Sexuální život zvířat

Sexuální život zvířat https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136630/bmid_sexualni-zivot-zvirat-CWB-136630.jpg 4 11 2

Jaký je milostný život zvířat? Slouží jen k rozmnožování? Z nevšedního lexikonu se dozvíte, že třeba královna rypoušů lysých si užívá až se třemi milenci, ale svým "poddaným" sex zakazuje. Dojemná je platonická láska albatrosů, kteří se o partnera ucházejí čtyři roky, a teprve pak se odváží vstoupit do manželství trvajícího přes dvacet let. Zato u racků a morčat je běžná homosexualita a takový šimpanz dokáže souložit až 60krát denně. Odborně fundovaná a zároveň nesmírně zajímavá kniha, plná vtipných postřehů, vás zavede do bizarního světa živočišné říše.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Das bizarre Sexualleben der Tiere , 1997


více info...

Přidat komentář

Janadvorackova
23.07.2019 5 z 5

Připadám si trochu jako úchyl, jo. Takové morče vůbec netuší, jak to mají lidé, kdežto teď, když půjdu kolem morčete, "budu vědět" a ono s tím nic neudělá -:))).
Kočka také neví, jenomže ty naše mršky se s tím vůbec netají a klidně špulí zadky na parepetu kuchyňského okna - za bílého dne - když tam vaříme, jíme a jsme -:))).
Tedy... tahle knížka mi k tomu vůbec nepomohla, ale když jsme před lety letoucími měli malé králíčky a bylo jich osm a všichni byli bílí, měla jsem problém poznat, kdo je kdo. A poznalo se to až poté, když jsem koukala, kdo na koho skočí.
Třídění pak bylo snadné. A měli po...

Knížka je docela útlá, zato plná zajímavých informací podaných úplně normálně, sympaticky čitelnou formou. Člověk by neřekl, že je v živočišné říši přirozené i to, co my považujeme za nepřirozené v té lidské.

PanKrbec
12.07.2019 5 z 5

Kniha plná zajímavostí, kuriozit, porovnání a dalších informací z říše zvířat. Jedná se v podstatě o encyklopedii, ve které se dozvite napřiklad, které druhy zvířat onanují, kteří samci znásilňují samice, u kterých druhů se vyskytuje homosexualita, u koho se může podle potřeby měnit pohlaví či kde se můžeme setkat s hetmafrodity. Na tuhle knížku si vždycky vzpomenu, když slyším, vidím nebo čtu názory či spíše "zaručená" a "pravdivá" tvrzení různych puritánů, homofobů, černoprdelniků a dalších, kteří hlásají, že tohle či tamto je proti přírodě, proti bohu... Ti všichni by si tuto knihu měli přečíst povinně. Těm ostatním ji mohu vřele doporučit.


Štítky knihy

sex sexualita biologie zoologie, živočichopis

Autorovy knížky

Michael Miersch
německá, 1956
2001  84%Sexuální život zvířat

Kniha Sexuální život zvířat je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst5x