Sachemův odkaz

Sachemův odkaz https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236576/bmid_sachemuv-odkaz-Wk4-236576.jpg 4 6 2

Sachem byla přezdívka Eduarda Štorcha. Tento autor napsal mnoho známých dobrodružných knih vycházejících z naší historie. Miloš Zapletal na motivy knihy Lovci mamutů a Minehava sestavil etapové hry, které zařadil do této knihy. Spoluautorkou je Iva Macková.

Přidat komentář

Yarwen
16.03.2024 3 z 5

Kdo to byl Sachem vyplývá už z popisku knihy, že to byl skaut, jsem nevěděl. Každopádně mám rád dlouhodobé hry, které pro skauty a další u nás vytvářeli hlavně Miloš Zapletal a Jaroslav Foglar. V tomto případě se jedná o hry na motiv knih Eduarda Štorcha, jež jsou určené spíše pro mladší hráče, tj. menší děti. Přestože dávám přednost spíše více složitým dlouhodobým hrám pro starší, je třeba tuto knihu vnímat jako skvělou inspiraci právě pro vedoucí těch mladších, jimž lze umožnit prožít hru s námětem ze starých dob a vybudit tak jejich nadšení a zvědavost k časům dávno minulým. Za mě zasloužené tři hvězdy.

Turlogh
05.09.2021 5 z 5

Kdo byl Sachem? No přece známý spisovatel pravěku Eduard Štorch. Byla to jeho skautská přezdívka. Ano, tento známý spisovatel byl skautem a mimo jiné inicioval vznik tzv. rodinného skautingu... A Zet nám v této publikaci předkládá velmi zajímavou, originální skautskou etapovou hru na téma naši historie, dle právě knih z pravěku od Sachema. Doplněno ilustracemi mistra Z. Buriana. Chcete se na chvíli stát Kopčemem, Havranpírkem či Sokolím okem? Takže uchopte tuto publikaci, otevřete ji a začněte! Mamuti čekají! Howgh.