Volání havrana

Volání havrana https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470227/bmid_volani-havrana-qvm-470227.jpg 5 31 9

Když se Mungo, syn bohatého majitele plantáže, vrátí ze studií domů, čeká ho nemilé překvapení. Rodina je na mizině a láska z dětství Camilla se provdala za nenáviděného Chestera, který se k ní navíc chová velmi zle. Mungo je zaslepen touhou po pomstě, ale musí se rozhodnout, kam až je ochoten zajít, aby si vzal zpátky vše, co mu patří.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Call of the Raven , 2020


více info...

Přidat komentář

Ovecka_Saki
23.05.2023 3 z 5

První setkání s panem W.S. Pro mě bylo trochu obtížnější se do knihy začíst, nevím, jestli takhle začínají všechny jeho knihy. Nakonec se to ale četlo dobře.
Jen jsem byla hrozně naštvaná v pasáži, kdy získávali slonovinu.

bábuška
05.01.2023 5 z 5

Hodně drsný příběh (spíš mužské čtení) ale i z mého pohledu velice zajímavý a čtivý. Pouze na konci knihy při požáru lodi Windemere na př. str. 342 "vybuchly kotly", str. 350 "rozpalte kotly", nebo "kotly vybuchnou", a j. Nemohu posoudit správnost překladu, ale mým očím to nelahodí. Hodnotím kladně.


čef
15.02.2022 5 z 5

Jeden z posledních románů tohoto autora je opět výborný, jak jinak. Mnoho a mnoho napínavých soubojů a bitev. Mungo se představuje v tom nejlepším světle, avšak také jako zavrženíhodný pašerák otroků z Afriky a rasista. Takže není co dodat, ale jenom číst.

Zmitko.m
22.01.2022 3 z 5

Mungo St.Johna jsem si oblíbil už V řidší kamenného Sokola a tak jsem uvítal knihu, která jej představuje blíže. Příběh nebyl špatný, ale nějak mi to nesedlo. Nevím, jestli je to tím, že to Wilbur psal s někým jiným, nebo mi jen nesedl ten příběh samotný. Nezdá se mi ta milostná linka mezi Mungem a Camillou, protože mi to přijde až takové nevěrohodné. Hlavně kvůli charakteru Munga v Sokolovi. Tady miluje černou dívku (jako syn bílého majitele plantáží? Románek ano, ale láska?) a v Sokolovi klidně otrokáři? Nevím, jak knihu hodnotit. Mám Wilburovy knihy rád, ale tentokrát "to nějak nebylo ono".

AnetaKor
13.08.2021 5 z 5

Ano, je to trochu jiné, než jeho starší díla, ale pořád to má hodně co do sebe.

nero 13
02.08.2021 5 z 5

Voláním Havrana se celou dobu děje táhne hlavní téma a to je otroctví a otrokářství a jsem rád že se autoři nenechali uhnat politickou korektností a nenapsali to celé ve stylu „zlej běloch, hodnej černoch“ což předvedli při přepadení černošské vesnice, kterou se nerozpakovali napadnout jiní černoši jen za příslib výměny střelných zbraní za otroky.
Nemám rád dnešní vymývání mozků a snahu přepsat dějiny ve stylu že jediní otrokáři byli běloši. Každý kdo má rád historii ví že otroctví je součást celých dějin, otroky měli Egypťané, Peršané, Řekové, Římani a vlastně všechny starověké civilizace, a otroky se stávali lidé všech barev a etnik.
V modernější době je nejznámější dovoz Afričanů do Ameriky, ale málo se ví že například do Brazílie se prodalo několikanásobně víc otroků než do USA.
A také se málo ví že mezi 16. až 19. století Alžírští a berberští piráti unesli na Africké trhy více než milion Evropanů, další miliony lidí skončily jako otroci v Osmanské říši a to z území od dnešní Ukrajiny, přes celý Balkán až po naší Moravu, až tam probíhaly nájezdy Turecko - Tatarských hord.

soukroma
30.07.2021 4 z 5

Poměrně drsné otrokářské dobrodružství: Anglie - Afrika - Amerika.

Elapheg
13.06.2021 5 z 5

Mungo St. John se narodil na plantáži a miluje černošskou dívku Camillu, která je na farmě jeho rodiny otrokyní. Mungo odjíždí na studia. Když se vrátí, svět se mu převrátí vzhůru nohama, jeho farmu vlastní Chester Marion, který ji záludně získal, otec Munga je mrtvý a Camillu vlastní jako majetek rovněž Chester. Mungo musí najít nový způsob života, aby získal zpět rodnou farmu a především Camillu. Časovým horizontem bych knihu zařadil ještě před Říši kamenného sokola a před Andělé pláčí, kde se Mungo rovněž vyskytuje. V této knize je Mungo na rozpuku mládí. Je to opět kniha jako vyšitá. Sledujeme linku vývoje Munga i samotný život Camilly jako otrokyně po Chesterem. Kniha nás zavádí na otrokářský jih Ameriky. Nechybí zde zlosyni, vykreslené otrokářství, touha po pomstě, honba za mamonem majetku, život na moři, válčení, přátelství, láska. Nicméně i když je to opět na 5 hvězd, vím, že Wilbur umí veškeré scény v jiných knihách popsat více popisně a hlavně detailněji. Ten styl pro detail mi zde trochu chyběl. Je to ale opět povedené dílko a dobře jsem si početl. Doufám, že se od něj ještě páru knih dočkáme, je to mistr ve svém oboru. Získal si mne již dávno a mám od něj vše a vše téměř přečtené. :-)

Mája777
10.06.2021 5 z 5

Generála Munga St. Johna známe jako vyzrálého muže z knihy Andělé pláčí. Zde se setkáváme s mladíčkem, který teprve hledá svou cestu životem a utváří si charakter. Autor nás provádí americkým jihem, africkou buší i bouřemi na oceánu, a to vše pod truchlivou vlajkou otroctví.
Musím říct, že se mi to líbilo. Pan Smith mě opravdu ještě nezklamal. Prostě jsem jeho velká fanynka. Doufám, že bude ještě dlouho psát, i když už má svůj věk. Pět hvězdiček mi opět nestačí.
(10. 6. 21 - 14 156 - 36)