Když tě miluje Skot

Když tě miluje Skot https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483272/bmid_kdyz-te-miluje-skot-UAE-483272.jpg 3 30 30

Něžně romantický, ale i drsně realistický příběh volně navazující na román Když tě zachrání Skot. Příběh je zasazen do amerického prostředí státu Mississippi v období americké občanské války. Abigail Jensenová neúnavně pracuje, aby udržela svou malou farmu ve státě Mississippi. Domnívá se, že nepotřebuje ochranu, ale když farmu napadnou nájezdní lupiči a zapálí ji, vděčně přijme laskavost mladého důstojníka, který se zde objeví v pravou chvíli a nabídne jí, že ji doprovodí do blízkého města. Je to Matthew MacEnroy, který se přidal do boje za svůj „adoptivní“ národ poté, co byli zraněni jeho dva bratři. Teď mu osud postavil do cesty hrdou a nezávislou krásku, kterou má ochránit. Voják by však neměl propadnout silným citům, i když ho nádherná žena nesmírně přitahuje. Když je Matthew zaskočen a zraněn v křížové palbě, Abigail převezme vedení a podnikne s ním dlouhou cestu do údolí, kde bratři MacEnroyové žijí. Celou dobu o něj něžně pečuje...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

When You Love a Scotsman , 2018


více info...

Přidat komentář

Satan-démon
21.03.2024 3 z 5

nějak mi nesedl děj přímo uprostřed války, asi mám radši když je to fakt klasická romantika s nějakou zápletkou

Ivusak7
22.01.2023 3 z 5

Slabší o proti prvnímu dílu nic moc se tam neděje, za mě oddechové čtení. Autorka má lepší knížky.


rampapa
05.11.2022 5 z 5

Na druhý díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Mám moc ráda tuhle autorku a to jak píše. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.

havrmoni
02.09.2022 5 z 5

Tak mě se to líbilo. Zas trochu jiné, ale opět rodinná pospolitost , přátelství a láska prostě stará dobrá Howell.

maryzka
29.11.2021 3 z 5

Romantické čtení na zimní večery, člověk u toho nemusí přemýšlet i když si myslím, že na obálce knihy oblečení není v souladu s milostnou romancí v této knize

LenaWirus
23.11.2021 2 z 5

Tak toto se opravdu nepovedlo. První díl nijak nenadchnul, označila bych ho za velmi průměrný počin autorky. Za to druhý díl považuji za absolutní zklamání. Hlavní aktéři mezi sebou nemají z pohledu čtenáře vůbec žádnou chemii, v knize se vlastně téměř nic neděje - samozřejmě že od tohoto typu knihy se neočekává hluboce promyšlená zápletka, zde se ale neděje vůbec nic. Ačkoliv mám ráda delší a obsáhlejší konce, tady jsem se těšila, až to utrpení konečně skončí. Zároveň strhávám pomyslné body i za prakticky stejný začátek příběhu jako u předchozího dílu. "Když tě miluje skot" je za poslední dobu nejhorší a nejnudnější kniha, kterou jsem četla. Abych byla spravedlivá, hvězdu dávám - přece jenom už jsem v životě četla i horší odpad, než je tento.

biki
07.11.2021 3 z 5

Moc jsem se na knihu těšila, ale tentokrát ke spokojenosti docela dost chybělo. Úvod je sice uspokojivě dramatický, ale další děj, přestože se odehrává v pochmurných kulisách americké občanské války, probíhá tak nějak nevzrušeně. A přitom je tam i několik dalších napínavých situací včetně jedné tragické události, jsou zde naznačeny i smutné osudy válečných vdov a hlavně osiřelých dětí. Ovšem ani romantická linka tentokrát za moc nestojí, i když oba hlavní hrdinové jsou jako vždy velmi sympatické osobnosti. Celému příběhu podle mého názoru tentokrát chybí šťáva, jakoby autorku ani nějak moc nezajímal. Ale snad si jen vybrala slabší chvilku a v dalších dílech se vrátí opět ve své obvyklé formě.