Sexuální síla a jóga

Sexuální síla a jóga https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124766/sexualni-sila-a-joga-124766.jpg 4 24 5

Světově proslulá a uznávaná učitelka jógy spisovatelka Elisabeth Haich se ve svém díle zabývá základní otázkou do jaké míry se může navzájem propojovat sexuální síla a spiritualita. Odkrývá toto úžasné tajemství, ve kterém může člověk s využitím vlastní sexuální síly jednak oživovat své tělo, zvyšovat jeho životní energií a udržovat je stále mladým... Zároveň však může stoupající životní energií probudit svá vyšší nervová a mozková centra. Sexuální síla tlačí a nutí vědomí člověka k cestě vzhůru a žene ho stále výš a výš... Svou kompetentností je tato kniha výborným a jedinečným poradcem pro všechny, kteří hledají inspiraci na vlastní cestě jógy. Předmluvu ke knize s 15 vyobrazeními napsal Helmut Speer. Kapitoly: Co je sexualita, Něco poznat a něčím být je totéž, Tvůrčí prahad, Falešné a správné pojetí sexuální síly, Jakubův žebřík, Jidášova zrada, Magické síly sugesce, hypnózy a mediumity, Sedm stupňů Jakubova žebříku, Svatý Jiří, Touha po jednotě a její úchylky, Slunce oživuje, ale může také zabíjet, Kouzelná květina, Praxe, Souhrn. ... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , Krystal Aquamarin
Originální název:

Sexuelle Kraft und Yoga , 2007


více info...

Přidat komentář

vlkcz
01.11.2020 4 z 5

Plné zajímavých myšlenek, přehledné, ale poněkud rozvláčné. Myslím, že stejného účinku by šlo dosáhnout na menším prostoru. Kdo o tématu nic neví, toho zvolený způsob nepřesvědčí, pro člověka, který už "je na cestě", není třeba tolikerého opakování zřejmých věcí.

kosilka
29.10.2020 5 z 5

Jako vždy od Elisabeth Haich neskutečně moudrá a nádherná kniha. Po přečtení komentářů zde jsem měla obavy, jak se mi kniha bude jevit, ale zde píšící čtenáři, zdá se, očekávali úplně něco jiného a dostatečně knihu asi nepochopili či ani nedočetli celou, aby vůbec dali obsahu sděleného šanci. Kniha pro mě naprosto splnila to, co jsem očekávala. Hovořila po celou dobu k věci a o sexuální síle a józe opravdu byla. Autorka rozhodně nikoho nenabádá k celibátu ve smyslu toho, že by považovala sexualitu za nečistou či hříšnou, naopak pouze z vlastní zkušenosti hovoří o tom, co je pro člověka hledajícího Boha nejlepší a nejrychlejší cestou k Jeho dosažení, čímž sexuální zdrženlivost samozřejmě je, ale vždy zdůrazňuje, že tato cesta není pro každého a není prospěšné pro člověka se do tohoto způsobu života nutit, pokud k tomu není dostatečně zralý, pokud se na to necítí nebo by mu to mělo způsobovat potíže. V takových případech velmi doporučuje vést i nadále sexuální život, pouze zdůrazňuje, že by tento měl být prožíván v opravdové Lásce, sounáležitosti, otevřenosti, vřelosti k partnerovi. Je to velice čtivě, věcně i citlivě, s respektem ke každému psaná kniha. Nikoho neodsuzující, naopak chápající, podporující v životní cestě člověka plynulost, přirozenost, nenásilí a respekt k sobě samému. Tím, o čem kniha mluví, nás k ničemu nenutí, pouze na základě vlastních autorčiných prožitků a zkušeností jakožto člověka, který zažil a VÍ a může tudíž zasvěceně hovořit o tom, co nám na cestě k Bohu nejvíce pomůže, nám dává možnost se rozhodnout, vyzkoušet, co chceme, co můžeme, co dokážeme. Předává nám cenné informace, s nimiž si svobodně můžeme naložit, jak uznáme za vhodné. Velmi si vážím autorky i jejích vzácných knih. Děkuji.


LuckyVagabond
28.12.2018 2 z 5

Krásná obálka, poutavý název. Neodolal jsem. Kniha mě bohužel rychle odradila a cítil jsem se být trochu oklamán. Nešlo ani o jógu, o sex taky moc ne a obsah na mě nezapůsobil tak jako obálka , tedy ani moderně ani dynamicky, ale spíše archaicky. Celé pojetí lidské sexuality bylo vylíčeno jako něco podřadného, pudového co je potřeba energeticky transformovat v cosi vznešenějšího ideálně v celibát. Prostě křesťanské pojetí sexuality. Úplně přesný opak toho jak vnímám sexualitu já. Tedy jako něco skrze co člověk může prospívat duchovně, fyzicky a mentálně a dotýkat se něčeho nadpozemského pokud pojato správně. Než něco pořád potlačovat a transformovat, tak raději otevírat, zkoumat a nechat proudit.
Věřím, že si to své publikum najde. Pro mě bohužel zklamání.

Nicméně přiznávám, že knihu jsem nedočetl. Averze k pojetí sexuality mě odradila hodně brzy a ani přeskakování stránek, kdy jsme se snažil najít nějakou lepší část knihy nepomohlo. Mohla mi nějaká hlubší pointa třeba uniknout.

HannyC
04.06.2017 4 z 5

Přečetla jsem Zasvěcení, a unešená jeho sdělením sáhla po další knize E. H. Nejde v ní o jógu ... a už vůbec ne o sex ... jde o Vás ... a o to, jak moc jste ochotni "obětovat" a jak moc jste schopni "objevovat" :) ... nápověda pro ty, kteří vědí, že život je sen :)

Safienka
05.05.2015 4 z 5

Čekala jsem úplně něco jiného, což si myslím, že bude čekat vícero čtenářů. Každopádně po dočtení mám opět hlavu plnou myšlenek a v textu potrhaných zajímavých a velice pravdivých věcí. Kniha je vhodná pro ty, kteří už nějakou dobu jógu cvičí, kteří se chtějí posunout zase o trochu dál a pochopit význam sexuality v životě. Určitě uvnitř nenajdete tipy na lepší cviky a nějaké víc praktické věci. Abych byla přesnější, tak v knize najdete pouze tři doporučené cviky :o)

Autorovy další knížky

Elisabeth Haich
maďarská, 1897 - 1994
1994  89%Zasvěcení
2014  86%Sport a jóga
2008  79%Sexuální síla a jóga
2014  87%Tarot: Cesta hrdiny
2022  90%Odkaz - Život a učení zasvěcenkyně

Kniha Sexuální síla a jóga je v

Právě čtených4x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce27x
Chystám se číst34x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x