Schůzky se zvířaty

Schůzky se zvířaty https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12068/schuzky-se-zviraty-12068.jpg 4 70 9

Souborné knižní vydání rozhlasových přednášek, které vznikly na základě autorových poznatků expedic do nejrůznějších končin světa.

Literatura světová Příroda, zvířata
Vydáno: , BB art
Originální název:

Encounters with Animals , 1958


více info...

Přidat komentář

Elea
08.10.2023 4 z 5

Zajímavé, místy i poučné čtení o zvířatech a lidech kolem nich.

Lessana
18.01.2021 4 z 5

Veľmi dobre sa čítajúce autorove zážitky z expedícií po celom svete za účelom skúmania živočíšnej ríše, nadchýňania sa ňou, odchytu jej zástupcov pre rôzne zoologické záhrady či do svojho príbytku :). Ide vlastne o prepisy rozhlasových prednášok, ktorými chcel Gerald Durrell spopularizovať lásku k faune, ak sa tak môžem vyjadriť, a zároveň poukázať na potrebné preukazovanie úcty našej Matke Prírode, na čo väčšina ľudí (v honbe za vecami a peniazmi) akosi pozabudla. Krásne príbehy, láskavé i humorné, nežné i napínavé, a vždy s krásne uzavretým oblúkom na konci.


Taťka Hraboš
10.10.2018 5 z 5

Když má člověk o čem vyprávět, nemusí být ani skvělý vypravěč, aby napsal zajímavou knihu. Gerald Durrell je ovšem i výborný vypravěč, takže tuhle knihu můžu s klidným svědomím doporučit i těm, které jinak četba o zvířatech neláká. Já jsem ji četl - namísto pohádky - po večerech synovi (9 let) a i ten byl, přes občasné cizí nebo méně známé výrazy, které jsem mu musel vysvětlovat, z knížky nadšený.

Uroborus
10.03.2018 5 z 5

Durrellove knižky patria prevažne k mojej mladosti a ja som chcel prežiť život ako on,...no, mám svoj, iný :) Táto edícia z BB artu je skvostná, nádherná! Durrell sa číta ľahko, je nenásilne vtipný, o.k.

Ajrad1981
24.12.2017 3 z 5

Durrell a jeho zvířecí příhody nikdy nezklamou. Jen se mi víc líbí ucelené vyprávění o nějaké výpravě, jako například Dva v buši, než takhle rozkouskované povídání pro rozhlas.

evickakyticka
07.05.2016 4 z 5

Další kniha od autora, ke kterému není co dodat. Oddychové čtení o zvířatech, zábavé i poučné. A také pravdivé:

Cituji: " A tak pokud nebudeme životu zvířat přikládat alespoň tolik úcty a vážnosti, jakými zahrnujeme staré knihy, obrazy a historické památky, potud budou mezi námi žít hloučky zvířecích bezdomovců, potácející se na pokraji zkázy a odkázané na milosrdenství několika nadšenců."

Martin, Vyškov
24.11.2014 4 z 5

Zajímavé, poučné a opět humorné vyprávění nejen o zvířatech

Argony
12.07.2013 4 z 5

Moc pěkné čtení na dovolenou nebo do vlaku. Pro všechny kdo mají rádi zvířata. S touto knihou se pobaví i děti.

Elisa.Day
04.09.2012 4 z 5

Kdo má rád zvířata, toho Durrellovy knížky zaručeně pobaví a ani tahle není výjimkou... Některé příběhy budou věrní čtenáři znát z jiných knih, protože jde vlastně o takový souhrn těch nejzajímavějších postřehů a příhod, které autor zažil během cest nebo práce se zvířaty v zoo...