Sám sobě doktorem

Sám sobě doktorem https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156516/bmid_sam-sobe-doktorem-iP3-156516.jpg 4 34 7

Stále žádaná kniha vychází z principu celostní medicíny, tj. preventivního odstraňování příčin nemocí, léčení organizmu jako celku. Základem je sedm očistných kroků, kdy si jednoduchými a zcela přirozenými prostředky očistíte orgány a vytvoříte předpoklady pro úspěšné léčení. Metody, recepty a zkušenosti lidového léčitelství ověřené desítkami generací skutečně fungují.... celý text

Přidat komentář

michalsch
12.03.2024 5 z 5

Kniha obsahuje větší množství kratších kapitolek na různá zdravotní témata, většinou psána alternativně a s vtipem. Plusem jsou zejména osobní zkušenosti autora s půsty. Každý si vybere, co by zkusil sám na sobě.
Rozhodně bych nezavrhoval hladovku a urinoterapii, protože právě tyto dvě metody jsou starší, než veškeré komerční produkty. Ovšem musí se vědět, jak na to.

barbarera
11.02.2021 5 z 5

Velmi pěkně zpracovaná kniha.


Greenfingers
01.07.2020 1 z 5

K alternativním způsobem léčby se člověk obvykle uchyluje, když mu klasická (alopatická) medicína nepomůže. Jiří Cingroš v knize předkládá celou řadu receptů, návodů a postupů, jak léčit různé neduhy, případně se jim preventivně vyhýbat. Něco málo jsem vyzkoušel, avšak k urinoterapii mě nikdo nikdy nepřiměje. Radikální postupy, např. klystýry jsou doporučovány jako součást očisty organizmu. Nikdy jsem nepochopil a zřejmě už ani nepochopím, co to obnáší.
Za prevenci vzniku zdravotních potíží považuji zdravý životní styl, t.j.: nepřejídat se, konzumovat co nejvíce ovoce a zeleniny, omezit spotřeba masa na minimum, nepít, nekouřit, hýbat se (pěšky nebo na kole), mít nějaké koníčky a družit se s přáteli. Základem všeho je životní optimismus.

Harley
20.01.2020 5 z 5

Výborná kniha. Doporučuji

RendyaDav
17.01.2020 4 z 5

Obsahuje základní recepty a postupy ,které postačí k prevenci a při nejběžnějších nemocech a potíží...

Ivaksa
04.10.2013 3 z 5

S informacemi v této knize je třeba nakládat velmi citlivě a individuelně.S klystýry mam výborné i slabší zkušenosti,urinoterapie mě nezajímá,tam mi můj selskej říká:NE! :-)

Jack Bauer
05.01.2012 5 z 5

Kniha zaujme hned od první stránky, drží a nepustí, ať tomu věříte nebo ne, jelikož mě ani trochu nenudila tak hodnotím plným počtem, ale po vystřízlivění bych dal nejraději odpad. Je plná takových názorů, jako že mléko je velmi nezdravé a pro tělo je to doslova jed, pijte raději ranní moč, to je nejzdravější tekutina, čokoláda je nezdravá apod. Záleží čemu chcete věřit, když budete číst odbornou knihu o mléce jak je velmi prospěšné a zdravé a pití moči, urinoterapie je nezdravé a zastaralý názor, tak je na vás co si z toho vyberete. Proto pro mne nemají takové zastaralé knihy navíc z ruského léčitelství žádnou hodnotu. Ale hezky se to čte, pro zábavu a něco pravdy v ní přece jen je. Lékařům nevěřím. Když mě zhruba před x lety řekla zubařka, že musí stoličku okamžitě vytrhnout, jinak mě ji bude muset štípat po kouskách , tak ze samého strachu jsem k ní nešel a dones zub nebylo třeba vytrhnout. Jiná zubařka mě řekla, že zub je naprosto zdráv a co že to bylo za idiota. Praktická doktorka mě řekla, že mám ledvinové kameny a že brzy budu mít takové bolesti, že se zblázním. Posílala mě na různá vyšetření, kde mě všude říkali, která kráva vás sem posílá, že mám ledviny v naprostém pořádku. Jde jim jen o body a o peníze. Po doktorech už vůbec nechodím a jsem naprosto zdráv. Tím nechci házet všechny doktory do jednoho pytle, jsou dobří doktoři, ale najít takového to dá práci. Znám mnoho případů, kdy doktoři zničili naprosto zdravým lidem doživotně zdraví a pak dali od toho pak ruce pryč. Nebývám nemocný, nemívám ani rýmu, přesto na doporučení kamaráda a také ze zvědavosti jsem začal tuhle knihu číst. Hned od začátku mě velmi zaujala ale doslovně se řídit podle ni nebudu. Člověk si to svoje v knize musí najít sám., čemu chce věřit a čemu ne. Můj názor: Vše jsou jen genetické předpoklady. Někdo může jíst celý život samé maso, někdo nemůže mléko, jiný kouří 40 cigaret denně do sta let a je stále je zdravý,někdo může kombinovat vše a jiný zas ne. Někdo žije celý život zdravě a umře dřív než třeba nějaký pijan a kuřák. Vše je v genech. Neodsuzuji tuhle knihu, jde jen o to, zda tomu chcete věřit nebo ne. Klystýr a urinoterapii pravděpodobně nepodstoupím nikdy.Těším se na vaše komentáře a názory na tuhle knihu.