Šermířský mistr

Šermířský mistr https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15572/bmid_sermirsky-mistr-65aba9b7af282.jpg 4 30 5

Španělsko poloviny 19. století je zmítáno politickými nepokoji. Zdá se, že nic z toho se netýká starého šermířského mistra, který žije jen pro své povolání, své žáky a občasné schůzky s přáteli. Jeho poklidný život však rázem skončí ve chvíli, kdy ho navštíví krásná mladá žena s velmi neobvyklým přáním - chce se naučit jeho tajný zásah. V životě šermířského mistra se začínají dít věci, jejichž důsledky zpočátku ani on sám nedokáže domyslet. Pak však někdo zabije jeho přítele a on se rozhodne, že se pustí do hledání vraha na vlastní pěst. Podaří se mu to přesto, že má v boji proti silným a bezohledným protivníkům k dispozici jen svou zbraň, svůj smysl pro čest... a svou lásku k neznámé dívce?... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

El maestro de esgrima , 1988


více info...

Přidat komentář

martin8550
10.02.2021 5 z 5

Další výborný román tohoto autora. Ta inspirace klasikem dobrodružné literatury Alexandrem Dumasem je tak kreativní a přitom jasně zřetelná, že jako by to Dílo psal francouzský mistr sám. Na rozdíl od Dumase je Peréz-Reverte ve formě ukázněnější a tím méně rozvleklý, pro moderního čtenáře stravitelnější. Vychází vstříc milovníkům dobrodružných romantických příběhů, kterým přináší sofistikovanou zápletku a nečekané rozuzlením a kromě inspirace romantickým Dumase připojuje inteligenci A.C.Doyla , J.Verna , ke kterým též evidentně vzhlíži.

R.E.M.
21.12.2020 5 z 5

Atmosféra Španělska, půvab šermířského umění, charismatický mistr a tajemství... - to všechno se vešlo do a mezi řádky tohoto románu.


martina.culik
30.05.2017 4 z 5

Autor si vždy o tématu, o kterém se rozhodne psát, nastuduje spoustu informací.
O šermu nevím zhola nic a i tak mě kniha bavila a technické vsuvky mě nijak nenudily.

Argony
13.01.2014 4 z 5

Knihu si vychutnají především znalci šermu, protože v ní najdeme spoustu šermířských výrazů.

Mercatino
11.12.2012 5 z 5

Kniha nejen o šermu, ale o cti, a povinnosti čest prosazovat. Moc pěkné,lehce stravitelné.