Sex a třetí říše

Sex a třetí říše https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161254/sex-a-treti-rise-161254.jpg 2 10 10

Za každými velkými dějinnými událostmi jsou skryty "malé dějiny". soukromé příběhy lidí, kteří tyto dějiny tvoří nebo se snaží jen přežít a jsou smýkáni něčím, co je přesahuje, spoluvytváří i ohýbá zároveň.

Přidat komentář

Jirinamac
05.11.2022 3 z 5

Nejzajímavější na celé knížce jsou dobové fotografie, ale text nezajímavý a rozhodně žádné obsáhlé soukromé příběhy, jen pár povrchních informací o činnosti Němců v různých skupinách, kde občas zazní slovo sex, rasová čistota v životě a v umění. Pár slov z životopisu A. Hitlera a několika osob kolem něj.

Česneksmedem
23.05.2020 2 z 5

Pokud bych po přečtení této knížečky měl uvést jedno slovo, které by vyjadřovalo moje pocity z ní, pak jde o slovo rozpaky. Když pominu docela zavádějící název, tak hlavně jde o několik letem světem životopisů. Vzhledem k rozsahu dílka je jasné, že zájemce o tuto problematiku sáhne po jiné, do hloubky jdoucí knize (viz třeba Útěky - Lída Baarová). Je také třeba říct, že pro některé bude těžko zkousnutelné srovnávání obou tyranid a jejich vůdců. Samozřejmě se našlo pár věcí, kvůli kterým dávám alespoň dvě hvězdy. Uvedu snad jen projekt PRORA a dobové fotografie.


gargamelka
26.08.2018 4 z 5

Zajímavý název knihy, který povedeně láká čtenáře, ale zase takové pikanterie se nedozvíme. Prostor je také věnován některým ženám, mužům a jejich stykům..základní životopis. Čte se snadno, doplněna o fotky, spíš oddychovka

KejmlP
08.04.2017 odpad!

Pod bulvárním názvem slibujícím jistě velkou prodejnost se bohužel neskrývá nic než jen syntéza drbů, blábolů,polopravd a rádoby senzací, které jsou většině hlubších zájemců o téma Třetí říše dávno známé, a často také seriózními odborníky dávno vyvrácené, jako například periodicky se vracející tvrzení o Hitlerově sexuální zvrhlosti a fyzických abnormalitách. Jde o shrnutí velké části toho, co může být v Třetí říši nějak spojováno se sexualitou. Od mnohdy vzájemně si protiřečících tvrzení o téměř všech existujících *filiích jimiž měl trpět Adolf Hitler, přes komentování nahých antických soch, úlohu ženy v nacionálně socialistické společnosti, prapodivné teorie o skrytých sexuálních poselstvích Hitlerjugend, až po eugeniku.
Pro seriózního badatele to má stejný smysl, jako brát informace z deníku Blesk. Doporučuji tak leda zájemcům o bulvár, prosím je ale, aby si získané informace nechali pro sebe a nikde je nešířili, a šetřili tak nervy seriózním historikům.