Rychlé šípy (33 nových příběhů, zajímavostí a kuriozit, objevů velké poznávací hry)

Rychlé šípy (33 nových příběhů, zajímavostí a kuriozit, objevů velké poznávací hry) https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492121/bmid_rychle-sipy-33-qfp-492121.jpg 4 8 5

JAK SE RODILY NOVÉ PŘÍBĚHY RYCHLÝCH ŠÍPŮ? Třiatřicet nových dobrodružství v tomto souboru vytvořila autorská dvojice - scénárista Jiří Dubský a kreslíř Karel Zeman. Za vznikem stojí především mimořádný entuziasmus autora scénářů, velkého příznivce díla Jaroslava Foglara a Rychlých šípů dvojnásob. Zápal, s jakým se před několika lety pustil do sepisování nových příběhů, by jistě ocenil i samotný "otec" RŠ. Jiří a Karle, klobouk dolů! Autor vyzval ke spolupráci na nových Rychlých šípech postupně třináct keslířů. Prvních dvanáct nabídku z různých důvodů nepřijmulo. Poslení "šíp" z Jiřího toulce však nejenže byl vyslán správným směrem, ale trefil skutečně střed terče. Málokdo jiný by se tak mistrně zhostil nelehkého úkolu navázat na styl Fischerova komiksu z někdejšího Mladého hlasatele a Vpředu jako právě Karel Zeman!... celý text

Přidat komentář

knihomolka_68
29.06.2023 3 z 5

Pro fanoušky RŠ docela hezké potěšení. Příběhy se dost nesou v duchu těch původních, některé jsou opravdu hodně povedené, jiné o něco méně, ale celkově mi tahle knížečka udělala radost.

Centurion.d
22.01.2023 3 z 5

Hezký počin pro fanoušky RŠ. Kresba velice podobná původnímu ztvárnění, takže plus. Bohužel kamenem úrazu jsou příběhy - ty delší vicestránkové jsou o poznání lepší než ty krátké, které jsou dost o ničem a bez nějaké hloubky a pointy. Celkově se to bohužel neblíží ke kvalitě původní tvorby.


framil
29.09.2022

Bohužel mi připadá, jako by to bylo vydáno pouze pro spekulanty, kteří si zajistili nízký náklad jako raritu nebo pro oddíl, poté zkoupili náklad a nyní na aukru čas od času pustí kousek za zlodějské ceny.

burianek
31.05.2022

Taky mě mrzí, že se díky malému nákladu k tomuto dílku nedostanu.

jardactenar
24.05.2022

Moc nechápu význam vydat tuto knihu jen v edici 1000 kusů, jak si přála Skautská nadace Jaroslava Foglara. K běžným čtenářům se to nedostane. Nikdo to dítěti na Aukru kupovat za 2 tisíce nebude. Stane se z toho pouze fosilie uložená kdesi ve skříni, kde bude čekat na nejlepší cenu na trhu. Hodnota jako kniha pro čtenáře je nulová, ale jako sběratelský předmět určitě příjemné vlastnit i když na tom určitě nikdo moc nezbohatne. Na to jsme moc malý trh. Měl jsem možnost si knihu vypůjčit a pročíst a určitě bych si ji rád zakoupil. Příběhy jsou zajímavé, ale hodnotit by měli mladší čtenáři, ale kvůli nemožnosti zakoupit za rozumnou cenu nebudou mít možnost.