Sensei ze Šambaly II

Sensei ze Šambaly II https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130713/bmid_sensei-ze-sambaly-ii-0jM-130713.jpg 4 24 24

Sensei ze Šambaly série

< 2. díl >

Kniha vypráví o třetím dnu prázdninového pobytu sportovního oddílu východních bojových umění v čele se Senseiem. Zábavná dobrodružství mladých lidí, uchvacující filozofie Senseie a jeho neobyčejné ukázky. Moudrá legenda o Bódhisattvovi, nevšední pohled na podstatu člověka, ohromující vyprávění Senseie o prvním slovanském lékaři z 11.století, světci Kyjevské Rusi -Agapitu Pečerském Lékaři Nezištném, jehož zázračné ostatky jsou dosud uloženy v Kyjevo-Pečerské lávře. To a mnoho jiného se dozví čtenář, před nímž se odhalí úplně jiný pohled na svět, historii a věčné otázky lidstva.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Ibis
Originální název:

Sensej. Iskonnyj Šambaly , 2005


více info...

Přidat komentář

Bafy
08.03.2021 5 z 5

"Pro duši, která je plna touhy, není nic nemožného...."
:-)

knihyKeMne
13.03.2020 5 z 5

Kniha pokračuje tam, kde ta předchozí skončila - uprostřed prázdninového pobytu Senseie s mládeží u moře. Zvláštní rozdělení na díly, podle čeho?

Při čtení zas mám ten zvláštní pocit, kvůli kterému hodnotím tak vysoko. Kniha oslovuje přímo mou duši. Co to je za čáry?

Vkrádají se pochybnosti, zda je to celé pravda, tak příhodně je totiž namíchaná ta skupinka mladých, kteří kladou Senesiovi dotazy - nevěřící Tomáš, ateistický psycholog, praktikující křesťanka, přemýšlivec se spoustou načtené literatury, nezávislá pozorovatelka... Aby se problém pěkně rozebral ze všech stran.

Ale vzhledem k tomu, co cítím, jsou pochybnosti bezpředmětné.

(Škoda - vydání z roku 2011 - plné chyb, kapku odfláknuté.)


s.mirka1
25.04.2019 5 z 5

Malý úryvek mluvící za vše :
"Lidé si sami komplikují život .A to se netýká jen obyčejných lidí ,kteří žijí svými pozemskými starostmi. Existují někteří jedinci,kteří se snaží jít duchovním směrem,dělají první krůčky,na své cestě získávají první znalosti. Ale místo toho,aby na sobě začali pořádně pracovat,uplatnovat tyto znalosti,osvojovat si cestu a jít dál,ztrácejí roky,studují jejich vnější podobu a vidí smysl jen v tom, že je ovládají. "
"Jak jako ? "nepochopil Jura.
" No, je to stejné,jako by měl třeba člověk čokoládu a místo toho, aby ji prostě snědl, jede nejdřív do Ameriky a pět let se tam učí rozbalovat vnější obal. Pak jede do Japonska a učí se dalších pět let rozbalovat alobal. Pak jede na sever k čukčům a učí se ,jak má do čokolády správně kousnout.Pak se ještě pět let učí ve Francii a pak v Anglii,aby ocenil chut čokolády v ústech. Až nakonec přijede domů,vezme si svou čokoládu,během několika minut ji sní a pochopí, že to vůbec není to, co čekal a k čemu se tak dlouho a s takovou okázalostí připravoval.Snědl ji za pár minut a to má být všechno ? Copak promrhal roky života na to ,aby nakonec přišel k takové jednoduché věci ? Taková reakce je přirozená, vždyt ve skutečnosti jen přešlapoval na místě.Abyste si osvojili znalosti,nemusíte jezdit daleko. Stačí jen nahlédnout do svého nitra a pochopit, kdo jste a v tomto životě opravdu chcete . "

DivnýJanko
11.04.2017 5 z 5

ďakujem za túto knihu a vpodstate za celú sériu, ak mám niečo rád, tak je to Pravda a Láska, a tie sú hojne zastúpené v tejto knihe, samozrejme so štipkou humoru

vladceTyran
15.02.2017 3 z 5

ufff... asi prvních 60% stran sem trpěl. Je to celkem o ničem, ale co mě na tom nejvíc štvalo? každá pátá věta začinala na "propukli jsme ve smích", "smáli jsme se" atd. Mě to směšný nepřišlo, spíš to byla otrava, kdyby to byl normální příběh tak by to jakž takž šlo. A těch zbylých 40% stran to naštěstí zachránilo. I tak má kniha cenný význam, kdyby autorka ořízla první polovinu tak bych dal plnej počet hvězdiček.