Santiago de Compostela

Santiago de Compostela https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342546/bmid_santiago-de-compostela-sXq-342546.jpg 3 19 9

Portugalskou cestou. Poutě do Santiaga de Compostela jsou čím dál populárnější. Každý z nás zná někoho, kdo se tam chystá, ale před cestou je důležitější poznat někoho, kdo už tam byl. Po přečtení „Santiaga Portugalskou cestou“ Ondřeje Šebesty budete mít pocit, že jste tam byli s ním a jeho přáteli, ale to není to nejhorší. Začnete počítat dni kolik vám zbývá dovolené a rozbíjet prasátka, tak moc se vám bude chtít vyrazit na tu slavnou cestu, která je tím cílem! „Santiago Portugalskou cestou“ není cestovní průvodcem v pravém slova smyslu. Nenajdete v něm profily ani mapy jednotlivých etap, na to dnes stačí aplikace v mobilu. Ale všechno ostatní zde najdete zcela spolehlivě. Jak se připravit, jak se vybavit, co dobrého a jak si objednat. Ale především čtivý a vtipný cestovní deník tří českých poutníků, kteří se již podruhé vypravili na pěší pouť dlouhou několik set kilometrů. Jestliže nemáte možnost se vypravit sami, tak si to užijete alespoň v knížce a pokud o tom uvažujete, tak je tahle knížka nejlepším rádcem pro začátečníky i pokročilé turisty.... celý text

Přidat komentář

Janina_G.
31.03.2023 3 z 5

Postřehy z cesty do Santiaga. Jako soukromý turistický deník fajn, ale mě tato kniha moc nedala. Nevtáhla mě, popis je příliš povrchní a humor pana autora mi taky není úplně blízký. Druhá část s praktickými radami je fajn, za ni dávám o hvězdu víc.

IvaniceTamta
23.01.2023 5 z 5

Před cestou do Santiaga de Compostela jsem si zakoupila obě knihy této skupinky . První popisuje francouzskou cestu, tento díl cestu portugalskou. Díky doporučení z knih jsme si na cestě ušetřili trampoty (do Santiaga francouzskou cestou, ze Santiaga cestou směr Konec světa). Druhý díl je trochu “pesimistický” a myšlenkami se skupinka vrací na trasu francouzskou, čemuž teď už rozumím.
Za mě bezva zdroj informací před cestou, doporučuji obě knihy.


Jirinamac
15.09.2021 5 z 5

Po dvou letech se opět vydali na cestu do Santiaga de Compostela a opět ve stejném složení, dva pánové a jedna žena, kterým nechybí energie ani v pozdějším věku. Autorovo vtipné povídání, krásné fotky a užitečné rady mě moc bavily. Nevím, proč by měly být fotky popsané, když vždycky pasují k zrovna psanému textu. Kniha není průvodce, ale vyprávění zážitků.

Mufa
28.05.2020 4 z 5

Cestu mám v plánu. A už vím, že Portugalskou cestou tedy ne. Je zajímavé, jak na tuhle cestu má každá generace úplně jiný pohled a důležité jsou úplně jiné věci. Jen ty puchýře jdou se všemi stejně.
Moc hezké fotky, určitě si přečtu i další putování autora.

Amneris
14.04.2019 4 z 5

Knihu jsem si přečetla, protože se v létě chystám vydat na pouť do Santiaga právě portugalskou cestou. Uvítala jsem tipy pro poutníky, určitě je využiji :-)

iveta3689
01.01.2019 3 z 5

První část knihy je deník. To je asi snadno zaměnitelné s jinými podobnými knihami. Ve druhé části jsou konkrétní rady na cestu, to vypadá velmi použitelně.

Kristynka7
30.07.2018 3 z 5

Stručný popis cesty, bez emocí. Skvělý popis na konci, co si s sebou zabalit a na co se připravit

Turmee
10.09.2017 3 z 5

Chvílemi vtipné momenty, většinou ale velmi stručný popis cesty. Fotky nepopsané, některé odkazy v textu nedávají moc smysl.
Informační část na konci knihy jsem ocenila, bude se při plánování cesty hodit. Jako inspirace fajn.

amenufus
30.05.2017 3 z 5

Kniha je psána poměrně úspornou formou, chybí mi např. popisky u fotek, i když mnohdy je zřejmé, čeho se týkají. Pro nasbírání inspirace či rad před cestou určitě fajn počtení.