Sestry hurikánu

Sestry hurikánu https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293062/bmid_sestry-hurikanu-LSz-293062.jpg 3 38 12

Příběh z půvabného kraje v Jižní Karolíně, kde sezona hurikánů začíná brzy a trvá až do podzimu a lidské životy často odrážejí rozmary počasí… Babička Maisie, matka Liz a dcera Ashley. Každá z nich skrývá svá tajemství a prožívá i vypráví vlastní příběh. A protože drží při sobě, jejich životy se navzájem prolínají. V dobrém i ve zlém… Zatímco Maisie oslavila osmdesátiny a zdá se být nad věcí, Liz prochází manželskou krizí a umělecky nadaná Ashley se rozhodla vydat vlastní cestou a splnit si svůj sen o studiu malířství v Paříži. Když se seznámí se ctižádostivým politikem Peterem Gallowayem, události naberou rychlý spád a na povrch vyplave dávno pohřbené rodinné tajemství. „Začínat příběh ve vězení může vypadat nevhodně, já si však myslím, že je nejlepší, když se dozvíte, jaká moje rodina opravdu je. Příliš často jsme všichni představováni lidem, kteří vypadají naprosto skvěle, jenže později zjistíme, že jsou padlí na hlavu. Takže jdu rovnou k věci, jak se říká, a povím vám to po pravdě.“... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Hurricane Sisters , 2015


více info...

Přidat komentář

denča1000
25.01.2024 5 z 5

Moc příjemná, poklidná kniha. Pořád jsem ji potřebovala číst, líbilo se mi rozdělení kapitol dle vyprávění dané postavy. Příjemné prostředí, děj i styl psaní.

Janík511
11.12.2019 4 z 5

Příjemné čtení o nesnázích jedné rodiny. Kniha je poměrně čtiva a bavila mě. Nechápu, že má tak nízké hodnocení. Jedná se o nenáročné, odpočinkove čtivo.


Cher
26.09.2019 3 z 5

Ze začátku jsem si musela zvyknout, že každou kapitolu vypráví jiná osoba příběhu. Děj je trošku jednodušší a předvídatelný. Dotýká se ale závažného společenského problému a tím je domácí násilí a týraní žen.

m.valova
01.11.2017 3 z 5

Neurazí,nenadchne,prostě taková oddechovka.

anavi2009
04.07.2017 2 z 5

Strašná blbost.. Ženský byly jedna naivnejší a hloupější než druhá,všechno absolutně předvídatelný.. Ztráta času. Přeskakovala jsem stránky a stejně jsem neměla pocit, že jsem o něco přišla.

sporran
10.03.2017 4 z 5

Nenáročná kniha, která je čtivá, není přitom slaďácká až do absurdity. Naopak příběh, poměrně jednoduchý tak akorát na takový rozsah knihy. Zajímavé prostředí bydlení jedné z hlavních postav.

topeti
10.02.2017 4 z 5

Příjemné čtení, když chcete něco lehkého, co vás moc nebude nutit k zamyšlení. Kniha o vzájemných vztazích jedné rodiny. Většina z nás takové vztahy máme a známe, osobně neznám ideální rodinu (co to vlastně je "ideální"). Příběh plynul lehce kupředu, dobře se četl. Jednotlivé kapitoly jsou vyprávěny jednotlivými rodinnými příslušníky. A tady byl, tedy pro mne, kámen úrazu - jejich "vnitřní mluva" byla nepřirozeně uhlazená, všechny špatné myšlenky si okamžitě uvědomovali a upřímně jich litovali. Všichni byli téměř dokonalí, krásní, chytří, empatičtí, vnímaví a bystře se poučující ze svých chyb. . Všechno dobře dopadlo, všichni všechno zvládli a své případné nedostatky překonali a milují se až.... navždy. V žádném případě nechci zlehčovat otázku domácího a partnerského násilí !

ivanaci
04.01.2017 2 z 5

Nedočteno, přišlo mi to o ničem

Izu
11.11.2016 1 z 5

Nedocteno.Za me vyumelkovana slatanina,postavy mluvi jako by trpely demenci nekde na divadelnim predstaveni.Chlapi se k nim chovaji jako k rohozkam a ony si kazde utreni uzivaji.Chovani Ashley a jeji matky ....Vykresleny jako totalni slepice,coz ostatne taky byly.Skoda.Pritom spisovatelka mela naslapnuto docela dobre a misty byl pribeh i vtipny.

zuzana2599
01.10.2016 3 z 5

Tento rodinný příběh je vyprávěn babičkou, matkou a dcerou a také otcem rodiny. Každá kapitola má jiného vypravěče, který podává příběh svým viděním. I když se knížka četla dobře, určitě bych po ní znovu nesáhla, ničím mě nepřekvapila ani nenadchla, žádné emoce se nedostavily, takové velmi poklidné čtení s hurikánem v názvu.

Liduka
28.07.2016 3 z 5

Milá kniha o osudu tří žen, které spojuje ono tajemství. Nečekejte nic světoborného od knihy ani od samotného tajemství. Čekala jsem, že to tajemství bude něco, co mě dostane do kolen, ale bohužel. Stále jsem čekala, jestli se tam vůbec to tajemství někde objeví a nakonec se o něm autorka zmiňuje až na konci. Za přečtení ale kniha stojí.

bookcase
18.07.2016 5 z 5

Krásný, barvitý rodinný příběh.

Autorovy knížky

Dorothea Benton Frank
americká, 1951 - 2019
2016  59%Sestry hurikánu