Rybářská ulice. O ulici, která zmizela z mapy Písku

Rybářská ulice. O ulici, která zmizela z mapy Písku https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161117/bmid_rybarska-ulice-o-ulici-ktera-zmizela-z-mapy-pisku-161117.jpg 5 1 1

Autor v knize zaznamenává vlastní vzpomínky na život v písecké Rybářské ulici. Zachycuje období od 30. do 60. let 20. století a popisuje různé osoby a události, které byly s touto ulicí spojené. Vyprávění končí demolicí Rybářské ulice, která je zdokumentována i v obrazové příloze knihy.

Přidat komentář

Dáma s hrnstjm
27.04.2013 5 z 5

Kniha je velmi cenná tím, že zachycuje věci, které už neexistují. Ale přece jen, jedná se o vzpomínky starého člověka, je potřeba brát je lehce s rezervou a ne jako 100% ověřená fakta. Kniha se čte velmi dobře, možná občas jsem měla trochu zmatky v postavách, ale ty v podstatě nejsou zas tolik důležité, mají spíš epizodní význam. Obrazová příloha je naprosto skvělá, historické fotografie mě moc baví a tady mají tu přidanou hodnotu, že zobrazují to, co já nikdy v životě neuvidím. Doporučuji všem píseckým patriotům a všem, kteří mají rádi staré časy.

Štítky knihy

paměti, memoáry vzpomínky řeky, říčky, potoky Písek města ulice Otava hospody, hostince zaniklá místa

Autorovy knížky

Zdeněk Magerstein
česká, 1929 - 1996
2009  100%Rybářská ulice. O ulici, která zmizela z mapy Písku