Růža - Zachraňte princeznu!

Růža - Zachraňte princeznu! https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463510/bmid_zachrante-princeznu-cdk-463510.jpg 4 27 6

Růža série

4. díl >

Zachraňte princeznu! Není princezna jako princezna. Růža nosí proužkované tričko, kecky a na její ohnivě zrzavé hlavince byste korunu hledali marně. Co taky s ní? Při všech dobrodružstvích by jí jen překážela. A že o ně cestou na legendární vodní karneval v Jezeří nebude nouze. Vlk v temném lese? Hrozivý obr? Nebezpeční únosci? Do čeho všeho se ta Růža ještě zaplete? A bez vaší pomoci se z bryndy nedostane! Odežeňte vlka, proveďte ji bludištěm křivolakých uliček a pomozte jejím přátelům najít cestu přes močál! Ohňostroj barev, nápaditý příběh s vtipnou pointou, komiksová forma a interaktivní úkoly pro malé čtenáře. Ti jsou vtaženi přímo do děje, jako by je Růža popadla za ruku a vzala s sebou na dobrodružnou výpravu. Nezní to jako pohádka? Komiksová pohádka! Bezprostřední hrdinka si získá srdce všech a cestou rozbije i pár pohádkových stereotypů.... celý text

Literatura světová Komiksy Šikovné děti - tvoření, hry, styl
Vydáno: , Host
Originální název:

Rouge - petite princesse punk , 2015


více info...

Přidat komentář

Kattie
13.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Nádherné barevné ilustrace. Příběh má zajímavý začátek a konec dejme tomu, ale pokulhává mi dějově v průběhu knihy. Jako kdyby autor vymyslel začátek a konec, zadal si, že chce děti zapojit úkoly (ty mi tam přišly až násilné a zbytečné) a pak se soustředil především na obrázky. Postavy skvělé, ale dějově nedotažené. SPOILER: Například setkání s obrem a trpaslíky, dalo se více propracovat. Nebo hledání sourozenců s hadem přes různé postavy prapodivného města. Také mohlo mít více nápadu než "nevím, jděte dál". Hvězdy dávám tedy především za ilustrace.

SonaH
26.08.2021 3 z 5

Dceri (7) se Ruza libila a i jeji kamaradce. Je to krasne barevny komiks, obcas nejaky interaktivni ukol. Precetla ho rychle a preje si druhy dil. Libil se ji take treba komiks Morgavsa a Morgana, Terka a jeji jednorozec, Na hrade Brade, ale takova Hilda se ji zdala zvlastni a tolik ji nebrala.


trudoš
12.06.2021 4 z 5

Trochu mi chybělo zasazení do kontextu, aby se člověk snadněji zorientoval, kdo rudovláska vlastně je a kdo jsou její rodiče. V důsledku však jde o informace, po kterých bude pátrat pouze dospělák. Nelze se přitom ubránit srovnání s žánrově zcela odlišným dílem Krásná temnota, které mi vizuálním pojetím Růžu připomnělo. Naštěstí Johan Troïanowski tvoří pro děti, takže žádné morbidní zhůvěřilosti se nekonaly. Přičemž právě nejmenší snadno podlehnou autorově interaktivnímu stylu vyprávění, který já osobně považuji za kreativní a velmi inspirativní, třebaže jeho využití v komiksu má bohužel své hranice. Co mi naopak moc nesedlo, bylo až surrealistické zpracování, kdy imaginace převažuje nad logikou zápletky. Ovšem jsou tu i žánrové detaily, které komiksovým nadšencům určitě udělají radost, stačí jen pečlivěji pátrat v davových scénách. Tohle každopádně není příběh, který by měl mít hlavu a patu, ale hravá pohádka plná barev, bláznivin a fantazie, jež spoléhá na čtenářovu otevřenou mysl.

lucie3725
20.05.2021 3 z 5

Růža má zajímavé i zábavné momenty, ale nemůžu se zbavit pocitu, že autor na něčem jede, občas hromadí opravdu hodně barev a hodně fantaskních výjevů. A hodně mi vadily odkazy na Alenku v říši divů a na Malého prince. To je druh literatury, který cílovka ještě nepotkala. Rodiče to možná pobaví, ale předškolní dítě nemá šanci takový fórek pochopit. Vtip ho obejde - a to je podle mě špatně.

EmaKnizkova
04.04.2021 5 z 5

Přečetla jsem to za 1 den a moc mě to bavilo!

RaptoR
30.03.2021 3 z 5

S Růžou mám trochu problém: Sice se to tváří jako knížka pro děti od pěti let, nicméně pro její přečtení je třeba umět číst komiksy. Opravdu - kompozice místy vyžaduje zkušenějšího čtenáře obrázkových příběhů. Prolomení čtvrté stěny a komunikace se čtenářem je zajímavá, jinak ale kniha ničím zvláštním nevybočuje. Slabý odvar proti Hildě.

Autorovy další knížky

Johan Troïanowski
francouzská, 1985
2021  71%Růža - Zachraňte princeznu!
2022  82%Růža. Podzimní patálie