být singl v době, kdy všichni kolem zakládají rodiny? Je to štěstí, nebo prokletí? Co dělat? Vzpomínat na minulost, hledat sám sebe, snažit se redefinovat svou existenci? Mnoho otázek, málo odpovědí. Singl si svobodu nevybral, ale má jí. A díky ní zažívá příběhy, které by jinak nezažil. Podivuhodný výlet do Říma s kamarádem, který se nevydaří, jak měl. Krátký, zato intenzivní vztah s rasistickou fanynkou Baníku. A mnoho dalších obrazů, které se mu objevují v hlavě jako vzpomínky při očistné plavbě arktickým mořem. Singl je zkrátka jako ledovec, který čeká, až do něj narazí osudový Titanic.... celý text

Přidat komentář

Muzabezmzdy
23.01.2023 4 z 5

Kresba je super, líbí se mi střih. Fajn příběh, ale nepřijde mi, že to je o singl životě po třicítce (možná že je to ze života chlapa a těm nerozumím). Spíš o všednostech pražskýho života. Ale líbilo moc.

Disease
29.09.2022 1 z 5

Kresba mě moc nenadchla, snad s výjimkou Vršovických (pseudo)reálií (ne, Kolotoč má fakt úplně jiný interiér, klub 007 není na Žižkově, trasa autobusu nevede nad kostelem...). A co se týče "příběhu", není mi jasné, co tím chtěl autor říct. Vtipné ani k zamyšlšní to není.


Boboking
26.09.2022 4 z 5

Grafika podle mne skvěle rezonuje se samotným příběhem, a především s hrdinou. Pražský "pepík" milující pivo a fotbalovou Bohemku, přesto sem tam z něj vypadne překvapivé moudro a znalosti. Jestli je singl, či není, mi stejně připadlo v jeho postavě jedno, kámoši, chlast a fotbal jsou jasné priority. Jen ten "drtivý" pohled na Ostravu, Baník a jeho fandy.... To mne vzalo...

bazyk21
25.04.2022 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace

Zuzvil
17.09.2021 1 z 5

Aj ta krajta...Krásná úvodní strana knižního komiksu, jak kresba, tak font písma, ale tím to také končí, bohužel, za mě teda ne. Nelíbí se mi ani kresba (to má opravdu hlavní postava místo nosu zcela něco jiného...), ale zase v některých případech byla povedeně propracovaná, to zase ano. Textově také velmi slabé, pointa příběhu za mě nikde, vlastně pardón, je tam fotbal, alkohol, fotbal, alkohol a fotbal. Za mě bohužel nemůžu doporučit a jsem dost zklamaná.

Covenant
08.09.2021 3 z 5

To je taková škoda! Muselo to dát neskutečně moc práce. Spousta detailů Prahy. Spousta lidí, dělajících každý něco jiného a to všechno ještě detailně vybarvit. Bohužel, ale musím konstatovat, že forma opravdu, zvítězila nad obsahem. Třeba opíjení se, cca ve dvaceti podobných okýnkách, kde "dáme ještě jedno", apod., by mi přišlo jako dobrá vsuvka, kdyby to nebyl jeden z hlavních motivů knihy. Ale i to by šlo, kdyby byly dialogy vtipné, nebo by měly alespoň nějaký zajímavý obsah. Nechci si hrát na intelektuála a přijde mi vždy u českých autorů, že nemám vůbec právo je kritizovat, ale tohle bylo vážně o ničem. Když si přečtete anotaci, tak v ní je napsáno vlastně úplně všechno. Dokonce i ta "pointa", kterou všechno končí. Takže nemáte šanci, být alespoň něčím malým, překvapeni. I když nejsem fanoušek Bohemky, nejsem singl, nechčiju si do huby, pochopil jsem, co chtěl autor vyjádřit. Přesto by si komiks, zasloužil lepšího scénáristu. Ještě si rozhodně, ale projdu kresbu, bez textu. Určitě mi toho spoustu uniklo, mimo hlavní dění a jak jsem tak koukal při čtení, bude i zábavnější.

madlenka3189
05.07.2021 3 z 5

I když kresba není úplně můj styl, je velmi zdařilá, detailní a originální, což cením. Bohužel celý komiks mi přijde tak trochu bez smyslu. Čekala jsem asi něco trochu hlubšího než opíjecí výlet do Itálie a chlastací + sexuální tour spojenou s fotbalem - a to jsem neměla prakticky žádná očekávání. Ke knize se vracet už nejspíš nebudu, trochu mě zklamala.

dohnálci
04.05.2021 2 z 5

Bohužel jsem měla vysoké očekávání, ale to co na mne čekalo už nikdy více. Asi nejsem cílová singl skupina ujíždějící na věčném opíjení se a pro mne prostoduchém sportu - fotbale. Asi nedokážu ocenit plácání se životem a touto knihou bez smyslu a ani kresba mně neoslovila.

senora
13.04.2021 3 z 5

Přidávám se do tábora, kde se mi moc líbila kresba, ale nebavil mě příběh. Některé stránky jsou opravdu parádní, třeba na fotbalovém hřišti, to je opravdu bomba.

Hellboy
07.04.2021 2 z 5

Kresba mi nesedla (respektive - pozadí super, ale postavy děs běs, jejich obličeje mě straší v nočních můrách). A příběh? Ehm. Kniha poskytuje unikátní vhled do myšlení chlapíka, který je celou duší fotbalový fanoušek a ze všeho nejradši chodí na pivo, na zápasy, a na pivo na zápasy. S takovýmhle protagonistou jsem měl bůhvíproč trošku problém se identifikovat. Co je na knize zajímavé? Hlavní dějová linka opravdu ničím zajímavá není. Hlavního hrdinu odkopne přítelkyně, takže je na chvíli SINGL, ale fakt jen na chvíli, protože hned vlítne do dalšího vztahu. Ale teď ta zápletka jo? On totiž fandí Bohemce, ale začne si s holkou, co fandí Baníku. To je skutečně... nápadité. No, takže k tomuhle fakt nevím, co dodat. Zajímavější jsou na knize naprosto nahodilé snové sekvence, které nemají absolutně žádný vztah ke zbytku příběhu, což je skutečně.. zvláštní rozhodnutí. Hned z prvního snu mi vychází, že autor je transfob (pronásleduje ho skupina žen s penisy. Proč se jich bojí?). Jak to shrnout? Oceňuji na knize určitou autenticitu, ať už v mluvě postav, tak ve vykreslení prostředí. Ale příště dám přednost knize, která má hlubší myšlenku, nějaký přesah. Tohle je prostě jednohubka, kterou během spořádáte během chvíle a nijak vás nezasytí, nic ve vás nezanechá.

JohankaDarc
12.03.2020 4 z 5

Komix s jednoduchým příběhem, část života Jiřího Franty.
Chvilku mi trvalo než jsem si zvykla na styl kresby. Ale je detailní. Velmi. Hehe.
Ve chvílích, kdy mi pozornost utíkala, se vždy objevilo něco, co mou pozornost přitáhlo zpět.

A++ za I love 69 popgeju. :D (Kdo zná, pochopí.)

jullien
26.01.2020 3 z 5

Co se mi na tomhle komiksu nejvíc líbilo byla kresba. I když to místy byla docela pr.. l, příběh byl pro mě až moc jednoduchý. Možná to bylo tím, že mám v poslední době za sebou takové skvělé komiksy jako Zpráva pro Adolfa, Rváč, Essex County a Sabrina. Ale k přečtení doporučuji.