Sedm kamenů

Sedm kamenů https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346598/mid_sedm-kamenu-eZy-346598.jpg 3 11 7

Tajemství sedmi kamenů může odhalit jen jeden – ten, koho starodávné letopisy nazývají Hodným. Chlapec Vojtěch, který se ocitnul v podivuhodné zemi Éterii, se snaží vyřešit hádanku, po staletí skrytou v tajemných krystalech, aby zachránil život své kamarádky a osvobodil Éterii od útlaku zlého samozvance... Kniha se stala finalistkou soutěže „Kniha roku 2016“, dostala se na shortlist ceny Svazu nezávislých spisovatelů a mezi úzké finalisty soutěže o nejlepší knihu pro děti a mládež „Cena Cjotki – 2016“. Kniha vyšla v Bělorusku v r. 2015 a vzbudila nadšení běloruských čtenářů a získala řadu pozitivních recenzí.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mytago
Originální název:

Сем камянёў


více info...

Přidat komentář

Staráknížka
05.07.2023

Protože už nejsem dítě - velmi velmi dlouho - tak mě zvědavost nedala a knihu jsem si přečetla. Tedy spíše způsobem rychločetby. Sci-fi miluji, ale tady nejsem zrovna v euforii. Není špatná, ale já už prostě nejsem dítě.

melanka0331
10.01.2021 5 z 5

Moje první běloruská kniha, co jsem kdy četla, a je to zajímavý počin. Chci pokračování!!!


Hzjena
01.03.2020 1 z 5

Hmmm..tak jen na začátek - jednu hvězdičku jsem dal proto, že mě tato kniha donutila napsat komentář který bude ,,poživatelný,, širší společnosti.


Tak....těžko se mi hodnotí young & adult, ale vždy jsem si myslel, že to není tak dlouho, kdy jsem byl cílovka. Je pravda, že jsem začal číst dost pozdě a všechno jsem doháněl. Možná proto jsou mé komentáře tak kritiky plné a nadhled, který mám dnes zkresluje dětskou naivitu, pro kterou je tato literatura určená. Přesto si myslím, že dokážu rozpoznat knihu která je ,,dobrá,,...


Přiznám se, že záměrně čtu knihy, které mají vysoké hodnocení, nebo jsou léty ověřené, protože jsem hodně zameškal a nechci se zdržovat nekvalitní četbou.


Bohužel tato kniha působí jako něco, co vytvořil počítačový program. Osnova tam je. Hlavní hrdina taky. Vedlejší postavy a všechno okolo, ale je to lobotomicky strohé až sterilní. Nevím jak to přesně definovat, ale žádná postava nemá charakter (nebo mozek). Možná se pletu, ale myslím si, že tahle kniha může bavit jen opravdu malé děti (max. 8 let)

linda_pauer
08.02.2020 2 z 5

Podle obálky to vypadá na ,,SUPER TAJEMNOU KNIHU,, , ale bohužel mě to nijak zvlášť nenadchlo. Čte se to dobře, je to skvěle napsané, ale v příběhu jsem se bohužel nenašla..

Dragomira
01.11.2018

Upřímně jsem čekala mnohem víc a byla jsem dost zklamaná.
Je to docela příjemně nepředvídatelné, to se mi líbí.
Jinak je to vcelku brutální náboženská masírka a to do knih pro děti podle mého nepatří. Chtěla jsem fantasy, ne Strážnou věž. Určitě to více potěží vyznavače jakéhokoliv monoteistického náboženství.
Dvakrát je tam nenápadná zmíňka, která popudí asi kohokoliv, kdo si myslí, že ženy nejsou méněcenné bytosti. Asi to člověka nepopíchne, ale je to tam.

Jinak krásné prostředí, dobré zvraty, začátek těžkopádný.
Nový Harry Potter to nebude.

Elulilinka1
14.12.2017 5 z 5

Podle mě byla toto jedna neskutečně povedená kniha, děj byl zajímavý, kniha se mi sice dlouho četla, ale stálo to zato.

Miricius
08.11.2017 3 z 5

Za mňa taký slabší priemer. Dej knihy dve hviezdičky, jedna bonusová hviezdička za obálku. Pri tejto knihe v mojom prípade platilo, že obálka predala knihu. Mal by som si nastaviť tabuľkové zobrazenie, ušetrím nejaké peniaze :)

Autorovy knížky

Alaksej Šein
běloruská, 1976
2017  67%Sedm kamenů