Sama a šťastná

Sama a šťastná https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529500/bmid_sama-a-stastna-65e07a99a1ea0.jpg 3 10 3

O rozdílu mezi samotou a osamělostí Téměř vše, co děláme v páru, můžeme dělat i sami: procestovat svět, vařit gurmánská jídla nebo si kupovat řezané květiny. Tak proč se nám to zdá divné? Žijeme jen jeden pro druhého? Nebo jsou naše zážitky cennější, když je máme s kým sdílet? Marie Luise Ritterová bere svého čtenáře na opuštěné pláže i do rušných ulic. Vypráví příběh o vzdálených místech i osamělých večerech ve svém bytě. A o štěstí, které jí tato samota přináší. Kniha je výzvou k tomu, abyste si začali naplno užívat chvíle strávené ve vlastní společnosti. Protože tento čas je důležitý k tomu, abyste lépe poznali sami sebe.... celý text

Pro ženy Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Vom Glück, allein zu sein: Wie wir die Zeit mit uns selbst genießen können , 2024


více info...

Přidat komentář

SladkaK
01.04.2024 3 z 5

“Když jste sami, učíte se také důvěře, což je rovnováha mezi svobodou a nejistotou, která vede k sebedůvěře ve vlastní schopnosti. Pokud si v sobě vypěstujete důvěru, že dokážete proměnit ambivalentní situaci ve svůj prospěch, budete se méně omezovat ve svém rozsahu působnosti."

Když si zrovna procházíte rozchodem, tak myšlenky obsažené na začátku knihy vhodně zapadnou na místo, jak potřebujete. Zbytek knihy je střídání deníkových zápisků s filozofováním. Pričemž u deníkových zápisků postrádám radost z čisté přítomnosti, z maličkostí. Pořád měla autorka málo vzrušení. Málo nových zážitků. Až mě to iritovalo. Možná taky už ztratila schopnost s někým žít, dělat kompromisy?

A však proč ne, že?

Renike
28.03.2024 4 z 5

I takhle se dá žít samozřejmě, pokud autorce to vyhovuje a naplňuje. Do mého života ale tolik cestování nevejde, možná je to jen otázka priorit. Kniha se čte lehce, obálka se mi líbí.


Elea
09.03.2024 2 z 5

Autorka v knize opakovaně popisuje, jak je nešťastná, protože je sama nebo jak je šťastná, protože je sama. Knihu jsem četla kvůli zařazení do Výzvy, jinak bych jí odložila po deseti stranách a o nic bych nepřišla.

Autorovy knížky

Marie Luise Ritter
německá, 1991
2024  60%Sama a šťastná

Kniha Sama a šťastná je v

Právě čtených3x
Přečtených10x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce30x
Chystám se číst25x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x