Šamanovo tělo

Šamanovo tělo https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88869/samanovo-telo-88869.jpg 4 3 1

Metody inspirované šamanským učením a jungiánskou psychologií učí novému přístupu k životu a vlastní přirozenosti. Autor vysvětluje svázanost člověka osobní historií, identitou, která na nás klade společenské závazky a nutí často k přehlížení vlastních přirozených potřeb. Podle starých šamanských učení je třeba poslouchat impulsy těla, zprávy z okolního světa, sny, jejichž prostřednictvím k nám promlouvá naše snové tělo, které šamani používají při svých cestách za hranice běžné reality, aby zde našli vysvětlení pro zdravotní, společenské i vztahové každodenní problémy. Autor prostřednictvím praktických cvičení učí čtenáře využívat šamanské metody k nalezení vlastní přirozenosti, osvobození se od společenských konvencí a strachu ze smrti, na základě čehož lze upevnit svoje zdraví. Jedná se o publikaci sepsanou v duchu novodobého šamanismu, inspirovanou především dílem C.Castanedy.... celý text

Přidat komentář

Shindo
06.06.2018 3 z 5

Autor sa tu opiera vo veľkej miere o Castanedove knihy, je teda dobré, ak ich má človek prečítané alebo aspoň vie, o čo sa jedná. To, že Castanedove príbehy boli vymyslené a máloktorý antropológ ho dnes berie vážne, je na inú debatu.

Kniha ponúka praktické cvičenia vychádzajúce z procesovej práce a šamanizmu, takisto aj autorove prípady z praxe, kedy pracoval dokonca aj so skupinami, ktoré by na terapiu človek vôbec netipoval.