Kde se stala chyba

Kde se stala chyba https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21006/kde-se-stala-chyba-21006.jpg 3 9 9

Samantha Kincaid série

1. díl >

Román je první částí zamýšleného cyklu kriminálních příběhů z Portlandu ve státě Oregon, v nichž vystupuje půvabná okresní státní zástupkyně Samantha Kincaidová. Autorka, která má sama právnické vzdělání, zasazuje svůj příběh částečně do soudního prostředí, částečně přímo do terénu. Děj se odvíjí od případu brutálního znásilnění nezletilé narkomanky, v němž mladé státní zástupkyni jde především o to, najít dostatek důkazů a přesvědčit porotu o vině zřejmého a identifikovaného pachatele. Hrdinka se při své cestě za důkazy setkává s dalším násilím a dostává se přímo doprostřed složité sítě korupce a politických intrik, které ohrožují její existenci. Práce nad případem, která ji náhodně svedla dohromady s bývalou středoškolskou láskou, pronikavě zasáhne i do jejího soukromí a přinutí ji vyjasnit si jednou provždy i tento intenzívní vztah. ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Judgment calls , 2004


více info...

Přidat komentář

maličkán
11.01.2023 2 z 5

Četla jsem již dávno, ale zapomněla jsem sem napsat hodnocení. Vím, že se mi moc nelíbila, vůbec mi neutkvěla v paměti.

soukroma
24.02.2016 4 z 5

Trochu suché podání příběhu z policejního a soudního prostředí, s podrobným popisem činností státní žalobkyně, vyšetřovatelů i soudů, což je ale zase zajímavá změna mezi záplavou příliš povrchních a přehnaných thrillerů, které nemají se skutečností a zákonnou spravedlností nic společného.


trudoš
07.12.2015 3 z 5

Státní zástupkyně Samantha Kincaidová je typ hrdinky, která ve třiceti stále buduje svou kariéru a milostný život je pro ni až na druhé koleji. Je trochu strohá, příliš čestná a spravedlivá, na mužské kolem možná až příliš tvrdá a její smysl pro humor by se vešel do krabičky od sirek. Je však uvěřitelná, stejně tak i její práce pro stát Oregon, což je dané tím, že Alafair Burkeová díky vlastním zkušenostem z trestního práva ví, o čem mluví.
Román Kde se stala chyba je profesně dobře vystavěný thriller a stejně profesně dobře je i napsán. Rozhodně bylo zajímavé sledovat předpisovou práci policie, kdy detektiv musí každý svůj krok zaznamenávat a odůvodňovat, aby měl následný důkaz alespoň nějakou šanci projít u soudu. Příběh neurazí nikoho, kdo rád propracované detektivky, kdy máte i vy jako čtenář možnost uvažovat, kdo je vrah a jak ho usvědčit. Není nijak komplikovaný, na druhou stranu informačně zajímavý ohledně praxe státního zástupce. Takový lepší standard, nic víc, nic míň.